viktminskning snabbt Albuquerque Journal Obituaries

motivation gå ner i vikt Albuquerque Journal Obituaries

Stephen D. In Loving Memory av Stephen D. VanDelinder 11 november 1943 6 april 2006 Steve var länge bosatt i Albuquerque där han tog examen från Sandia High School och University of New Mexico. Han var anställd av Albuquerque Public Schools i 30 år. Steve lärde sig historia på Del Norte High School från 19701997. Han njöt av musik och fiske på Jemez och Pecos Rivers. Han överlevs av sin fru, Marian VanDelinder of Albuquerque; son, Nathan VanDelinder och fru, Ginna of San Diego, CA. Systrar, Deborah Doherty och make, Richard of Delta, CO och Martha Bitts och make, Robert of Littleton, CO; bror John VanDelinder of Oakland, CA; svåger, Richard Snearly of Albuquerque; svärmor, Mildred Snearly of Albuquerque; svärson, Carolyn Herzog och make, Kurt of Grants Pass, OR. Franska Mortuary 10500 Lomas Blvd NE 275 3500

Publicerad den: lör 08 april 2006

Berniece E. Baillargeon, 85, bosatt i Albuquerque, NM, fördes bort av änglar till hennes frälsare Jesus Kristus väntar armar tisdagen den 21 mars 2006. Berniece föddes den 1 oktober 1920 i Young America, MN, dotter till George och Clara Olsen. Hon är nu i närvaro av dem som föregick henne i döden: hennes föräldrar; älskade man, Benedict J. Baillargeon; söner, Bernard T. Walfoort och Randall J. Baillargeon; dotter, Benita M. (Baillargeon) Riley; bröder, Dwayne Olsen och William Dunkel; och sonson, William B. Walfoort, Jr. Berniece överlevs av hennes hängivna dotter och svärson, Lucy och Steven Dron från Albuquerque, NM; älskande son, William B. Walfoort, Sr. och fru, Alice of Stillwater, MN; bröder, Fred Sr., Robert, och Richard Dunkel, St. Paul, MN; barnbarn, Lisa Walfoort, Dana (och make, Rick) Kuntz; och barnbarn, kloster, Sara och Alex Kuntz. Alla som träffade Berniece visste omedelbart att detta var en mycket speciell kvinna, som hade en otroligt varm och magnetisk personlighet med en livlig utmaning för livet. Alltid en trendsättare, hon älskade mode, smycken och allt med stil. Berniece älskade att skratta, sjunga, shoppa, läsa, baka och spela. Hon kunde göra en tedious chore fun. Hon älskade att prata och berätta historier, var snabb att skratta och behandlade alla hon mötte som en ‘snabb vän’. Även under perioder av motgång och sorg i hennes liv behöll hon alltid sin karaktärsstyrka och fortsatte leende. ‘Se på den ljusa sidan’ var hennes vanliga ordspråk. Hennes sanguine sätt, livskärlek, snabb vitt och smittsam humor ljusnade dagen för många som kände henne. Army Ammunition Arsenal, New Brighton, MN. Som ledande befattningshavare övervakade hon tillverkningen av 50 kaliber för kämpen och arbetade i två år rakt utan en ledig dag. År 1962 flyttade Berniece och Ben till AZ, strax efter att hon grundade det första biblioteket i Arizona City, AZ, och var stolta över att vara bibliotekarie där. Hon frivilliga också i många år på Humane Society Thrift Shop och var aktiv i DAV och Moose Lodge hjälpmedlemmar i Casa Grande, AZ. Berniece och Ben gick i pension till Las Vegas, NV år 1983. Efter Bens död flyttade hon till Albuquerque, NM 1994. Under hennes sista smärtsamma månader av hennes tapper kamp mot cancer, med värdighet och nåd och inga klagomål var Berniece en levande exempel på stark andlig tro och mod. Själv sångade hon fortfarande hennes favoritsångar, och förblev optimistisk även i dödsansikte och visade oss en lugn och gladhet som sällan ses. Berniece kommer att bli mycket missad av de många Kristna Tjänster och begravning ägde rum tisdag 28 mars 2006 i Las Vegas, NV, i staden hon älskade. Arrangemang av Direct Funeral Services, 2919 4th St NW, Albuquerque, NM 505 343 8008 , och Palm Mortuary, Las Vegas, NV. Bernieces familj skulle vilja uttrycka djup tacksamhet för personalen i Marler Manor och Heritage Hospice för den kärleks- och ödesvård de tillhandahöll, och till Joy, hennes speciella vän. vid Marler Manor, 3712 General Patch NE, Albuquerque, NM, 87111.

Sylvia Berger, 90, bosatt i Albuquerque i 78 år, dog torsdag den 6 april 2006. Hon överlevs av sina barn, Jerry Berger och fru, Ginny, Marlene Ross och make, Burrell, alla Albuquerque, Hedy Margolis och make , Larry of Lakewood, CO; barnbarn, Sharon Andersen och make, Chris, Robert Margolis, Freda Barnhart Ross och partner, Tara, David Margolis, Ashlee Berger, Carly Berger och Caitlin Berger; barnbarn, Jordan Andersen, Brianne Andersen, Ellery Andersen, Emily Barnhart Ross och Evan Barnhart Ross; bror, Sheldon Bromberg och fru, Marilyn of Albuquerque; och syster, Betty Berg i Albuquerque. Fru Berger föregicks i död av hennes man, William J. Berger; dotter, Linda Berger; och barnbarn, Brian Ross. Hon var en longtime medlem av Congregation B ‘nai Israel. SE, med rabbi Arthur Flicker och Cantor Caitlin Bromberg officiating. French Mortuary 1111 University Blvd. NE 843 6333

John Robert Davis, 87 år gammal, bosatta i Albuquerque, dog torsdagen den 6 april 2006. Han överlevs av sin son, Robert Terry Davis och fru Beverly of Albuquerque; sonson, Bobby och Michael Davis i Albuquerque; syster, Evelyn Lessie av Etowah, TN; och flera nischer, brorson, stora brorsdotter och stora brorson. Herr Davis föregicks i död av hans fru, Odessa Davis; spädbarn dotter, Sarah; föräldrar, Walter Columbus och Ollie Davis; systrar, Florence Smith och Vesta Sisson; och bröder, Leonard Davis och Al Jenkins. Han tjänstgjorde under andra världskriget och gick i pension från Sandia National Laboratories. NE. Vänner kan besöka franska Mortuary, University Blvd. French Mortuary 1111 University Blvd. NE 843 6333

GEORGE Den 2 april 2006 gick George Dennis, 90 år, till vad han kallade ‘det stora mötet på himlen.’ Han var infödd i El Paso och en 1936-examen från University of Texas i Austin. George var en tidningspersonal, en marin officer och i 23 år en public affairs officer med Atomic Energy Commission / Department of Energy i byråns kärnvapenprogram på Sandia / Kirtland Base. Han var direktör för offentlig information från 1970 till han pensionerade sig 1980. Hans största atletiska prestation, berättade han för alla som skulle lyssna, vann det YMCA-sponsrade City Marble Championship i El Paso ungefär 10 år. Priset var en ficklampa. George tog då tennis och spelade det för mer än 70 år. Det var tillfredsställande, sade han, eftersom det gav honom möjlighet att fuska lite och blåsa cigarrrök nedåt mot sina motståndare. Som tidningspublikant arbetade han i San Francisco, täckte en revolution i slutet av 1930-talet i San Luis Potosi , Mexiko, och var stadsredaktör av El Paso Times. Som en gratis lanser skrev han massorpapper korta historier (med tre cent ett ord) för att betala hyran. Efter äktenskap, två barn och Pearl Harbor var han beställd en Ensign i flottan och tjänstgjorde två år under andra världskriget som kommunikationschef på en kryssare, USS Chester CA 27, i Stillahavsområdet. och under Korea var anställd av befälhavare, FN-blockad och eskortstyrka. Han avgick från marinen som löjtnantkommandot, USN, 1954. Han var sedan redaktör för nyhetsbulletinen i Belen, NM från 1955 57. George har varit aktiv i alkoholister anonyma sedan 1954 när han kom till Albuquerque. Under 1970-talet var han medlem och ordförande i New Mexico Commission on Alcoholism, som drivit behandlingscentra i staten och på guvernörens Advisory Council on Alcoholism. Han var ordförande för New Mexico Bridgehouse Foundation som hjälpte till rehabilitering av alkoholister och var medlem i Public Relations Society of America. År 1963 var han en av grundarna till Heights Club, som sedan dess har drivit ideella anläggningar till stöd för Alcoholics Anonymous, Al Anon och Ala teen. En man med en sinne för humor som vägrade ta sig för allvarligt, han ‘gick som han pratade’ och spenderade mycket tid på att återvinna alkoholister. Han var en seriös man med ett klart leende. Han tyckte om att ‘Ett skratt övar 32 muskler i din ansikte. Om du skrattar åt dig själv, är det dubbelt. Prova det och gå ner i vikt. ‘ George överlevs av sin fru i 30 år, Patricia; två barn, George och hans familj i Georgia och Sally of Florida; tvåstegs söner, Rick of Texas och Jeff of Oregon och deras familjer. Familjen vill uttrycka uppriktigt, djupt tack till sjuksköterskor och assistenter av Presbyterian Home Healthcare och Presbyterian Hospice; de är änglar här på jorden. En firande av George ‘s liv kommer att hållas hos Shepherd of the Valley Presbyterian Church, 1801 Montano Rd. I stället för blommor ber familjen att om någon skulle vilja, skulle de uppskatta donationer gjorda till Heights Club, 8520 Marble Ave. NE, ABQ, NM 87110 eller till Presbyterian Hospice, 8100 Constitution Ave. NE, ABQ, NM 87110. Arrangemang av Direct Funeral Services, 2919 4th ST. NW, ABQ. 505 343 8008

Mavis B. Eckles, 99 års ålder, gick bort tisdag 4 april 2006. och Matilda Creech. Mavis var en tidigare Chartermedlem i Delaware Bibelskyrka; och för närvarande medlem i den goda nyhetsbaptistkyrkan i Albuquerque, NM. Hon föregicks i död av hennes man, William Eckles; hennes son, Richard; och fyra bröder. Mavis lämnar sin älskade svärson, Ruth Eckles; en älskad vän, Mary Macko; två barnbarn ett barnbarn i lag; tre stora barnbarn ett stort barnbarn; och tvilliga sonson. Mavis kommer saknas mycket av hennes familj och vänner. Arrangemang anförtrotts till: Alameda Mortuary 9420 4th Street NW 898 3160

Claudio R. Estrada, 84. Vår älskade far och farfar gick fredligt i hans sömn tisdagen den 4 april 2006. Han var länge bosatt i Albuquerque, NM, överlevd av tre söner och hans dotter: Raul och hans fru, Magdalena, Benjamin och hans fru Barbara, Ed Estrada och Socorro Parra. Han har 15 vackra barnbarn: Elizabeth, Alicia och hennes man, Jim Gallegos, Raul Jr. och hans fru,
viktminskning snabbt Albuquerque Journal Obituaries
Kristina, Lorraine, Emma, ​​Frances, Michelle och hennes man, Tony Allred, Benjamin Jr., Jason, Bernadette, Eddie, Michael , Georgina och hennes man, Juan Cordova, Denise och Gabrielle; Amanda, Alexander, Johnny, Taylor, Sebastian, Demitri, Sophia och Juan Cordova Jr. Claudio var en kärleksfull far och farfar och en glädje för alla som kände honom. Han njöt av familjeföreningar, fiske, dansa, resa och regalisera historier om hans förflutna. NE. Tjänsterna är under omsorg och ledning av RIVERSIDE FUNERAL HOME OF ALBUQUERQUE 225 San Mateo NE 505 764 9663

Eva Marie Elkins Garcia, född 6 oktober 1909 i Passamonte, NM, gick bort den 6 april 2006. Hon var före detta bosatt i Clayton, NM och bosatt i Albuquerque sedan 1953. Hon föregicks i död av hennes man av 72 år, Rafael Garcia; och son, Thomas F. Garcia; föräldrar, Elmer G. och Escalastica (Perea) Elkins; systrar, Amalia Martinez, Ermalinda Montoya, Eloise Trujillo, Barbara Montoya, Morley Medrano; bröder, Elmer G. Elkins Jr. och Leo Elkins. Hon överlevs av sina döttrar, Louise Vigil och make, Richard of Albuquerque, Ruby Valdez och make, John of San Bruno, CA; söner, Bobby Garcia och fru, Belinda och Michael F. Garcia och fru, Tommie of Albuquerque; barnbarn, Linda M. Gonzales och make, David, Larry Pena och fru, Carole, Michael F. Garcia Jr., Steven W. Garcia och fru, Jerriann, Luther S. Garcia, Robin E. Garcia; barnbarn, Bernadette Gonzales, David Gonzales och fru, Lorraine, Michael F. III, Katerina Dawn, Caesar Jake Ryan, Madison Marie Garcia, Jeffery, Clair, Elise Pena; stora sonson, Dominike Gonzales och CJ; svärson, Sara Garcia och Stella Elkins, svärfar, Ben Trujillo; och många nischer och brorson. Eva var en hemmakare hela sitt liv. Hennes liv var hennes familj och vänner. Hon hade tid och böner för alla. Hennes böner kommer att saknas av alla. Ett särskilt tack till Maria Melaro, Veronica Espinosa, Marie Gonzales, Maribel Astorga, Jan Snow, Jerri Anderson, Anjelica Quires, Josie Ferguson, Barbara Buchard och Presbyterian Hospice Staff för alla där utmärkt omsorg och kärlek. Tjänsterna är under omsorg och ledning av: Fitzgerald Son Funeral Directors 3113 Carlisle Blvd. 505 884 1188

Joe Louis Griego, 91, bosatt i Albuquerque under de senaste 30 åren och formellt från Las Vegas, NM, gick fredligt med sin dotter och brorson vid sin sida tisdag 4 april 2006. Joe föddes den 12 augusti, 1914, son till Donaciano Griego och Eduvigen Fernandez i Guadalupita, NM. Joe var lyckligtvis gift i 49 år till sen Esther Griego som föregick honom i dödsfallet. Navy och tjänstgjorde ombord på USS Reposse innan han återvände till Las Vegas. Joe klarade California Store och Popular Dry Good Store i Las Vegas i många år innan han började sin egen verksamhet med sin älskade fru som ägare till The Shoe Round Up också i Las Vegas. Han gick i pension i 1976 efter 30 år i varuhusindustrin. Joe var en hängiven man, son, far, farbror och vän till många. Han var en enkel man men rik på kärlek och vänlighet mot andra. Aldrig en att döma, en delande man som aldrig träffade en främling och var väldigt snäll mot djur. Han var aktiv i skolan i West Las Vegas, Kotties Broders Order, VFW, en kandidat för San Miguel County Treasure, och arbetade sig upp i ledningarna till upphöjda linjalen i Elks Club. Joe tog glädje i de enkla sakerna i livet. Han älskade att fiska med sina vänner och var en ivrig sportfläkt. Joe överlevs av sin kärleksfulla dotter, Josette Griego, Albuquerque; systrar, Cecilia Casaus och make, Mike, Lillian Sawtelle, svärson, Lucian Micek, alla Albuquerque, Irene Padilla och make, Roque och Beatrice Tuturo, hela Kalifornien; fem nischer och fyra nevon, Jeanette Baca i Santa Fe, Juliette Gygox i Albuquerque, Theresa Garcia i Albuquerque, Elizabeth Montoya i Albuquerque, Fred Alfredo Baca i Albuquerque, Joseph ‘JP’ Baca och fru Loretta i Las Vegas, NM, Eresmo Baca av Pecos NM, Margaret Baca av Albuquerque och Jesse Baca och fru, Annette of Los Lunas, NM; många brorsdotter, brorsdotter, grandnieces, grandnephews; och av hans lojala följeslagare, Tiny, hans hund. Kapell, diakon Faustin Archuleta. French Mortuary 1111 University Blvd. NE 843 6333

Fay M. Hays, 102 år gammal, bosatt i Las Vegas, NM, slutförde sitt livsresa den 5 april 2006 och började ett nytt liv med sin Herre och Frälsare. Fay föddes i en vagn nära Bay City, TX den 3 oktober 1903. Hon var den yngsta av fyra barn och en del av familjen som reser komedi / musikalisk show som utspelades i Texas, Oklahoma och New Mexico. Fays bidrag till utställningen inkluderade att gå på den snäva tråden, contortionisten, spela snara trummor, sång och dans. De började hemma nära Blanchard, NM i början av 1900-talet. Hon gifte sig med Frank Manlove och hade två söner, Earl och Bobby. År 1927 gifte Fay Fred Hays i Las Vegas, hade sex barn och bodde på en ranch nära Bernal fram till 1956 när de flyttade till Albuquerque. Där arbetade hon som en skolkafeteriachef. Fay och Fred ägde en husvagnspark i Albuquerque. De gick i pension och flyttade till Edgewood, NM omkring 1970. Efter att Fays man hade gått 48 år i 1976 flyttade hon till Las Vegas där hon bodde fram till sin död. Fays hem var Grand Central Station till familj och vänner på grund av kärleken och glädjen hon hade för varje person som gick igenom hennes dörr. Fay kära älskade människor. Fay föregicks i död av hennes man: Fred Hays; barn: Earl och Bobby Manlove och George (Teet) Hays. Fay överlevs av sina barn: Howard och fru Linda Hays från Pulaski, TN, Barbara Fraze of Independence, MO, Ardath och make, Ole Dale i Santa Fe, NM, Geney Nix av Sapello, NM, Gordon och fru, Donna Kay Hays of Las Vegas, NM; barnbarn: Billy och fru, Kathy Hays of Grand Junction, CO, Jane Ellen och make, Marty Mallette i Las Vegas, NM, Alan Hays och Sandi of Huntsville, AL, Rick och fru, Tonda Dale i Las Vegas, NM, Dana Twyman och Curtis of Albuquerque, Jason och fru, Lisa Dale i Las Vegas, NM, Melissa och make, Michael Rodriguez från Ames, IA, Russell Napps of Independence, MO, Sandi Hall och Ed Mayer, AZ, Robert Nix of Mart, TX , Randy och fru, Laurie Hays i Las Vegas, NM; stora barnbarn: Marti Bott, Jennifer och Cody Hays, Tesha Egger, Shea Hays, Jacob, Clinton och Leeanna Dale, Cody, Jolynn och Camille Sena, Trinity, Kelsey och Jamin Dale, Megan, Brooke, Bryson och Maddi Rodriguez , Dustin och Brandie Napps, Elizabeth, Cheyenne och Kaleb Nix, Derek Camacho och Taylor Hays: stora barnbarn: Jasmine Sena och Breanna Napps. vid Calvary Baptist Church, 300 Baca Avenue, Las Vegas, NM med pastor Herb Gage officiating. Interment kommer att följa på Masonic Cemetery med följande betjäning som kistabärare: Billy Hays, Alan Hays, Rick Dale, Jason Dale, Randy Hays och Robert Nix. Att tjäna som hedersbärare är alla barnbarn. Arrangemang är under ledning av Rogers Mortuary, Las Vegas, NM, 1 800 479 3511 eller 505 425 3511.
viktminskning snabbt Albuquerque Journal Obituaries