viktminskning app Akta dig för dessa 5 dagliga cancer orsaker

går inte ner i vikt lchf Akta dig för dessa 5 dagliga cancer orsaker

Det är självklart att cancer är en hemsk sjukdom. Men det finns några bra nyheter: Vi överlever oftare än inte. I själva verket enligt det amerikanska cancerförbundet var femårsöverlevnaden för alla cancerformer som diagnostiserades mellan 1999 och 2006 68 procent, upp från 50 procent mellan 1975 och 1977.

Organisationen tillskriver detta till framsteg vid tidig diagnos och behandling.

Men ett annat bra sätt att förbättra din odds mot cancer är att känna igen vad du gör och vad som står i din miljö som kan ge dig en högre risk för cancer.

Att inte vara orolig, men de saker vi gör varje dag och tar för givet, kan öka risken för olika cancerformer. Du behöver inte helt förändra ditt liv och bo i ett tält i skogen, men det finns några saker att vara medveten om som kan hjälpa dig, från och med där du bor.

Nr 5: Var du bor

Termen ‘cancer cluster’ är ett namn som ges av epidemiologer och folkhälsoarbetare för att beskriva ett område där flera personer har alla utvecklat cancer. Orsaken är ännu mer uttalad när dessa människor alla har samma typ av cancer.

Cancerklyftor förekommer på platser där miljöfaktorer gör dem mer troliga. Exempelvis ses de ofta kring kraftledningar eller där giftigt avfall har bortskaffats felaktigt.

Om en kraftverks grannar plötsligt utvecklar samma typ av cancer plötsligt kan grannarna anta att kraftverket är källan till besväret. Men kraftverkets ägare skulle vara angelägna om att peka på staplar av forskning och dokumentation genom efterföljande utredning av hälso-tjänstemän som visar att deras företag inte kunde vara källa till problem.

Oavsett vem som har rätt, att vara nära ett cancerkluster kan vara anledning att överväga att flytta.

Men vart du än flyttar, kommer du fortfarande att behöva ta itu med smuts. Det leder oss till vår nästa risk.

Nr 4: Radon

De flesta av våra hem har radon detektorer. Det är typiskt en snygg inhemsk sak idag, och de ger oss en känsla av säkerhet. Men vad gör du detektorn går av? Och vad är radon i alla fall?

Den 2: e orsaken till lungcancer kommer inte ifrån något som brinnande däck eller bär dåligt cologne. Det kommer från en osannolik källa, marken under fötterna.

Radon är en gas som uppstår i marken och genomtränger sedan genom din källare för att påverka ditt hem. Det förekommer naturligt, så det är inte något som du kan skylla på strychnine-fabriken.

Radon är något du kan testa för. En sats kostar ca $ 20, och du kan installera ett radon larm som kan hjälpa till att snyta ut problem. Vad gör du om radon detekteras? Ett radonavhjälpningssystem kostar mellan $ 1000 och $ 2000.

Nr 3: Overcooking kött

Om du tittar på matlagningstillfällen får kockarna att curl deras näsor i avsky. Medan det känslan är matsnobb, finns det en del hälsoproblem bakom den. Det finns bevis för att stödja påståendet att overcooking kött kan öka risken för cancer, enligt National Cancer Institute.

Vetenskapstid: Den skyldige verkar vara heterocykliska aminer (HCA) och polycykliska aromatiska kolväten (PAH). Dessa kemikalier bildas när kött inklusive nötkött, fläsk, fisk och fjäderfä kokas med höga temperaturer, som stekning eller grillning över öppen flamma.

Det betyder inte att du måste gå vegan, ha på sig hampa och ändra ditt namn till Moonbeam.

Enligt National Cancer Institute kan HCA och PAH-bildning mildras genom att man undviker direkt exponering av kött i en öppen flamma eller en varm metallyta. Om det också hjälper om du minskar matlagningstiden och använder en mikrovågsugn för att delvis laga köttet innan du tar det till högtemperaturkällor.

När du har ätit allt det goda grillade köttet kanske du vill arbeta av det.

Nr 2: Övervikt

Som om man skämmas vicariously genom ‘The Biggest Loser’ har inte varit tillräckligt för att uppmuntra dig att gå ner i vikt, här är en riktigt bra anledning att släppa de överflödiga punden: Att vara överviktig har kopplats till ett antal olika typer av cancer från bröstet cancer till kolorektal cancer.

Enligt National Cancer Institute är cancer av kolon, bröst, endometrium, njure och matstrupe associerade med fetma. Vissa studier har också rapporterat kopplingar mellan fetma och cancer i gallblåsan, bukspottkörteln och äggstockarna.

År 2002 uppskattades cirka 41 000 nya fall av cancer i USA på grund av fetma. Detta innebär att cirka 3,2 procent av alla nya cancerformer är kopplade till fetma.

Idealt sett har vi alla 12 procent kroppsfett och tävlar i triathloner för skojs skull. Realistiskt kommer det aldrig att hända, men du behöver inte gå så långt. Även en liten viktminskning kan bidra till att minska risken för cancer.
viktminskning app Akta dig för dessa 5 dagliga cancer orsaker