viktminskning Al Roker talar konflikt i ‘mixed weight’ äktenskap

matschema gå ner i vikt Al Roker talar konflikt i ‘mixed weight’ äktenskap

(Slaven Vlasic / Getty Images)

Att vara en trög kille som är gift med en sportig fru var inte lätt, säger Al Roker och han vill att andra ‘blandviktspar’ ska veta att de inte är ensamma.

Dagens väderman, som har varit öppen om den goda, dåliga och fula av hans dramatiska viktminskning via gastrisk bypass, talade ut torsdagen om den belastning som hans extra pund satte på sitt äktenskap. ‘På en lördag kommer hon upp , klä sig på att springa och jag sitter på soffan eller gör frukost för barnen och var ganska glad över våra val. Hon var däremot inte.

ROKER ON GASTRIC BYPASS: Jag ‘Kommer Kommando’ i det vita huset

‘Om du inte kommunicerar det kommer det att vara ett problem.’

När ryktarens vikt var högst 340 pund var fru Deborah Roberts, en korrespondent för ABC: s ’20/20′, upprörd, frustrerad och arg ‘om hans oförmåga att förändras.

‘Hon tänkte,’ Varför bryr du dig inte tillräckligt om dig själv och varför bryr du dig inte om mig och vårt förhållande nog att förändras? ‘Sa han. ‘Och jag sa,’ Se, det handlar inte om dig. Det handlar om mig. ”

FOTO: FÄRGVÅLBATTAR

Roker delade också sin stumma råd för den tunnare halvan av paret: Stäng bara upp.

‘Vi vet att vi’ är feta. Vi vet att vi behöver gå ner i vikt. Din nagging oss och plejer med oss ​​hjälper inte. Faktum är att det på ett sätt gör det värre, ‘sa han.

Roker och Roberts 2000, före sin dramatiska viktminskning. Det var svårt att ignorera kontrasten mellan hans hustrus lördagsmorgon och hans önskan att sitta på soffan, säger Roker. (Nick Elgar / Nick Elgar / ImageDirect)

‘Det är inte att vi inte älskar dig, det är inte det vi inte bryr oss om. Det är bara det just nu är vi inte beredda att hantera det av någon anledning, om det är emotionellt eller fysiskt. ‘

BÅDA MÄNDER OCH KVINNOR LYCKAR OM VIKT: STUDI

Roker s kommentarer följer en vetenskaplig studie som publicerades i Journal of Social and Personal Relationships, som fann blandade viktiga par argumenterar mer, särskilt när den kvinnliga hälften av relationen var den överviktiga.

I synnerhet rapporterade par som åt tillsammans en högre konfliktnivå. Sakerna verkade bättre om överviktspartnern sa att de kände sig stödda i sina ansträngningar att bli friskare.

Så småningom släppte Roker punden och fann att han hade ett helt nytt dilemma på händerna.

Tidigare ‘Idag’ HOST KATIE COURIC CONFESSES BULIMA BATTLE

‘Min fru’ har varit löpare i 30 år, och jag började springa för två år sedan, och inom ett år sprang jag i New York City Marathon, ‘sa han.’ Det visade sig en liten bit av henne. hon sa: ‘Vänta en minut, jag är löpare i familjen!’ Men det är ett bra problem att ha. ‘
viktminskning Al Roker talar konflikt i 'mixed weight' äktenskap