träna gå ner i vikt Akupunktur hjälper Fittest Loser tävlande att gå ner i vikt

gå ner 15 kg Akupunktur hjälper Fittest Loser tävlande att gå ner i vikt

Det gick så bra att Trapp bestämde att Nakamura kunde hjälpa Push Fitness-klienterna som letade efter svar på diet och hälsoproblem som störde dem så.

Push Fitness är en personlig träningsanläggning i Schaumburg, ägd av Trapp och Josh Steckler. Push Fitness sponsrade Fittest Loser-tävlingen, en tre månaders tävling mellan fem Daily Herald-läsare för att se vem som kunde gå ner i vikt.

Som en del av programmet introducerade Push Fitness varje deltagare till en ny diet och fick dem också att besöka Nakamura för akupunkturbehandling för att hjälpa till med deras viktminskning.

‘Dr Nakamura hjälpte mig,’ sa Trapp. ‘Jag’ sett en akupunktör för energisidan av den. Jag gick till ‘chi’ sidan av den. Jag har sett honom under de senaste sex månaderna.

‘När jag kan göra någonting för mig själv som gör mig bättre, om jag kan vidarebefordra det till mina kunder och ge dem möjlighet att göra det, vill jag göra det,’ sa han. ‘Han arbetar med att läka kroppen genom att läsa din energi. Han kan arbeta på ryggsmärta, nacksmärta eller jobba på att få din energi i balans.’

Tävlande, alla nya till tanken om akupunktur, kom bort imponerade av processen och effekten.

‘Det var jättebra, en bra upplevelse,’ sa Frank Valenti, en 54 år gammal före detta bakare från Bartlett. ‘Du slappna av verkligen, det ökade min energi. Det var en stor överraskning. Jag visste inte vad jag kom till, men det fungerade bra.’

Nakamura förklarar hur akupunktur, vilket är praktiken att applicera elektrodnålar på viktiga kroppsdelar för att stimulera kroppens funktioner, arbetar med viktminskning.

‘Det gör kroppsanslutningar vanliga’, sa Nakamura. ‘Jag stimulerar kroppspunkter för att normalisera kopplingarna. Om du har tillräckligt med mängder mat skickar din mage signalen till hjärnan:’ Sluta äta, jag är full. ‘Men om den kopplingen inte är bra fortsätter du att äta .’

Processen kan också producera motsatt effekt. Det kan göra en person som lider av anorexi äter, eftersom kroppen frågar efter mat men magen till hjärnans anslutning är dålig, sa Nakamura.

Nakamura är också en kiropraktor, och han hjälpte alla tävlande med ont och smärta som kom från att starta ett nytt och noggrant träningsprogram, med hjälp av en kombination av akupunktur och kiropraktikåtgärder.

‘Var och en hade en annan fråga’, sa Nakamura. ‘Många hade knäsmärta och jag hjälpte mig med det.’

‘Jag lyfte några tunga vikter’, sa tävlande Jan Vitullo. ‘Jag har aldrig haft smärta i ryggen i mitt liv, men jag hade lite efter att lyfta, och när jag började åka till honom, hade jag aldrig den smärtan igen. Min armbågsmärta gick också bort.’

Deb Mirabelli, en annan tävlande, sa att hon ‘slutade räkna vid 62’ som Nakamura applicerade akupunkturnålen. Men det var hans kiropraktiska åtgärder som hjälpt Mirabelli mest.

‘Han förklarade för mig att jag hade en krökning i min ryggrad och det pressade mig till sidan så jag förlorade mitt balans’, sa Mirabelli. ‘Han började justera det och jag kände skillnaden.’

Flera deltagare förstod inte akupunktur erfarenheten, men Nakamura sa att det tar lite att vänja sig. Han sa också att man accepterade idén om att akupunktur kan hjälpa till att hjälpa till med att hjälpa till.
träna gå ner i vikt Akupunktur hjälper Fittest Loser tävlande att gå ner i vikt