snabb viktminskning lchf Alabama andra i fetma ranking

gå ner 15 kg Alabama andra i fetma ranking

Alabama och Mississippi har näst högsta fetma i nationen enligt en årsrapport som släpptes förra veckan.

Enligt ‘Obesitasstaten: Bättre politik för ett hälsosammare Amerika’ klassificeras 35,6 procent av vuxna i Alabama, Mississippi och West Virginia som överviktiga.

‘Den största risken för fetma är kardiovaskulär sjukdom’, säger Music Gaylor, chef för sjukvården på Shoals Hospital. ‘Efter det är det som en snöbollseffekt för resten av kroppen. Du har en ökad risk för typ II-diabetes, osteoporos, högt blodtryck. Det finns bara en mängd problem relaterade till fetma.’

Alabamians, enligt rapporten, är mycket inaktiva 27,6 procent av vuxna är inaktiva och de flesta misslyckas med att äta rekommenderade portioner av frukt och grönsaker. Bara 9,5 procent av vuxna i Alabama äter rekommenderade portioner av frukt, och bara 7,1 procent äter rätt mängd grönsaker.

‘Du kan inte köpa sött te någon annanstans än södern, och socker är en häft i många av våra dieter’, sa Gaylor.

Gaylor sade att någon som vill gå ner i vikt bör konsultera en läkare för att upprätta en viktminskning plan.

‘Du kan ha en vitaminbrist, som en vitamin D- eller B12-brist,
snabb viktminskning lchf Alabama andra i fetma ranking
som kan göra det svårt att bibehålla viktminskning,’ sa hon. ‘En läkare kan beställa testen och svara på frågor och lägga dig på lämplig plan.’

Lee Renfroe, en hälsofrämjande professor vid University of North Alabama, sa att det finns flera kulturella och samhälleliga orsaker bakom Alabama s och resten av Sydens höga fetma.

Hon sa att det finns samband mellan höga fetma och områden med hög fattigdom, låg inkomst, hög arbetslöshet, högt antal mottagare av matassistans och mindre tillgång till parker och rekreationsområden.

Och, Renfroe sa, därför att Alabama är i stort sett landsbygd som mycket av resten av södern är det en mäktig kamp för att bekämpa fetma.

‘Vi brukar vara lantliga där som i större städer brukar det vara parker du kan gå till och grannskolor du går till’, sa hon. ‘När du bor i ett landsbygdsområde, har du inte samma gång tillgång till parker och skolor.’

Och jobb, som jordbruk, som vanligtvis är associerade med landsbygdsområden och ger ett medel för fysisk aktivitet, har blivit färre och färre och mer och mer automatiserade, säger Renfroe.

Södra kulturen hjälper inte heller.

‘Jag tror verkligen att det har att göra med vår gästfrihet,’ sade Renfroe. ‘Vi tycker att när vi erbjuder mat och dryck är det rätt att göra. Vi lägger mat på alla sociala aktiviteter. Vi säger’ Vad ska vi äta? ‘Och’ Vilken mat tar vi med? ‘
snabb viktminskning lchf Alabama andra i fetma ranking