kost för att gå ner i vikt Albany bosatt förlorar 210 pund genom personlig träningsutmaning

måste gå ner i vikt Albany bosatt förlorar 210 pund genom personlig träningsutmaning

‘I slutet av samtalet går han,’ Tim, jag bryr mig inte om hur fet du är, jag bryr mig inte om hur stor du är. Jag vill bara ha dig frisk, ‘berättade Koertje. ” Jag behöver bara dig runt. ”

Kevin, som hade besökt från sitt hem i Chicago, mailade sin bror ett paket efter besöket: en elektronisk spårare känd som en käftben och ett par gångskor. Han hade en matchande uppsättning, berättade han för Kertje, och de två kunde gå ihop och hålla koll på varandra.

Kevin berättade för Democrat Herald att hans arbetsplats gjorde en fitnessutmaning då och han och hans medarbetare deltog. Han såg en möjlighet att föra sin bror i aktiviteten.

‘Tim har otrolig uthållighet och engagemang och en stark känsla av lojalitet’, sa Kevin i en telefonintervju från Chicago. ‘När han är begåvad, till ett koncept eller person eller folk, ställer han dem över sig själv. För mig var det en chans för honom att sätta sig på samma nivå som han begår åt andra.’

Koertje var väl medveten om att hans 500 pund ram var inte hälsosam. Genom åren försökte han alla dieter, förlorade mycket av vikt och fick det bra igen.

‘Jag har kämpat med fetma hela mitt liv,’ sa Koertje, nu 50. ‘Femton år har jag varit under 300 pund på 50 år.’

Men något i hans brors ord resonerade på det sätt som dieterna inte hade. Han tog på sig skor, tog upp förfrågan och har gått dagligen sedan dess.

Han började med ett mål på fem miles om dagen för ett år: smärtsamt, i början för en man vars läkare beskrev honom som ‘morbid obese’.

Men det var ett mål han kunde göra pinne. Tio månader efter att han började sin dagliga rutin kunde Koertje gå en halv maraton.

Nu går Koertje helt enkelt så långt han kan, så länge han kan, dag eller natt, oavsett vädret. Han har inte ett mål för vikt eller avstånd, bara för övergripande fitness. Hans motto: ‘Lite hälsosammare idag än jag var igår.’

‘Det är sånt hur du känner,’ sa han. ‘Det finns dagar när jag har fått åtta mil och dagar där jag får 15 miles.’

Bouts med knä och ryggsmärta begränsade honom till mycket korta promenader för en tid; Han visar att han kanske inte har gjort mer än några tusen steg under dessa perioder. För det mesta får han 10 000 steg i minst.

Han har en Fitbit nu för att markera sina rörelser och hjärtfrekvens och beräknar att han har gjort 15 miljoner steg igenom 7,500 milge sedan hans brors begäran. Vid jul hoppas han slå 10.000 milmarkeringen.

‘Jag försöker fira de små segrarna,’ sa han. ‘Det är vad du håller på med.’

En 1985-examen från South Albany High School, Koertje arbetade som barbouncer i några år och tog sedan ett jobb på ACE Hardware.

Han har varit ute av arbetet i ungefär ett och ett halvt år och söker jobb, men han var fortfarande anställd när han började sin gymresa. ‘Du står upp tidigare på morgonen,’ sa han med en axel.

Nyckeln, säger han, gör promenadens prioritering. Människor som säger det första steget är det svåraste, har det fel, enligt hans åsikt: vad som är svårast fortsätter att ta dessa steg.

‘Det ligger kvar på vägen även när du har blivit av den’, sa han. ‘Det låter roligt, men jag ser på mig själv som en haj. Om en haj slutar röra, dör han. Om jag slutar flytta, ska jag gå tillbaka och dö.

‘Jag vill inte gå tillbaka. Jag vill att detta ska vara mig nu. ‘

Koertje gjorde några andra förändringar i sitt liv förutom att ta upp gångskor (han har gått igenom 22 par sedan hans resa började).

Strax efter att han började gå, tog han bilder på allt han åt några veckor rakt. Han såg inte på bilderna direkt, så lägg dem bara bort. Det är mycket svårare att utvärdera just nu, förklarade han; han kan alltid motivera en stressig dag eller någon annan anledning till varför han behövde den halva pizzaen just då.

Men några veckor senare tog han bilderna ut. Och när han tittade på dem sa han att han hörde rösterna till alla som alltid hade sagt till honom: ‘Det är dåligt för dig.’ Och han tänkte på hans motiveringar: ‘Jag var inte stressad varje dag.’

Koertje började skära på delstorlekar. Han eliminerade också sugared soda, även om han ibland har en diet soda och han äter mindre. ‘Det är mycket bröd’, förklarade han.

För det mesta går han dock bara och åtnjuter den skillnad det har gjort.

Han har fortfarande vad han kallar sitt ‘skinniga bälte’, en läder av ca 6 meter lång. Han brukade bara kunna bära den på sitt längsta hål. Nu kan han cinch det i mer än en fot.
kost för att gå ner i vikt Albany bosatt förlorar 210 pund genom personlig träningsutmaning