hur går man ner i vikt snabbt Alabama s nya nöjesparks regler är snabb uppror

viktminskning snabbt Alabama: s nya nöjesparks regler är snabb uppror

OWA, Alabama: s nyaste nöjespark, har bara varit öppen i en vecka, men operatörerna är knä djupa i en kontrovers över könsspecifika viktbegränsningar för sina åkattraktioner.

‘Detta är inte en park för feta människor’, sa en social mediaaffisch.

21-ridesparken vid OWA, som öppnade fredag, utfärdade ett svar på sina restriktioner tidigare i veckan. Dessa restriktioner utgjorde förslag om att ‘gäster i större storlek’ kanske inte skulle bli föremål för vissa åkattraktioner. Närmare bestämt uppgav parken att gäster som översteg 6 fot, 2 tum i höjd och vägde över 225 pund och hade en 40 tums midja eller en 52 tums bröstkorg, kunde möta begränsningar.

Begränsningarna gick vidare genom att utse kvinnor som väger 200 pund eller de som bär en storlek 18 eller större.

‘Det är ganska mycket efter diskretion av en viss park om de olika begränsningarna,’ säger Martin Lewison, en biträdande professor i företagsekonomi vid Farmingdale State College i New York, som forskar på temaparkindustrin. Han besökte också parken vid OWA på öppningshelgen.

‘Ofta är restriktionerna ganska beskrivande. Men det handlar oftast om saker som’ du måste kunna hålla fast vid två händer ‘, som de skulle referera till proteser. Normalt får du något generiskt språk där det står att ‘gäster av en viss storlek’ eller ‘kroppstyp’ kanske inte passar in i den här ritten. ‘

Parken vid OWA, i ett uttalande som släpptes på tisdag, bekräftade att det hade fått förfrågningar om sina upplagda ryttarsäkerhetsrestriktioner. Uttalandet lyder: ‘Det var aldrig vår avsikt att förolämpa någon person eller grupp på språket i våra säkerhetsbegränsningar för ryttare.’ Restriktioner implementerade av Parken vid OWA tillhandahålls av rittillverkaren för att säkerställa våra gäster och anställdas säkerhet ‘.

I förklaringen specificeras också vilka gäster som kan åka på några av parkens spännande åkattraktioner, inklusive dess utmärkta attraktion, Rollin Thunder-berg-och dalbanan.

‘Gästerna måste kunna utnyttja alla säkerhetsbegränsningar och anordningar som konstruerats av tillverkaren. Gästerna måste kunna upprätthålla rätt stående position och körställning under hela körningen. Alla passagerarbegränsningar, inklusive varvstänger, axelhylsor och säkerhetsbälten, måste placeras ordentligt och fästas tätt för att gästerna ska kunna njuta av turen på ett säkert sätt. ‘

Restriktionerna är inget nytt för nöjesparksindustrin, men långa etablerade anläggningar som Disney World i Orlando och Disneyland i Anaheim lägger inte några specifika höjder eller viktbegränsningar.

Vissa parker gör det. På Cedar Point i norra Ohio publiceras samma språk som publicerades på OWAs hemsida med sin litteratur med angivande av höjd- och viktbegränsningar för kvinnliga gäster.

Vid Alabama Splash Adventure i Bessemer är alla sevärdheter och vattensportsattraktioner utformade för att rymma gäster i större storlek, såvida inte ritten anses vara en riktig barnresa, säger president Dan Koch.

Men parken har inte föreslagna begränsningar baserade på kön.

Koch sa att i allmänhet, om en gäst kan passa in i fasthållningssystemet för en tur, får de fortsätta. Endast i fall av extrem fetma, sa han, är en gäst utesluten från att rida på parkens rider.

Parkens signaturattraktion, Rampage Roller Coaster, tillåter ryttare så kort som 48 tum och upp till 6 fot, 8 tum i höjd.

‘Vid den yttre gränsen är i princip en NBA-spelare’, sa Koch. ‘Vi har gott om 300 pund plus ryttare som kommer på Rampage Roller Coaster. Faktum är att jag inte kan komma ihåg att någonsin ha en gäst som inte kunde köra Rampage eftersom de var 6 meter, 9 inches.’

Temaparker, rikstäckande, har inkluderat tillägg och mönster för att ta itu med tyngre gäster. Testerstolar installeras ibland nära ingången till en åkars linje, så att gästerna kan kontrollera om de kan passa fysiskt in i den. Vissa åktillverkare kommer att lägga bredare sittplatser för att rymma större gäster.

Collen Mangone, en talskvinna med International Association of Amusement Parks och attraktioner en handelsgrupp som representerar nöjesparker sa att de flesta parker ger information om storlek och handikapprestriktioner genom ‘skyltar, tryckta eller webbmaterial och modell’ testa dig själv ‘platser i början’ av ritten s linjer.

‘Tillverkarna fastställer riktlinjer och begränsningar för attraktioner,’ sa hon.

‘Deras nr 1 bekymmer är verkligen gästsäkerhet’, sa han.

Tragedi som involverar tyngre ryttare har hänt på nöjesparker åkturer innan. År 2013 dog en 52-årig kvinna i Texas på en Six Flags berg-och dalbana rida ledande utredare att undra om hennes vikt bidrog till hennes fall från 75 fot.

År 2004 föll en 55 årig man till sin död vid Six Flags i Massachusetts. Statliga tjänstemän bestämde att mannen dog för att han inte var ordentligt säkrad i sitt säte eftersom han var så överviktig.

Dödsfallet, som blir nyhetsnyheter i media, leder ibland till kongressen att överväga att genomföra federala bestämmelser på industrin. Hittills är nöjesparksindustrin inte reglerad av den federala regeringen.
hur går man ner i vikt snabbt Alabama  s nya nöjesparks regler är snabb uppror