gå ner i vikt snabbt piller All Saints ‘Anglican Church

gå ner i vikt snabbt och effektivt All Saints ‘Anglican Church

Återvänd till huvudwebbplatsReturnera till predikan PageDiocese av den arktiska anglikanska kyrkan i KyrkogårdKonsultering IncOther Links Lista över predikningar Predikan En predikan B Predikan C Ministeriet

Parable of the lost sheep:

Prata om en välbekant parabel Alla har hört liknelsen om det förlorade fåret. Barnens böcker berättar om det, bilderna har målats på det, och glasmålningar i kyrkan berättar det. Läromyntets löfte kommer inte att vara så bekant, men det berättar om samma grundhistoria.

Temat är klart: Gud söker efter det Förlorade. Gud fortsätter att söka tills han finner det förlorade. Gud är inte intresserad av att döma men att hitta. Enkelt och tydligt, eller hur? Nej, det finns mer.

Vi känner till det förlorade fårets gilla så bra att vi saknar några av de intressanta detaljerna och det är de detaljer som vi kommer att dela i morse.

Först berättar Jesus för liknelsen om det förlorade fåret till en grupp fariséer. Dessa människor är lagens försvarare och spendtheir tid döma andra som inte håller lagen. De antar att Gud är som dem en watchbird ser på alla för att vara säker på att ingen syndar.

Men Jesus har en annan åsikt om Gud, och så berättar de för det förlorade fårets lignelse. Vilken av er Jesus frågar: skulle lämna 99 fåret i vildmarken och gå efter den ena Lost Sheep? Jo är det ärliga svaret ingen. Du tror att du skulle, men du skulle inte vilja ha någon bra bokhållare du skulle inte vilja äventyra 99 bara för ett får som hade förlorat sin egen slarv. Observera att Jesus säger att 99 andra får lämnas i vildmarken utsätts och oskyddad medan herden söker efter det förlorade fåret. Inte särskilt förnuftigt, om du frågar mig.

Men Jesus säger att GUD skulle Gud vara så bekymrad över den förlorade personen att han överger allt han gör för att söka efter och hitta det förlorade. Det är vad Gud är, Jesus säger.

Om vi ​​ser närmare på fåret börjar vi se att Jesus ser hela mänskligheten som de fåren. Faktum är att den enda skillnaden mellan dessa får är att 99 fåret är mänskligheten som vi tror att vi är, och det enda fåret är mänskligheten som vi verkligen är. De 99 fåren tycker att de är okej, men de, som den förlorade, är i öknen, utsatta, i fara, försöker existera ensam. Det förlorade fåret vet att det är i fara, vet att det behöver hjälp och vet att det behöver en frälsare. Gud kan inte göra någonting om de 99 de tycker att de är bra och vill inte bli räddade, men Gud kan göra någonting om det Losta fåret, eftersom fåret vill bli frälst. Gud kan inte göra någonting med den person som går av kyrkan, som tror att han är helt bra, och helt enkelt inte har någon gudsanvändning. Men Gud kan och vill

leta efter den person som vet att han behöver Gud, och vill räddas. Det är den typ av gud vi har och den typ av människor vi är.

Och när herden har hittat det förlorade fåret sätter han det på axeln och bär det hem och säger: Gläd dig åt mig, för jag har hittat den som var förlorad.

Wow. Ingen fördömelse, ingen disciplin, ingen ånger när Gud finner oss, Han sätter oss på Hans axel och bär oss hem, glädje.

Observera, herden bär inte det tappade fåret till fårfallen, vilket är vad du kan förvänta dig, och vad någon vanlig herde skulle göra. Absolut inte. Han bär fåren HOME. Precis som Gud gör mot oss, sätter Gud vi på hans axlar och bär oss hemma. Vi som har gått vilse och är nu hittade, bärs av Gud till sitt hem. Han bär oss hem Hemma, för att vi har startat ett nytt förhållande med Honom som en del av hans familj. , och vår dop förkunnar att vi hör hemma. Från Guds synvinkel har vi startat ett nytt förhållande med honom, ett personligt och företagande förhållande som kommer att sluta med oss ​​att bli de heliga i himlen som han föreslog att vi skulle bli från allra första början.

Låt mig sluta med att berätta en historia, en sann, en som jag känner personligen:

En viss kvinna på cirka 40 var på sjukhuset som dör av cancer. I 5 år hade hennes kristna vän vittnat om Jesus Kristus för henne, utan någon till synes effekt. Kvinnan på sjukhuset hade proklamerat att hon var ateist, hade ingen användning för Gud eller kyrkan. Men oupptäckt av sin vän var hon faktiskt ganska intresserad av vad hennes vän berättade för henne så mycket att hon en dag sa till sin vän, jag skulle vilja träffa den här fader Ron som du pratar så mycket om.

Och så blev jag inbjuden till sjukhuset för att se detta gal och efter att ha lyssnat på henne i några minuter, för att jag visste att hon inte hade mycket tid kvar gick jag rakt till den punkt jag frågade henne om hon skulle överväga att fråga Jesus att vara hennes Frälsare, att börja ett nytt liv med Gud. Tack till Gud, hon sa att hon skulle, och jag var privilegierad att hjälpa henne att komma till Kristus, och den stunden, acceptera Honom som hennes Frälsare och Herre. Sedan hon hade redan döpt som barn, smorde jag henne sedan med Sacrament of Holy Unction för andlig helande. Det är enkelt, sa hon, The

Story of the Lost Sheep, för att det förlorade fåret är mig Det var tårar i båda ögonen när jag gav henne en slutlig välsignelse. Nästa dag dog hon, och jag tvivlar inte på att jag var hemma på skuldrorna av den goda herdeens glädje. Mina bröder och systrar, Gud hade sökt efter den där förlorade fåren och äntligen hittade henne. Tack vare Gud, Han ger aldrig upp.
gå ner i vikt snabbt piller All Saints 'Anglican Church