gå ner i vikt frukost Alkohol får inte vara skyldig i viktökning

ner i vikt snabbt Alkohol får inte vara skyldig i viktökning

En Scranton Times Tribune All Access-prenumeration ger dig fullständig tillgång till både våra tryckta och digitala publikationer, levererade till ditt hem, skrivbord och mobila enheter 7 dagar i veckan

Prenumerera på hemleverans eller digital

Hantera ditt konto 24 timmar om dygnet.

Människor som försöker gå ner i vikt rekommenderas ofta att ‘lägga av spritet’. Även om organisationer som viktvaktare erbjuder sätt att dricka klokt inom sina planer, brukar alkohol med 7 kalorier ett gram och inga kompenserande näringsämnen generellt avspänna de flesta ansträngningarna vid viktkontroll.

Efter vinterhelgerna hör jag ofta folk skyller alkohol för extra pounds, inte bara från kaloribidraget, utan för att det kan undergräva självkontrollen och stimulera aptiten och lusten efter gödningsmat.

Ändå känner du förmodligen folk som rutinmässigt dricker vin med middag, eller en cocktail före den, och lägg aldrig på ett oönskat pund. Med tanke på att måttliga drinkare tenderar att leva längre än teetotalister, skulle jag älska ett glas vin eller en öl med middag om jag kunde göra det utan att vinna,
gå ner i vikt frukost Alkohol får inte vara skyldig i viktökning
så jag tittade på vad vetenskapen har att säga om alkohols påverkan på vikt.

Trots tusentals studier som spänner över årtionden upptäckte jag att alkohol fortfarande är ett av de mest kontroversiella och förvirrande ämnena för människor som är bekymrade över att kontrollera deras vikt.

Jag plöjde igenom mer än två dussin forskningsrapporter, många med motstridiga funderingar om förhållandet mellan alkohol och vikt och slutligen hittade en grundlig granskning av vetenskapen som kan hjälpa människor att avgöra om drickning kan vara förenlig med effektiv vikthantering.

Granskningen, som publicerades 2015 i Current Obesity Reports, utarbetades av Gregory Traversy och Jean Philippe Chaput från Healthy Active Living and Obesity Research Group på Children’s Hospital i Eastern Ontario Research Institute i Ottawa, Ontario.

Det vanligaste konstaterandet var att i genomsnitt var dricksvatten ‘inte associerad’ med vikt, medan bland kvinnor som drog antingen inte påverkade vikten eller faktiskt var associerad med en lägre kroppsvikt än bland nondrinkers.

Deras sammanfattning av resultaten: De flesta sådana studier visade att ‘frekvent ljus till måttligt alkoholintag’ högst två drycker per dag för män, en för kvinnor ‘inte verkar vara förknippad med fetma risk.’ Binge-drickning (konsumera fem eller flera drycker vid ett tillfälle) och tungt att dricka (mer än fyra drycker på en dag för män eller mer än tre för kvinnor) var kopplade till ökad risk för fetma och en växande midja. Och i avvikelse från de flesta andra fynden visade en del av undersökningen att för ungdomar och (äldre) äldre vuxna kan alkohol i något belopp ‘främja övervikt och högre kroppsfettprocent’.

Här är bottenlinjen: Alla är olika. Studierna genomsyrar resultatet bland grupper av människor och därmed glansar över individuella skillnader. Även om två personer börjar klara samma och äter, dricker och ökar samma mängd, lägger man alkohol i mix kan ha olika konsekvenser.
gå ner i vikt frukost Alkohol får inte vara skyldig i viktökning