gå dig smal Albumet är gripande titta på existens

gå ner 5 kg på 1 vecka Albumet är gripande titta på existens

De första linjerna i Katie Dobbins nya CD, She’s Free, summerar ganska många av oss, där förväntningarna är högt professionellt, personligen eller båda, och det är väldigt lätt att förlora riktningen när du är upptagen med att försöka få saker att se perfekt ut.

‘Något som ska hittas’, den första singeln, skiner ett ljus på en 25 årig kvinna med två grader, ett upptaget jobb, en kärleksfull familj och världens vikt på axlarna. Något saknas, något avgörande element i uppfyllelse har försummat alltför länge. Ah, musiken.

Dobbins kommer från Lakes Region, men bor och lär sig i Boston-området. Hon skriver om de små sakerna, de sällsynta ‘Post It Notes’ kvar i kylskåpet tidigt på morgonen, tills jag hörde henne sjunga den sången, hade inte insett hur mycket jag saknar en anteckning på morgonen.

Även de som läser ‘Jag’ lämnar dig. Skivan är mycket välproducerad och backad med banjos, horn, cello, fiol,
gå dig smal Albumet är gripande titta på existens
stål och trummor. Musikmakarna är i full kraft och harmonierna med Dan Holden sticker som lim.

‘Bring On The Fire’ har en fin jazzy layout med Dobbins sång om att fresta flammen, även när du vet att du kommer att bli bränd. Hon bryr sig inte, inte heller karaktärerna i låten.

‘Jag’ hellre brinner i livet än att vara för rädd för att falla. ‘

I låten berättas en rebell från södra söder att endast vita vattnet dricker vatten från kranen här. Mannen hade inget av det. Han lägger ett glas i alla fall och hamnar ihop och är kedjat för det. Men mannen vann inte slut på att dricka vattnet, som smakar som eld. Han gör det om och om igen för jämlikhetens skull.

‘Daddy’s Song’ är varje fars dröm, en dotter som kommer ren, tackar honom för att aldrig sluta på sina drömmar. Familjen är viktig för Dobbins, uppenbar som hon sjunger en ode till sin mormor på ‘Kort på en tisdag’ med gåva av samvete i full blast med ett piano som bara väntar på att bli spelad.

Att avsluta CD-skivan, som du kan höra Dobbins sjunger på Pitmans fraktrum den 18 augusti, är ‘Gifta dig’, en berättelsebok som går längs en bröllopsgång, fortsatte av ett liv av inhemsk lycka. De flesta skulle inte dumma över sådana fantasier, men Dobbins oskuld tvingar dig att hålla fast vid det, även när du vet att det bara är en rördröm.

Bra rent roligt är vad du ska komma ifrån den här cd: n. Dobbins har en trevlig anda om henne, en allvarlig glädje som tror på kärlek och familj, oavsett oddsen. Hennes starkaste låtar, för mig, var de optimistiska, där horn och strängar och ämne stiger till en ny nivå, utanför de klibbiga söta kärlekssångarna.
gå dig smal Albumet är gripande titta på existens