bästa viktminskning Alkalisk vattendrinkning

gå ner i vikt kost Alkalisk vattendrinkning

LITTLE ROCK, Ark. Vatten är ett av livets väsentligheter, men ändå tenderar det att vara trendigt.

På 70-talet var det modernt att dricka Perrier. I 90 hade alla flaskor av Evian.

Och nu vänder vissa hälso-medvetna konsumenter till alkaliskt vatten. De säger att det kan bli av med toxiner, öka ämnesomsättningen och till och med bekämpa sjukdomar. Men är dessa påståenden sanna?

Rayne Reitnauer driver en doggie daghem och gör vad hon kan för att hålla sig frisk, inklusive att dricka alkaliskt vatten.

‘Jag använder det mer för att hjälpa till att balansera mot de mer sura dryckerna och mat jag äter och dricker,’ förklarar hon.

Att bara en fördel proponents hävdar att du får genom att dricka alkaliskt vatten, som har mineraler tillsatt, ökar dess pH-nivåer jämfört med det vanliga kranvatten.

‘De flesta vatten tenderar att falla i neutral pH-kategori, var som helst från 6 till 7. Ett alkaliskt vatten är vatten som har ett pH på 7 eller högre’, säger Alissa Rumsey, Nutrition Academy och Dietetics-talesman.

Hon förklarar vidare att förespråkare tror att en högre pH-nivå i vattnet du dricker är bättre för din kropp och hävdar att det kan göra saker som att bekämpa cancer eller andra sjukdomar och förbättra din ämnesomsättning. Rumsey och många andra håller inte med.

‘Medan det finns anekdotiska bevis, finns det verkligen inga vetenskapliga bevis för att alkaliskt vatten kommer att göra allt som det säger det gör. Jag tror att det för vissa människor under vissa omständigheter kan vara okej, och det kommer verkligen inte att skada de flesta människor ,
bästa viktminskning Alkalisk vattendrinkning
men du vet, tills vi verkligen har mer forskning, tror jag att du bara ska spara dina pengar och bara hålla fast vid kranvatten, säger hon.

Rumsey tillägger att de flesta av oss är vanligtvis i rätt intervall utan alkalisk tillsats.

‘Våra kroppar gör ett riktigt bra jobb för att hålla vårt blod pH i ett mycket tätt område, oavsett vad du äter eller dricker,’ säger hon.

Så, hur blev det här specialiserade vattnet ett val av dryck? Rumsey säger kändisar gjorde det alkaliska vattnet trendigt, men flaskvattenföretag gör det mer utbrett.

‘Jag tror att människor alltid är snällt letar efter något som kommer att befria dina toxiner, eller hjälpa till att göra alla dessa slags magiska saker och förespråkare av alkaliskt vatten verkligen säljer det och de säger verkligen att det kommer att öka din ämnesomsättning, det kommer att hjälpa dig att gå ner i vikt, det kommer att hjälpa till att bota alla dessa sjukdomar, ‘fortsätter hon.

Rayne säger att hon gillar smaken bättre än vatten från kranen och hon har allt bevis hon behöver för att det fungerar för henne.

‘Jag är inte en forskare så jag kan säkert säga vad det gör men jag vet att jag mår bättre,’ säger hon.

Experter säger något som får dig att dricka mer vatten är en bra sak.

De enda personer som behöver se upp för det är de som har njursjukdom eller njureproblem,
bästa viktminskning Alkalisk vattendrinkning
för det är njurarna som tar bort mineralerna från kroppen.