viktminskning App utbildar människor att inte nå för choklad och alkohol

vill gå ner i vikt snabbt App utbildar människor att inte nå för choklad och alkohol

Ett spel som tränar hjärnan att sluta nå för alkohol och ohälsosamma livsmedel som kakor, kex och choklad kan leda till fri viktminskning och minska energiintaget med mer än 200 kalorier om dagen.

Psykologer vid University of Exeter har funnit att mindre än tio minuter per dag av träning med ett spel de har tänkt kan sakta impulserna för att nå ohälsosamma mellanmål och minska kaloriintaget.

Med hjälp av neurovetenskap och laboratorieförsök att utarbeta en beprövad metod för att bekämpa ohälsosamt matintag, lanseras professor Natalia Lawrence Food Trainer-appen i veckan gratis till allmänheten, i en månad när folk traditionellt fattar beslut att gå ner i vikt och skära ner på skräpmat.

En studie av 83 vuxna visade att personer som spelade spelet på nätet bara 4 gånger på en vecka förlorade vikt och åt ett genomsnitt på 220 kcal mindre per dag, ungefär som en chokladisad munk.

Food Trainer-spelet kommer att presenteras den här veckan (17 januari) i ett program för att gå ner i vikt bra för Channel 4, sänds klockan 8:00. Majoriteten av vuxna (64%) i Storbritannien är överviktiga eller överviktiga, med förbrukning av för många kalorier är en viktig faktor.

Akademikerna i försök som spelar spelet utan störningar i några minuter om dagen kan träna hjärnan för att kontrollera impulser för att nå choklad, kakor, chips eller alkohol. Utgåvan av den kostnadsfria appen tillåter dieters eller de som vill skära konsumtion av skräpmat eller alkohol för att prova det och i processen generera mer anonyma data för att hjälpa psykologer att mäta hur effektiv en appversion av hjärnutbildningen kan vara.

Grunden för appen är publicerad forskning som visar att människor är mer benägna att välja mat eller dricka högt i socker och fett eftersom de aktiverar hjärnbelöningssystemet, stimulerar frisättningen av dopamin och endorfiner, vilket kan ge känslor av nöje och göra personen vill ha mer.

Forskning har visat att fler människor aktiverar hjärnområden som är förknippade med belöning när de ser mat, desto mer äter de och ju mer vikt de får. När de utlöses kan dessa impulser vara svåra att kontrollera. Människor som är naturligt impulserande eller belöna känsliga kan finna det svårare att kontrollera alkohol- eller livsmedelskonsumtion och är benägna att nå specifika livsmedel eftersom de utlöser ett starkt svar i hjärnan.

Dr Natalia Lawrence, en kognitiv neuroscientist vid Exeter University, utformade appen efter att ha använt hjärnbilder för att studera hur hjärnbelöningssystemet svarade på bilder av ohälsosam mat. väldigt spännande att se att vår lediga och enkla träning kan förändra matvanor och ha en positiv inverkan på vissa människor bor, sa hon. ett verktyg för att hjälpa människor att göra hälsosammare val. I en tid där ohälsosam mat är så riklig och lätt tillgänglig och fetma är en växande hälsokris, måste vi utforma innovativa sätt att stödja människor att leva mer hälsosamt. Vi är optimistiska att det sätt som denna app är tänkt på kommer faktiskt att uppmuntra människor att välja hälsosam mat som frukt och grönsaker istället för skräpmat. Programmet fungerar genom att blinka upp bilder, inklusive bilder av ohälsosam mat. Användaren måste reagera genom att trycka på hälsosamma livsmedel och andra föremål, men inte reagera på ohälsosamma alternativ. Det är utformat för att träna hjärnan för att undertrycka dåliga val i det verkliga livet. Människor kan välja de livsmedel de vill undvika, och varje månad frågar användarna hur ofta de har ätit dem. Och det frågar dem varje gång de spelar spelet om de har haft ett begär under den senaste halvtimmen.

Bland de som har använt träningen är Fiona Furness, en studiochef för en välgörenhet som ger studior för artister, som gick från cirka 11 sten till cirka nio stenar efter att ha deltagit i en försöksmat av matträningsspelet. Hon sa att det bara smälta sättet brukade känna sig verkligen skuld om mina dåliga mellanmål. Jag rusar ofta om, och jag tar till sig något högt kaloriinnehåll och missnöjer ofta en flaska chips. Jag är hungrig igen, verkligen snart efteråt så det blev en ond cykel. Resultaten har varit anmärkningsvärda, sa hon. dagar, om jag känner mig skitig, går jag för en banan eller ett paket med mandel. Att maten jag längtar efter. Jag nu närmare nio sten än 11 ​​punden smälte bara bort åtta eller nio månader utan att jag ens märkte. Viktminskningen var verkligen mitt mål men jag känner mig yngre och mer energisk. Kanske är jag särskilt mottaglig för denna typ av hjärnträning, men det har varit transformativ för mig. Food Training-spelet är baserat på begreppet inhiberingsträning för att minska överdrivenhet och dricks och gör att folk pausar innan de impulsivt når fram till sin favoritmat eller dryck.

Psykologer parade högkalori mat eller alkohol med istället för svar. Studier tyder på att detta kan minska aktiveringen av motorcortexen, den del av hjärnan som styr din rörelse och reaktioner och minska belöningsvärdet för vissa livsmedel och alkohol. Varje gång folk använder spelet kommer de att bli frågade om de har haft ett nyligen begär för maten de vill undvika, så att psykologer kan mäta appversions effektiviteten. Varje månad kommer användarna att bli frågade om eller hur ofta de har ätit skräpmat eller dryck som de har valt att undvika, så att psykologer kan mäta effektiviteten ytterligare med hjälp av anonyma data.

Användare av appen, som helst helst ska använda den i några minuter om dagen utan störningar, kan skräddarsy det för att minska tvången till ohälsosam mat som de har mest problem med, såväl som alkohol, men inte för att minska konsumtionen av hälsosam mat inklusive grönsaker.

Forskarna har lanserat en publikfinansieringskampanj för att utveckla appen, den här veckan tillgänglig för Android-enheter, till en app som kan användas på telefoner och pads.
viktminskning App utbildar människor att inte nå för choklad och alkohol