vad ska man göra för att gå ner i vikt Arbetsmarknaden 2018 kan stramas

gå ner 5 kilo snabbt Arbetsmarknaden 2018 kan stramas

arbetsmarknaden har fungerat bättre än ekonomer som förväntas under president Donald Trumps första hela året på kontoret. Att upprepa sådana vinster kan bli betydligt hårdare år 2018.

Ekonomin ökade antagligen 2,1 miljoner arbetstillfällen år 2017, inklusive en beräknad 190.000 arbetare i december, medianprojektionen av ekonomer som undersöktes av Bloomberg före arbetsuppgifterna på grund av fredagen. Det skulle överstiga de cirka 1,98 miljoner som analytikerna prognostiserade innan året började. Den förväntade arbetslösheten på 4,1 procent förra månaden, oförändrad från november, ligger långt under de 4,6 procenten som ekonomerna hade penciled för ett år sedan för fjärde kvartalet.

Även om det inte är omöjligt, ses en liknande prestation som osannolik med tanke på att arbetslösheten ligger under vad Federal Reserve anser vara hållbar och arbetsgivare kämpar för att hitta kvalitetssökande för att fylla öppningar. Även med en förväntad tillväxtsteg från Trumps underskrift som uppnår en uppskattning på 1,5 miljarder dollar, uppskattar ekonomer arbetsförbättringar att falla tillbaka en trend som bär en potentiell silverfodring av en efterlängtad acceleration i lönerna.

Arbetsvinsterna för 2017 är ‘ganska solida, särskilt i en ekonomi som med de flesta traditionella åtgärderna är vid eller bortom full sysselsättning’, säger Mark Vitner, seniorekonom på Wells Fargo Securities. ‘Med arbetsmarknaden stramning är det svårare att fylla öppningar, så du skulle förvänta dig att sysselsättningen minskar lite.’

Faktum är att det redan hände. I ett bredare sammanhang skulle 2,1 miljoner arbeten vara den minsta vinsten sedan 2011 och förlänga en naturlig avmattning från en ny topp på 3 miljoner jobb 2014 under föregångare Barack Obama.

Trump bidrar ofta till arbetsförbättringar och låg arbetslöshet, krediteringspolitiken inklusive skattesänkningar och avreglering för att bidra till ökat affärsförtroende och en växande aktiemarknad. Samtidigt har sysselsättningen gynnats av drivkraften för en åtta år gammal expansion som inleddes under Obama, liksom att påskynda den globala tillväxten.

‘Hela den globala ekonomin hade en mycket bra 2017’, säger Mark Zandi, chefekonom med Moody’s Analytics i West Chester, Pennsylvania, som arbetar med ADP Research Institute på en separat månadslön. lagstiftning sänker bolagsskattesatsen till 21 procent från 35 procent och minskar skatter på de flesta individer.

Zandi uppskattar att skatteundersökningen sannolikt kommer att leda till ytterligare 300 000 arbetstillfällen år 2018,
vad ska man göra för att gå ner i vikt Arbetsmarknaden 2018 kan stramas
men han säger att 2017: s vinster huvudsakligen återspeglade fart i ekonomin som överfördes från föregående år. Sysselsättningsvinsterna saktade till 154 000 i månaden vid fjärde kvartalet från ungefär 176 000 i månaden 2017, enligt medianskattningen i en undersökning förra månaden innan skatteposten gick.

Anledningen: arbetare blir bara knappare. Trettio procent av småföretagare hade jobböppningar som de inte kunde fylla i november, enligt National Federation of Independent Businesss månatliga undersökning. Anställande av kvalificerade arbetstagare rankades som det näst viktigaste problemet, efter skatt.

‘Jag hör anekdoter från företag som säger att de’ har svårt att hitta arbetare ‘, säger Fed-ordföranden Janet Yellen i förra månaden.’ Vi förväntar oss att arbetskraftshastigheten blir måttlig över tiden. ‘

Centralbanken har delvis höjt räntorna för att säkerställa att arbetsmarknaden inte överhettar och driver upp inflationen för mycket, med beslutsfattare som pekar på tre kvartalsstigringar 2018, samma antal som förra året. Fed-tjänstemän bedömer full sysselsättning att vara förenlig med en arbetslöshet på omkring 4,6 procent.

Federal Open Market Committee fortsätter att förvänta sig att arbetsmarknaden för åtdragning uppträder i högre löner och inflation på medellång sikt, enligt protokoll från utskottets 12 december-möte, släpptes onsdag. De flesta deltagarna upprepade stödet till gradvis räntesats vandringar.

Trump har förutsagt att hans skatteplan skulle bidra till högre löner, vilket till stor del saknats av expansionen. Genomsnittlig timelönsökning ökade sannolikt med 2,5 procent från året innan i december, oförändrat från november, och under vinsterna på mer än 3 procent före 2007 års recession.

‘Det här får oss bättre löner, större lönecheckar, lägre skatter,’ sa Trump förra månaden.

Vissa ekonomer är överens med presidenten, åtminstone för innevarande år.

ArticlesWebber valdes Santa Fe borgmästare i fyra runda rankade val valSanta Fe visar sig i stadens första rankade val valResultat försenade timmar i stadens första rankade val valIn suit, anklagar den tidigare anställningen filmförbundets tjänsteman för sexuella trakasserierTrujillo s hemstad meddelande faller kort med väljare Librarians rädsla skolor vänder sidan på demMayors första jobb borde skicka byklubbFör kvinnor ska tjäna på stadsrådet; Lindell re valdes, för att vara förenad med nykomlingar Romero Wirth, Vigil CopplerEspaola, Pecos utvalda nya borgmästare Nyckeln till Webbers vinst: Noble väljare
vad ska man göra för att gå ner i vikt Arbetsmarknaden 2018 kan stramas