tips på att gå ner i vikt snabbt Arbetsgivare berättar för arbetstagare

gå ner i vikt promenader Arbetsgivare berättar för arbetstagare

Din mamma är inte den enda som vill att du ska äta rätt och motion. Arbetsgivare ökar sina arbetare alltmer och blir mer aktiva. Företag går utöver att bara utdela pedometrar och erbjuda viktvaktare. , registrerar kroppsfettnivåer och straffar dem som bär runt för många extra pounds.

Wellnessprogram har funnits i flera år, men de utvecklas. Företagen gör fler biometriska screenings, där de mäter mätvärden som midjeomfång, kolesterol, glukos (sockernivåer) och blodtryck, med hjälp av oberoende leverantörer av tredje part för att skydda konfidentiella anställda data.

Den senaste trenden är att erbjuda belöningar och påföljder för arbetstagare som riskerar att vidta åtgärder.

‘Den svåraste [metriska] för att flytta uppringningen på är vikt’, säger LuAnn Heinen, vice vd på National Business Group on Health, som fann att ökade anställda ‘fysisk aktivitet och hantering av vikt är stora arbetsgivare’ topphälsoprioriteter för 2015 . ‘De övergår till mer resultat och målbaserade incitament.’

Arbetsgivare vill ha trimmerarbetare: Vikt är den största oro för många arbetsgivare eftersom så många amerikaner är för tunga. Nästan 7 av 10 vuxna är överviktiga, och mer än en tredjedel är överviktiga, enligt federal hälsostatistik.

Dela din berättelse: Stämmer dina sjukvårdsavdrag?

Fetma är också en riskfaktor för många dyra sjukdomar, inklusive diabetes och hjärtsjukdomar. Och till skillnad från högt kolesterol och blodtryck är det lätt att se. Du behöver inte skärpa anställda. Du måste bara titta på dem ‘, säger Soeren Mattke, seniorforskare vid Rand, som såg på hälsoprogram för anställda förra året.

Relaterat: 5 sätt du betalar mer för sjukförsäkring

Antalet företag som använder biometriska åtgärder är fortfarande relativt små,
tips på att gå ner i vikt snabbt Arbetsgivare berättar för arbetstagare
men flera adopterar dem, sade Heinen. Detta är särskilt sant bland större arbetsgivare.

JetBlue Airways (JBLU) har nyskapat sitt wellnessprogram de senaste åren och lägger till en på en coachning av förmånsspecialister eller registrerade sjuksköterskor 2013 och att JetBlue Airways (JBLU) har uppdaterat sitt wellnessprogram de senaste åren. testar ett biometriskt mätprogram i år.

Medarbetare kan tjäna upp till 400 dollar i belöningar på sitt hälsokonto för att delta i vissa aktiviteter, till exempel att köpa eller äga hemmassageutrustning, arbeta i ett fysiskt krävande jobb och delta i en hälsosam matlagningskurs.

Anmälan till coaching nät anställda $ 50, men de tjänar ytterligare $ 200 för att slutföra det. Arbetare i testprogrammet kan tjäna upp till $ 500 om de lämnar veckovikt, blodtryck och midjemått och om deras hälsa förbättras baserat på deras slutliga biometriska läsning.

Programmen är ganska populära med anställda. Cirka 74% deltar i belöningsprogrammet och 46% i coaching-initiativet, säger Kristen Brown, är direktör för flygbolaget. Och 76% av befolkningen i det biometriska programmet avslutade sexmånadersprövningen, som också innebar rådgivning. Deltagarna i denna prövningsgrupp kunde sänka sina riskfaktorer, sa hon.

Relaterat: Hur iPhone-appar kan påverka din försäkring

Medan JetBlue använder gulrotmetoden använder andra mer av pinnen. erbjuder ett frivilligt hälsoskärmnings- och coachingprogram. De som deltog i år fick belönas, men de som inte var begränsade i sitt val av företags sponsrade sjukförsäkringsplaner.

Medarbetare hos leverantören av byggmaterial kan få gratis individuell coaching med Cleveland Clinic-specialister. De mailar sin tränare vad de har ätit och hur många steg de tagit bland annat flera gånger i veckan.

Alla som genomgår screeningen fick ett $ 75 presentkort. Men de som hade minst tre riskfaktorer och deltog inte i coaching kunde inte anmäla sig till bolagets guldnivåförsäkringsplan, som inte har några avdragsgilla kostnader och lägre kostnader. Arbetstagare som inte blev utvärderade alls kunde bara välja en bronsplan som kommer med en räntesats på $ 2.750.

‘Vår förväntan är att Lafarge och anställda och vårdpersonal är båda ansvariga för hälsan’, säger Philia Swam, chef för hälsa, hälsa och gruppförmåner.

(Federal antidiskrimineringsbestämmelser kräver att företag tillåter att anställda kvalificerar sig för belöningar eller undviker påföljder enligt en alternativ standard. Till exempel kan personer med vissa medicinska tillstånd få läkares anteckning som gör det möjligt för dem att få incitamenten trots att de har riskfaktorer eller inte möta vissa mål.)

Relaterat: Vad vet din arbetsgivare om din hälsa?

Fungerar det? Bara hur effektiva wellnessprogrammen är både med att skära pund eller spara pengar för företag kvarstår i debatt. Endast 10% av de anställda deltog i vikthantering och 21% i träningsprogram, enligt Randstudien. Och endast 2% av arbetsgivarna rapporterade faktiska uppskattningar.
tips på att gå ner i vikt snabbt Arbetsgivare berättar för arbetstagare