snabb bantning Arena får europeisk marknadsföring OK för viktminskning drog

gå ner i vikt tabletter Arena får europeisk marknadsföring OK för viktminskning drog

Arena Pharmaceuticals (NASDAQ: ARNA) sa måndagen att EU: s regleringsmyndigheter har accepterat sin marknadsföringsansökan för sitt experimentella viktminskningsläkemedel lorcaserin.

Företaget sa att en panel av Food and Drug Administration-rådgivare kommer att granska drogen den 10 maj.

‘Väsentliga bevis visar att övervikt eller övervikt kan ha allvarliga konsekvenser för människors hälsa i kombination med enorm ekonomisk börda’, säger Arenas president och koncernchef Jack Lief.

‘Med ansökningar som granskas för godkännande i både USA och Europeiska unionen har lorcaserin potential att ge en ny behandling för läkare för att hjälpa patienterna att gå ner i vikt och förbättra sin övergripande kardiometaboliska hälsa.’

Arena söker godkännande för att marknadsföra lorcaserin för patienter som är överviktiga eller överviktiga och har minst ett hälsoproblem i samband med deras vikt. Dess huvudsakliga ingrediens är avsedd att stimulera serotoninreceptorer i hjärnan, vilket gör att patienterna känner sig nöjda med vad de har ätit.

FDA vägrade godkänna lorcaserin i oktober 2010 eftersom organet inte var övertygat om att det var effektivt och var oroad över kopplingar till tumörer när läkemedlet studerades på råttor.

Arena och dess partner, den japanska drogmakaren Eisai, har sedan skickat mer information om drogen till regulatorer. FDA är

planerat att göra en ny dom om drogen senast den 27 juni.

Företaget är en förläggare. Du förstår och håller med om att inget innehåll som publiceras på webbplatsen utgör en rekommendation att någon viss säkerhet, värdepappersportfölj, transaktions- eller investeringsstrategi är lämplig eller tillrådlig för en viss person. Du förstår att företaget mottar antingen monetär eller värdepapperskompensation för våra tjänster. Vi kan dra nytta av vilken volym den här skrivningen kan generera.

Du förstår vidare att ingen av informationsleverantörerna eller deras dotterbolag kommer att ge dig personligen råd om natur, potential, rådighet, värde eller lämplighet för en viss säkerhet, värdepappersportfölj,
snabb bantning Arena får europeisk marknadsföring OK för viktminskning drog
transaktion, investeringsstrategi eller annan sak.

Du förstår att webbplatsen kan innehålla åsikter från tid till annan med avseende på värdepapper som nämns i andra produkter, inklusive företagsrelaterade produkter, och att dessa åsikter kan skilja sig från de som erhållits genom att använda en annan produkt som är relaterad till företaget. Du förstår och håller med om att bidragsgivare kan skriva om värdepapper där de eller deras företag har en ställning och att de kan handla sådana värdepapper för eget konto. I de fall där positionen hålls vid tidpunkten för offentliggörandet och sådan position är känd för bolaget, görs lämplig information. Du förstår dock och är överens om att en eller flera bidragsgivare vid tidpunkten för transaktioner som du gör kan ha en ställning i de värdepapper som skrivs om. Du förstår att pris och andra data tillhandahålls av källor som tros vara pålitliga, att beräkningarna här görs med användning av sådana uppgifter, och att varken sådana data eller sådana beräkningar garanteras av dessa källor, företaget, informationsleverantörerna eller någon annan person eller enhet, och kanske inte är fullständig eller korrekt.

Från tid till annan kan det hänvisas i våra marknadsföringsmaterial till tidigare artiklar och yttranden som vi har publicerat. Dessa referenser kan vara selektiva, kan endast referera till en del av en artikel eller rekommendation och är sannolikt inte aktuella. Eftersom marknader förändras kontinuerligt kan tidigare publicerade uppgifter och data inte vara aktuella och bör inte åberopas.
snabb bantning Arena får europeisk marknadsföring OK för viktminskning drog