ner i vikt Arena aktier sväva på FDA godkännande av viktminskning drogen

viktminskning recept Arena aktier sväva på FDA godkännande av viktminskning drogen

Arena Pharmaceuticals (NASDAQ: ARNA) såg sina aktier ökning onsdag efter det rapporterade FDA godkännande av sitt tyngdförlust läkemedel Belviq.

Aktierna ökade 25,08 procent vid 11,07 USD på eftermiddagen, efter att handeln initierades igen efter det att beståndet pågick i avvaktan på nyheter.

Belviq är godkänt som ett tillägg till en diet med reducerad kalori och ökad fysisk aktivitet för kronisk vikthantering hos vuxna patienter som klassificeras som fetma eller överviktiga, med minst ett viktrelaterat comorbid tillstånd, såsom hypertoni eller typ 2-diabetes.

‘FDA godkännande av BELVIQ är en viktig utveckling för patienter som kämpar med fetma eller är överviktiga med comorbidities och behöver hjälp med kronisk vikthantering utöver kost och motion’, säger Arena VD och koncernchef Jack Lief.

‘Vi tackar hela vårt team och de patienter som deltog i vår kliniska prövningsprogram för att göra detta möjligt.’

Arena kommer att tillverka och leverera den färdiga kommersiella produkten från sin anläggning i Schweiz, och Eisai kommer marknadsföra och distribuera produkten i USA.

Lorcaserin, som säljs under varumärket Belviq, är det första nya fetma läkemedlet av sitt slag att godkännas om 13 år.

Fas 3 kliniska prövningsprogrammet bestod av tre dubbelblinda, randomiserade, placebokontrollerade studier som inkluderade ett standardiserat program för kost, måttlig övning och beteenderådgivning för både placebo- och Belviq-grupperna.

Studien visade att Belviq i kombination med kost och motion var effektivare än kost och motion ensam vid att hjälpa patienter att förlora 5 procent eller mer av sin kroppsvikt efter ett år och hantera viktminskningen i upp till två år.

‘Kost, motion och beteendeterapi ensamma kan inte leda till långvarig viktminskning för många överviktiga och fetma människor som försöker gå ner i vikt’, säger Eisai VD och koncernchef, Lonnel Coats.

Företaget är en förläggare. Du förstår och håller med om att inget innehåll som publiceras på webbplatsen utgör en rekommendation att någon viss säkerhet, värdepappersportfölj, transaktions- eller investeringsstrategi är lämplig eller tillrådlig för en viss person. Du förstår att företaget mottar antingen monetär eller värdepapperskompensation för våra tjänster. Vi kan dra nytta av vilken volym den här skrivningen kan generera.

Du förstår vidare att ingen av informationsleverantörerna eller deras dotterbolag kommer att ge dig personligen råd om natur, potential, rådighet, värde eller lämplighet för en viss säkerhet, värdepappersportfölj, transaktion, investeringsstrategi eller annan sak.

Du förstår att webbplatsen kan innehålla åsikter från tid till annan med avseende på värdepapper som nämns i andra produkter, inklusive företagsrelaterade produkter, och att dessa åsikter kan skilja sig från de som erhållits genom att använda en annan produkt som är relaterad till företaget. Du förstår och håller med om att bidragsgivare kan skriva om värdepapper där de eller deras företag har en ställning och att de kan handla sådana värdepapper för eget konto. I de fall där positionen hålls vid tidpunkten för offentliggörandet och sådan position är känd för bolaget, görs lämplig information. Du förstår dock och är överens om att en eller flera bidragsgivare vid tidpunkten för transaktioner som du gör kan ha en ställning i de värdepapper som skrivs om. Du förstår att pris och andra data tillhandahålls av källor som tros vara pålitliga, att beräkningarna här görs med användning av sådana uppgifter, och att varken sådana data eller sådana beräkningar garanteras av dessa källor, företaget, informationsleverantörerna eller någon annan person eller enhet, och kanske inte är fullständig eller korrekt.

Från tid till annan kan det hänvisas i våra marknadsföringsmaterial till tidigare artiklar och yttranden som vi har publicerat. Dessa referenser kan vara selektiva, kan endast referera till en del av en artikel eller rekommendation och är sannolikt inte aktuella. Eftersom marknader förändras kontinuerligt kan tidigare publicerade uppgifter och data inte vara aktuella och bör inte åberopas.
ner i vikt Arena aktier sväva på FDA godkännande av viktminskning drogen