mat för att gå ner i vikt Använd rätt mängd vätska när du tränar

gå ner i vikt utan träning Använd rätt mängd vätska när du tränar

Vätskeintag är mycket viktigt för en löpare. Hydratera dig själv före, under och efter körningen annars kan det leda till uttorkning, trötthet och kan hämma prestanda vid en maraton, säger experter.

Aashish Entreprenör och sportmedicinsexpert som är rådgivande ombord med Bisleri, den officiella hydratiseringspartnern för TATA Mumbai Marathon 2018, och Vijay Alva, grundare, Vijay Alva Fitness Academy (VAFA), föreslår några tips att tänka på:

Vätskor före träning: Helst bör din kropp vara i ett tillstånd före träning, vilket är en perfekt balans av vätska i ditt system, varken underskott eller överskott. Ibland tenderar idrottsmän att ta överflödig vätska före ett evenemang, vilket bör undvikas, eftersom det kan leda till uppblåsthet. Det är en bra idé att konsumera omkring 500 ml vätska, 2 3 timmar före evenemanget och ytterligare 250 ml,
mat för att gå ner i vikt Använd rätt mängd vätska när du tränar
15 minuter före evenemanget.

Vätskor under träning: En idealisk plan är att dricka tillräckligt med vätskor för att ersätta svettförluster. Som tidigare nämnts är det bästa sättet att göra detta, att beräkna din svettningshastighet. Tänk på att svettfrekvensen varierar beroende på vädret. Men om du inte känner till din svettfrekvens är en bra tumregel att konsumera mellan 0,5 1 liter vätska för varje timmes träning. Du kan dela upp det här beloppet i fyra delar och dricka var 15: e minut.

Vad ska du dricka: För träning som varar mindre än en timme, är vanligt vatten ett effektivt vätskeutbyte. För motion som varar mer än en timme behöver kroppen cirka 30 60 g kolhydrater per timme. Detta kan uppnås genom att blanda det i ditt vatten, i en mängd av 6 8 procent kolhydratkoncentration, eller kan erhållas separat.

Det är också viktigt att ha lite natrium och kalium som en del av din vätskeersättning vid längre körningar, till exempel halv och full maraton. Denna vätskeblandning kan erhållas från en sportdryck, eller du kan göra din egen sportdryck, såsom hemgjord citronvatten, med socker och en nypa salt.

Vätskor efter träning: Efter långvarig träning tenderar de flesta löpare att vara i ett något dehydratiserat tillstånd, så det är viktigt att byta vätskor inom två timmars motion. Ofta svett förlust och urin förlust fortsätter i återhämtningsfasen, så det rekommenderas att konsumera 1,25 till 1,5 liter vätska för varje liter av svett förlorad (varje kg kroppsvikt förloras omedelbart efter träning).

Mängden är viktig: En löpare ska ha minst 160 till 200 ml vatten 2 timmar före lång tid och fortsätt att ha vätskor var 15 till 20 minuter under körningen. Det är viktigt att hydrera efter loppet eftersom allt förlorat vatten från kroppen på grund av svettning måste upprättas.
mat för att gå ner i vikt Använd rätt mängd vätska när du tränar