levaxin viktminskning ARBETSESSION 6

att gå ner i vikt ARBETSESSION 6

Antalet människor som är överviktiga ökar snabbt över hela världen, vilket gör fetma ett av de snabbast utvecklade folkhälsoproblemen. Världshälsoorganisationen har beskrivit problemet med fetma som en ‘världsomspännande epidemi’. Det beräknas att cirka 250 miljoner människor över hela världen är överviktiga, cirka 7% av den vuxna befolkningen. USA har en särskilt hög förekomst av fetma. I genomsnitt är över en tredjedel av den vuxna befolkningen överviktiga och stiger till mer än 50% i vissa etniska undergrupper. Även om Förenade kungariket ligger bakom USA är förändringsgraden mycket lik USA och det ger insikt om problemets potentiella omfattning om inte tillräckliga strategier antas nu för att förebygga och behandla fetma.

I England har förekomsten av fetma ökat stadigt under de senaste 50 åren och sedan 1980-talet har andelen överviktiga människor tredubblats. För närvarande är cirka 40% av den vuxna befolkningen överviktig (BMI> 25 kg / m2) och ytterligare 23% av männen och 24% av kvinnorna är överviktiga (BMI> 30kg / m2). Förekomsten av allvarlig fetma ökar med åldern. I 16 24-åringar är prevalensen cirka 10%. Vid 55 års ålder är 64 år övervikt över 64 %; en trefaldig ökning.

övervikt var förknippad med välstånd och detta är fortfarande fallet över samhällen. Inom utvecklingsländer som Indien, Afrika och Sydamerika är fetma ett särskilt problem bland de nyklassiga klasserna, där övervikt ses som ett tecken på välstånd. Men i utvecklade länder finns det ett omvänt förhållande mellan fetma och social klass, med en mycket större andel obese människor i de lägre sociala klasserna än i professionella grupper. I Storbritannien ökar förekomsten av fetma hos kvinnor från 15% i socialklass I till 31% i social klass V.

Innan denna session bör du läsa sammanfattningsdokumentet i slutet av dessa papper som ger en översikt över fetma från ett perspektiv från Världshälsoorganisationen. För de som är intresserade av hälsopolitiken, kolla på skillnaden mellan utkastet som återges här och den slutliga rapporten som finns tillgänglig från WHO: s webbplats. En stor förändring har skett i beskrivningen av orsakerna till fetma (se styrka av bevis), det slutliga dokumentet betonar rollen av fysisk aktivitet snarare än näring.

Denna förändring från utkastet kom fram genom lobbyindustrin i livsmedelsindustrin, en extremt kraftfull kraft i amerikansk och global politik. Se papperet i för ett opartiskt redogörelse för näringsrollens roll.

Jack är 48, bor i södra Leeds, och är en förare för ett medelstort tillverkningsföretag. Han brukade köra tunga lastbilar för ett transportföretag men bytte jobb eftersom han arbetade hemifrån för mycket. För några månader sedan besökte Jack sin GP och klagade över smärta i hans vänstra storå snabbt diagnostiserad som mild gikt. Eftersom det hade varit ett tag sedan hans senaste besök i övningen,

Jack erbjöds ett möte med praktiksköterskan för en grundläggande hälsokontroll.

Jacks hälsokontroll gav följande resultat:

Vikt: 1,77 m (5 ’10’)

Höjd: 101,6 kg (16 sten)

Midjemått: 109 cm Fasta blodglukos: 7,4 mmol / LJack och hans GP diskuterar konsekvenserna av dessa testresultat och håller med om att han behöver gå ner i vikt. Hon ger Jack detaljer om Exercise on Prescription-systemet som praktiken är en del av, och ber honom att göra ett avtal med dietisten som är knuten till övningen.

Ungefär 3 veckor senare är GP överraskad att finna sig sitter mitt emot Joyce, Jacks fru. Hon är förvånad eftersom Joyce inte har deltagit i operationen i nästan 3 år och eftersom Joyce söker hjälpen att gå ner i vikt. Efter undersökningen noterar Joyce Joyce BMI som 31,2 och hennes midjemått som 84 cm. Joyce satte mycket på sig under graviditeten och lyckades aldrig förlora det. Hon har faktiskt fått några pund varje år sedan. Joyces GP har nyligen deltagit i en konferens om hantering av fetma och förstår vikten av att utvärdera en persons beredskap för viktminskning innan han rådgivar om behandling.

7. Vad ska vara i fokus för en bedömning av beredskap eller motivation att gå ner i vikt? Identifiera minst 5 problem eller områden som du behöver information om och säg varför.

Läkaren är rimligt nöjd med Joyces svar på hennes frågor och de är överens om att Joyce kommer att gå med i kliniken för viktminskning av träning. Det körs en dag i veckan av sjuksköterskan och assisteras av en dietist som täcker flera GP-centra i området För att utarbeta sin energibalans görs en bedömning av Joyces vanliga matintag och dagliga aktivitet.

8. Använd följande information för att beräkna Joyces dagliga energiintag:

SourceWeight (g) Omvandlingsfaktor kcal% av den totala energin (Rekommenderad%) 252Joyce diskuterar med sjuksköterskans sätt att öka sina energikostnader. Hon är begränsad i vad hon kan göra på grund av hennes roll som familjevårdare, tar och samlar hennes dotter från skolan och hennes deltid. Men de bestämmer sig för att hon kan introducera en timmes fysiska aktivitet varje dag och minska sin TV-tittartid. Till att börja med utnyttjar Joyce den övning på receptplan som praktiken tillhör. Detta gör att hon får 2 gratis poster till henne Lokala fritidscenter per vecka. Joyce brukade njuta av att simma och ansluter sig till en grupp andra på detta schema under 2 timmars sessioner per vecka. För 4 av de återstående dagarna ansluter hon sin man Jack till att ta hunden en promenad för en timme per dag. Söndag är en lugn dag.

13. Utarbeta den resulterande ökningen av de dagliga energikostnaderna och effekten på energibalansen av denna förändring i fysisk aktivitet.

14. Att veta att en kilo kroppsfett (0,45 kg) motsvarar 3500 kcal, hur länge skulle det ta henne, förutsatt att hennes fysiska aktivitet stannar på denna nivå, för att förlora 10% av hennes kroppsvikt med ett genomsnittligt dagligt energiförbrukning på 120 kcal?

Besöker träningen igen 3 månader senare, har Joyce förlorat ca 3 kg. Medan hon är glad att hon har slutat att gå ner i vikt, är hon besviken över att hon har förlorat så liten vikt. Men Joyce känner sig snyggare och njuter av ett par kvinnor som gick med i träningsprogrammet på ungefär samma tid som henne. Så tillsammans bestämmer de sig för att simma en gång i veckan, göra en träningsklass i fritidscentret två gånger i veckan och gå med i en dansklass igen två gånger i veckan. På de andra två dagarna går hon hunden. Detta ersätter hennes tidigare träningsplan. Hon minskar också sitt dagliga energiintag ytterligare från 500 kcal till 700 kcal.

Jack och Joyces GP har varit rimligt nöjda med patientnumren som går med i träningsvårds kliniken. Men det finns fortfarande mycket att göra för att hantera fetmaproblemet i Leeds. För några veckor sedan läste hon en artikel i allmänläkaren rubriken ‘The Cream Cake Tax’. Detta beskrivs uppmanar läkare i Storbritannien och USA att använda skatter som påverkar allmänhetens diet. Tanken är att lägga en tilläggsskatt på livsmedel med hög fetthalt eller socker, vilket ökar priset och motverkar deras köp. Medan hon tycker att det är ett intressant förslag, har hon några bekymmer om huruvida hon ska stödja en sådan politik när hon går nästa vecka till ett möte om fetma hos den lokala direktören för folkhälsan.

17. Hjälp henne ut. Tänk på fördelar och nackdelar med en sådan politik ur konsument-, producent- och regeringsperspektivet. Tänk på och diskutera omfattningen av beskattningen som kan tillämpas, vilka pengar som kan få användas för, och hur skatt har använts tidigare för att påverka konsumtion och hälsa.
levaxin viktminskning ARBETSESSION 6