gå ner i vikt snabbt piller Arctic sea ice thins

gå ner i vikt löpning Arctic sea ice thins

ANCHORAGE, Alaska Några isbjörnar i Arktis sänder pund under tiden de ska böja upp, visar en ny studie. Det klimatförändringsdiet och forskarna säger att det inte är bra.

De skyller global uppvärmning för det svindlande istäcket på Arktis som björnarna behöver för att segla sälar varje vår.

För sin forskning spydde forskarna på isbjörnarna genom att utrusta nio kvinnliga vita jättar med spårkrafter som hade videokameror och björnekvivalenten för en Fitbit under tre senaste fjädrar. Björnarna hade också deras blod övervakade och vägdes.

Vad forskarna fann är att fem av björnarna förlorade vikt och fyra av dem förlorade 2,9 till 5,5 pund per dag. Den genomsnittliga isbjörnen studerade vägde ca 386 pund. En björn förlorade 51 pund på bara nio dagar.

Forskare studerade björnarna i 10 dagar i april, när de ska börja lägga på vikt så att de senare kan få ungar, mata ungarna och överleva genom den hårda vintern. Men eftersom isen krymper, har björnarna svårare att fånga seglarna även under högsta jakttid, sade Pagano. United States Fish and Wildlife Service listar isbjörnar som hotade arter.

Isbjörnar jagar från isen. De väntar ofta på sälar att komma ut ur hål för att få luft och vid andra tillfällen simmar de efter sälar. Om det finns mindre havsis och det är sönderbrutet, måste björnar resa mer ofta och simma, vilket har allvarliga konsekvenser, till exempel mer energianvändning, hypotermi och risk för dödsfall, säger professor Andrew Derocher, professor i universiteten i Alberta,
gå ner i vikt snabbt piller Arctic sea ice thins
som var en del av studien.

Studien fann att på isen bränner isbjörnen upp 60 procent mer energi än tidigare trodde, baserat på dessa första verkliga mätningar gjorda på isen. Några av björnarna reste mer än 155 miles på ungefär 10 dagar utanför Alaskas nordkust i Beauforthavet, sade Pagano. Den genomsnittliga björnen kvinnan brände cirka 13 200 kalorier om dagen sex gånger mer än en aktiv mänsklig kvinna. om de inte gör det kommer de gå ner i vikt. istäcke i Arktis växer på vintern och smälter på sommaren. På grund av klimatförändringen krymper isen och gallrar mer och tidigare, sa han.

När isen sjunker, drar väsentligen mattan ut från under isbjörnarna, sade Durner.

Björnen videor visade forskare alla typer av vanligtvis privata aspekter av isbjörnens liv, inklusive fängelse och jakt. De spelade in dramatiskt, och ibland bloody förseglar hunter från björnperspektivet.

Att se allt det ser, sade Durner.

Forskare spårade bara kvinnliga björnar eftersom män kan hålla kragen på huvudet är för små och deras halsar för stora Pagano sa.

Blaine Griffen, en biologiprofessor från Brigham Young University som var en del av studien, lovordade USGS-arbetet och noterade att tidigare studier har tittat på vilande isbjörnar och isbjörnar på löpband i labbet.

På sikt resulterar klimatförändringen i mindre björnar som producerar färre ungar och som har lägre överlevnadsnivåer, sa Griffen i ett mail.

I hela Arktis har forskare sett bevis på försvagade isbjörnar, sade Pagano. Förra månaden gick en video av en svältande isbjörn, men den kommer från en annan del av Arktis och sannolikt inte relaterad till global uppvärmning, sade Durner.
gå ner i vikt snabbt piller Arctic sea ice thins