gå ner 5 kilo på en vecka Använda Pistachio Princip för att gå ner i vikt

ofrivillig viktminskning Använda Pistachio Princip för att gå ner i vikt

Pistachio-principen är ett unikt sätt och sätt att försöka gå ner i vikt. Detta koncept uppstod när Dr. James Painter, doktor, RD i Eastern Illinois University genomförde experiment och gjorde observationer om människor som äter pistaschmandlar. Pistachio-principen syftar till att visa att människor kanske kan konsumera färre kalorier utan att ens försöka begränsa deras matintag.

Varför de flesta dieter misslyckas?

Anledningen till att människor har svårt att gå ner i vikt beror huvudsakligen på själva kosten som de följer. Ofta behöver inte de flesta dieter en viss nivå av livsmedelsbegränsning från personer som kan få dem att känna sig berövade. Enligt Dr. Painter är detta en av huvudorsakerna till att människor misslyckas med att följa de flesta viktminskningsdieter på lång sikt och bli effektiva. Det är därför som Dr. Painter tar itu med viktminskning väckt med en ny approachcalorie-reduktion för att gå ner i vikt utan att få folk att känna sig begränsad eller berövad från maten som de äter. Det är där Pistachio-principen kan fungera bäst.

Hur fungerar principen?

Pistachio-principen var tänkt från ett antal beteendestudier gjorda där en grupp människor gjordes för att äta pistaschötter. En del av gruppen åt pistaschötter med sina skal på medan den andra äter pistaschmandlarna utan dem. Eftersom pistasch med skal kan ta lite ansträngning och tid att äta, resulterade det i att cirka 50 procent mindre nötter konsumeras av deltagarna jämfört med de som åt de skalade pistascherna. Vad mer är, kände båda grupperna lika nöjda och fulla efter att ha ätit sina delar.

Tillämpa denna princip

Pistachio-principen handlar mestadels om beteende- och miljöförändringar och fokus i stället för livsmedelsbegränsningar. Ett sätt att detta kan tillämpas är av hur vissa livsmedel äts och bereds. I stället för att dricka fruktjuice, där det kan vara lättare att konsumera mer kalorier, bör du försöka att äta frukt mer,
gå ner 5 kilo på en vecka Använda Pistachio Princip för att gå ner i vikt
som kan ta längre tid att konsumera, eftersom du kanske behöver skala dem först innan du äter.

När du planerar att äta jordnötter, eller till och med pistaschötter, väljer du att äta de oskalade sorterna om du vill gå ner i vikt. Ansträngningen och tiden som du lägger i att äta dem kan faktiskt hjälpa dig att konsumera mindre men känner dig fortfarande nöjd med att du har ätit din fyllning. Och en annan sak, försök att placera skalen på de nötter som du har ätit på bordet som att se dem stapla upp när du går. Att se hur mycket av de nötter du redan har ätit med sina skal kan hjälpa dig att övertyga dig om att du kanske redan har ätit din fyllning.

En av de troliga orsakerna till att Pistachio-principen kan fungera på viktminskning kan ligga på det faktum att hjärnan tar cirka 20 minuter för att få signalen att kroppen är helt nöjd med att äta. Genom att äta lite långsammare än normalt, som när du ger lite ansträngning att äta skalade pistaschötter, kanske du kan skicka tiden genom att äta mindre i processen. Detta hjälper dig att äta färre kalorier och så småningom hjälpa dig att gå ner i vikt utan att ens begränsa din kost.
gå ner 5 kilo på en vecka Använda Pistachio Princip för att gå ner i vikt