gå ned i vikt snabbt Användning av Whey och Soy Protein för Roux och Y Gastric Bypass Surgery Aftercare

hur blir man smal snabbt Användning av Whey och Soy Protein för Roux och Y Gastric Bypass Surgery Aftercare

Att förlora vikt är svårt för många människor. en nästan omöjlig uppgift för andra som medför att vissa väljer sig operation, den vanligaste är roux en y gastrisk bypassoperation. När gastric bypass är valt finns det flera krav på eftervård. en av dem är att patienterna ska suga omkring 75 gram protein dagligen. [3] Proteiner smälter långsammare än kolhydrater och ger energi över en längre tid.

En översikt över Roux en Gastric Bypass Surgery

Roux en Gastric Bypass surgery (RYGB) kombinerar ett restriktivt förfarande med en liten mängd malabsorption. Magen är uppdelad och häftad i två sektioner. Den övre lilla delen får mat från matstrupen medan underdelen inte får någon mat men fortsätter att skicka magsyra i tolvfingret. Kirurgen delar in tarmtarmen och förbinder den lilla magsäcken i tunntarmen, kallad Jejunum, med en öppning om storleken på en dime mellan de två. Den övre delen av tunntarmen, tolvfingret, är helt förbikopplat, liksom den undre delen av magen. Anslutningen av magen och jejunum kallas en anastamois. Dessutom är storleken på den nya magsäcken minskad från ungefär storleken på en fotboll till storleken på ett ägg. [3] Det betyder att mycket mindre mat tolereras på en gång. Storleken på öppningen betyder att mat måste tuggas ganska bra så att öppningen inte kommer i kontakt. Allt detta hjälper individen att gå ner i vikt. Det är dock möjligt att bypassoperationen genom att äta eller dricka högkaloriska livsmedel och drycker och äta många måltider under dagen. Att inte följa näringsplanen efter operationen kan resultera i återvinning av vikt samt andra hälsoproblem.

Whey Protein är en stor proteinkälla för patienter med magspasning

Det finns många proteinkällor tillgängliga. Ägg, fisk, bönor, mejeri och nötter är de mest proteinrika livsmedel. [3] Det finns också många proteintillskott som pulver, som finns på marknaden också. Vassleprotein är ett tillägg som ofta används av kroppsbyggare, men det är en bra källa till protein för patienter med gastrisk bypassoperation.

Veteprotein är naturligt protein av hög kvalitet som kommer från mjölk; Biprodukten när ost är gjord. Den är full av de essentiella aminosyror som kroppen behöver. Den renaste formen av vassleprotein, vassleisolat innehåller lite eller inget fett, kolesterol eller laktos. Whey är en löslig, lätt att smälta och absorberas snabbt i kroppen. Veteproteiner ökar nivåerna av glutation, en antioxidant som krävs för ett hälsosamt immunsystem i kroppen.

Whey kan hjälpa till med vikthantering av flera anledningar. Mer energi behövs för att smälta protein än andra livsmedel och därför bränns fler kalorier för att bearbeta en proteinmjöl. Det innehåller lite eller inget fett eller kolhydrater och hjälper till att stabilisera blodsockernivån. Absorptionen av glukos sänks i blodet vilket sänker insulinnivåerna och minskar hunger. Whey protein innehåller också bioaktiva komponenter som stimulerar frisättningen av två hormoner som undertrycker aptiten.

Whey kommer i följande tre former: [1]

Koncentrerar som innehåller en låg nivå av kolesterol och fett. De har vanligtvis högre nivåer av laktos och bioaktiva föreningar. De är 29 89 procent protein i vikt. De har en något mjölkaktig smak.

Isolat som har avlägsnat fettet och laktosen men också vanligen lägre i bioaktiva föreningar. De är minst 90 procent protein i vikt. Dessa har också en något mjölkaktig smak.

Hydrolysater som delvis hydrolyseras,
gå ned i vikt snabbt Användning av Whey och Soy Protein för Roux och Y Gastric Bypass Surgery Aftercare
förspigs och absorberas lättare än de andra två formerna. Sojaprotein finns i sojabönor, innehåller inget kolesterol och är lågt i mättat fett. Sojabönor anses vara en bra källa till järn, kalcium, fiber, B-vitaminer och zink och är den enda grönsaken som innehåller alla åtta väsentliga aminosyror. [3]

Vanliga sojaprodukter inkluderar tofu, sojamjölk, sojamjöl, texturerat sojaprotein, temef och miso. Sojaproteiner är indelade i kategorier enligt hur de produceras. Dessa kategorier är: [2]

Isolerar som är den mest raffinerade formen och är de proteiner som oftast används i köttprodukter för att förbättra ätkvaliteten och konsistensen. De innehåller ca 90 procent protein.

Koncentrerar som är sojabönor utan vattenlösliga kolhydrater. De innehåller cirka 70 procent protein.

Texturerad sojaproteiner som är gjorda av koncentrat och sedan texturerad. De kallas ofta TSP och finns i bitar eller torra flingor. När de hydratiseras håller dessa sojaproteiner sin struktur och biterna har en liknande textur som malet nötkött. Texturerat sojaprotein innehåller cirka 70 procent protein. Department of Agriculture, Källa: Wikimedia Commons

Biverkningar av Whey och Soy Protein

Det finns få signifikanta bieffekter av att använda vassleproteintillskott. Höga doser kan orsaka törst, uppblåsthet, trötthet, ökning i tarmrörelser, kramper, illamående, huvudvärk och minskad aptit. Eftersom vassle kommer från mjölk bör folk som är allergiska mot mjölk undvika vassleprotein. personer som är laktosintoleranta kan tolerera vassleproteinisolat eller hydrolyserat protein eftersom de inte innehåller laktos. [1]

Andra möjliga biverkningar inkluderar minskad optimal njurefunktion, leverskador och utveckling av osteoporos. Ingen av dessa har dock vetenskapligt bevisats. Experter teoretisera överflödiga mängder proteinstam på levern och de höga nivåerna av protein leder till obalansen hos mineraler i benen som orsakar förlust av bentäthet. Dessa medicinska experter bestämmer biverkningarna skulle ta stora mängder protein som intagits under många år för att nå skadan.

Vad gäller sojaprotein är vetenskaplig forskning inte inriktad på soja som helhet utan på dess komponenter. Isoflavoner,
gå ned i vikt snabbt Användning av Whey och Soy Protein för Roux och Y Gastric Bypass Surgery Aftercare
daidzein och genistein är komponenter i soja som finns i överkroppspulver och piller. Isoflavoner är en svag bild av östrogen och kan ha negativ inverkan på kroppen. [2]

Roux en y gastrisk bypassoperation är fördelaktig för många människor som kämpar för att gå ner i vikt. Att upprätthålla en hälsosam kropp är avgörande efter operationen och att äta tillräckligt med protein är den viktigaste ingrediensen i eftervård. Användning av vassle eller sojaprotein som en del av det dagliga intaget kan hjälpa patienten att hålla sig på rätt spår.