gå dig smal App State Wrestling kommer från bakom att vinna på Chattanooga

gå ner i vikt på en vecka App State Wrestling kommer från bakom att vinna på Chattanooga

En minnesvärd comeback hos Chattanooga har drivit Appalachian State s wrestling team till ett annat Southern Conference Championship.

Matchen slutade segrar från Randall Diabe och Cary Miller lyfte App State till en 18 16 road seger som säkerställer åtminstone en andel av en tredje rak SoCon titel för bergsklättrare (8 3, 6 0). De möter Duke på Varsity Gym på torsdagen innan de sätter upp sitt SoCon-schema på Citadel (1 9, 0 4) den 18 februari.

‘Jag är så stolt över våra killar’, sade App State coach JohnMark Bentley. ‘Det var en match som gick fram och tillbaka fram och tillbaka. Det fanns många matcher som jag trodde att vi var gynnade genom att vi kom ut i den korta änden, men vi hade några killar verkligen steg upp, och jag säger att deras coachingpersonal skulle säga detsamma.

‘Det var en härlig atmosfär här och en stor dubbla. Jag kan inte säga tillräckligt om våra killar svarar och hitta ett sätt att vinna när vår rygg var mot väggen.’

En tidig pinne mot den regerende SoCon-mästaren från redshirt freshman Codi Russell, ett 7 4 beslut från junior Angel Najar och ett 4 2-beslut med en plötslig seger takedown från senior Forrest Przybysz inträffade före Chattanooga (6 7, 4 1) tog en 16 12 leda in i de sista två matcherna.

Diabe hävdade ett 3 2 beslut mot Scottie Boykin på 197 pund innan Miller fick ett 7 5 beslut mot Connor Talley i divisionen heavyweight för att radera ett 16 15 underskott.

Efterföljande 1 0 i början av den tredje perioden förbättrades Diabe till 6 0 i SoCon-dubbelmötet genom att bryta en 1 1-tie på en takedown med 55 sekunder kvar och besegra den 14: e rankade Boykin.

‘Randall Diabe satte verkligen laget på ryggen och hittade ett sätt att få det gjort,’ sa Bentley.

Efter Diabes vinst förbättrades Miller till 16 7 totalt och 5 1 i SoCon-åtgärden genom att dra ut clinching segern mot Tolley. Matchen var bunden till 3 3 efter en period, men Miller hade en avgörande ridningstid fördel när han tog en 6 3 ledde in i finalperioden. Tolley använde en sen takedown för att minska sitt underskott i hälften.

Tidigt i det dubbla mötet tog App State en 6 3-ledning tack vare Russells pin på 133 pund. Russell slog 4 1 mot Chris Debien, den regerende SoCon-mästaren vid den vikten, innan han sprang framåt 7 4 och sedan fastnade Debien vid 4:12 mark.

Najar slog i sin match på 157 pund innan han lämnade en takedown för att hävda en 5 4-kant i den tredje perioden mot Jake Adcock, och Najar ökade sin ledning med en takedown i de sista 10 sekunderna.

Bergsklättrarna var bakom 13 9 när Przybysz tog mattan på 174 mot Justin Lampe, som led 2-0 och 1 0 förluster i huvudet mot huvud matchups vid 165 förra säsongen.

Przybysz trailed 2 1 innan han slog matchen med en andra period fly och poängen var densamma tills han utförde en plötslig segerupptagning sent i den första övertidstiden. Resultatet bekräftades efter en videoredigering.

Przybysz gick med i Diabe och Najar i återstående obesegrade i SoCon-dualer. Hans nära seger hjälpte bergsklättrarena att hävda en andra rak dramatisk seger mot Mocs, som förlorade 17 16 i Boone via en sekundär tiebreaker förra året. Tre av deras sista fyra dubbla möten har bestämts av två poäng eller mindre.
gå dig smal App State Wrestling kommer från bakom att vinna på Chattanooga