viktminskning piller Att vara nöjd med din vikt borde vara ditt huvudfokus

gå ner 5 kilo Att vara nöjd med din vikt borde vara ditt huvudfokus

Bikinisäsongen är i klar syn och du vet vad det betyder: du hittar en bra dietplan snabbt.

Eller åtminstone det är det intryck du får om du slår på din TV när som helst på dagen. Tyngdförlustindustrin har gjort 30 miljarder dollar om året, och det visar.

Vi bombarderas med reklamfilm som säljer dietpiller som förmodligen fungerar utan några ansträngningar från dig, viktminskningsprogram med kändisar som uppmuntrar dig att gå med och personlig gymutrustning som tydligen gör att vanliga människor blir till övertygade narcissister.

Det finns även dyra matprogram som skickar kompletta måltider men misslyckas med att lära kunder hur man väljer hälsosamma livsmedel på egen hand. Med populärkulturens skinniga kropps mentalitet är varje år säsongen viktminskning. På grund av detta verkar viktminskningslicens ha ökat exponentiellt nyligen.

Det verkar för mig att i början av våren, var våren vår första reklamtid för viktminskningsprogram och dietpiller. Deras reklamfilmer skulle visa fram vackra kvinnor i strängbikinier som de lovar att resultera i ‘bara tre veckor!’

Men många av dessa företag uppmanar oss att få ett försprång att kasta dessa ‘semesterpund’ under hela parka säsongen. Kommer vi någonsin att få en paus från trycket att gå ner i vikt? Det här konstanta trycket räcker för att göra någon orolig över sin vikt.

Men du måste komma ihåg att när fetma har sina egna hälsorisker, som diabetes, hjärtsjukdomar och högt blodtryck, finns det också hälsorisker som är förknippade med att gå ner i vikt snabbt eller onaturligt.

Dessa inkluderar depression, undernäring, anfall och muskelatrofi. Också leder oro över vikt till psykiska problem som anorexi och bulimi. Nyligen har den europeiska modelleringsindustrin knäckt på alltför mager modeller. För Madrid Fashion Week fick modellerna en fysisk läkare, och om deras kroppsindex var under 18 år kunde de inte anställas.

Om det här är en rörelse som hjälper till att förhindra förorening av anorektiska utseende kroppar eller bara för att skydda modellerna, spelar ingen roll: Minst börjar branschen att känna igen de psykologiska och fysiska riskerna med att vara underviktiga.

Ytterligare risker från snabb viktminskning härrör från felaktig information eller vilseledande produkter. Lita inte på något program som hävdar att du hjälper dig att gå ner i vikt utan problem. Människor går ner i vikt när deras kaloriintag minskar eller det finns en ökning av kalori som brinner genom träning.

Det finns inga vetenskapligt kända ämnen som ‘magiskt’ smälter bort fett. Resultat kan aldrig garanteras. FTC och FDA har stängt ner företag som gör falska påståenden om viktminskning ‘genombrott’.

Queen Latifah, en kändis talskvinna för ett nationellt erkänt viktminskningscenter, delar den här tanken och medan jag har kommit för att förakt viktminskningslistor har hon imponerat på mig. Hon säger att hon gick med miljontals kvinnor över hela landet med detta program för att förhindra framtida hälsokomplikationer och hävdar att ‘jag är nu en storlek friskare’. Detta är den ideologi som vi alla bör omfamna.

Så länge du är bekväm och du tar hand om dig själv, borde du vara nöjd med din vikt. Vem bryr sig vad andra tycker om? Medan samhällets press kan bära dig på vårsäsongen, passera med bikinis gångarna med självförtroende.
viktminskning piller Att vara nöjd med din vikt borde vara ditt huvudfokus