träningsprogram gå ner i vikt Att veta svaret kan minska stress och sänka dagligvarukostnaderna

gå ner i vikt styrketräning Att veta svaret kan minska stress och sänka dagligvarukostnaderna

En välorganiserad kvällsmåltid handlar om mer än bara maten. ‘Statistik visar den genomsnittliga personen tänker på det för en timme om dagen.’

Richard, en sju mamma, vet hur svårt det kan vara att sätta middag på bordet, speciellt när du ‘jonglera barn, karriärer och extracurricular aktiviteter’. Det är därför hon gjort det för sitt liv att göra middag till en familjeaffär.

Måltid planerar högst fem middagar i veckan tar inte bara stressen av familjen kocken men det är också ett bra sätt att få hela familjen involverad och bäst av allt frigör mer tid för andra aktiviteter.

‘När folk gör det i tre veckor, kan de inte gå tillbaka’, säger Richard. ‘De är hälsosammare, balanserar måltiderna naturligt, inte kalorierräkning och har mer tid att gå på en promenad eller gå till gymmet. s ger människor tillbaka tid och ger dem möjlighet att veta hur man äter hela dagen. Så hur kan det inte vara friskare. Det är dumtåligt. ‘

För att lyckas planera måltider, rekommenderar Richard människor att sitta ner en gång i veckan och skriva ut fem måltider. Och om du inte kan komma med middagidéer kommer alla att vilja att hela familjen är involverad.

‘Hör samtalet med dina barn och partners’, säger Richard. ‘Fråga dem,’ Vad vill du ha den här veckan eller nästa vecka? ”

När du har planerat alla dina måltider, är nästa steg att skriva ut alla ingredienser, inte bara de du behöver köpa i mataffären.

‘På så sätt har du en plan som kan användas om och om igen,’ säger Richard. ‘Sätt det i en Duo Tang nära dina receptböcker. Du behöver aldrig skriva det igen, det är gjort och du har alltid en guide, en vecka i år som handens hämtas från de personer du bor med.’

Från det arket kan du sedan gå runt i köket och upptäcka vilka ingredienser du måste köpa i mataffären. Att veta vad du äter för veckan kan skära din dagligvarukostnad väsentligt för att du inte bara eliminerar behovet att plocka upp middagar på flugan, men undviker att upprepa jaunts till affären, vilket kan vara dyrt.

‘Nästa resa för att få en burk tomater kostar dig $ 50,’ säger Richard. ‘Du befinner dig själv och säger’ Behöver jag bananer? ‘Och’ Jag vill inte rinna av mjölk. ‘ Då slutar du ha ruttna matvaror eftersom du har överhandlat. Du kan lika bra brinna din $ 50. ‘

Mary Beth Suriano, en 29-årig professionell inom försäljning och träning, har skördat belöningen för måltidsplanering. The Alliston, Ont. baserad mamma på en har praktiserat måltidsplanering de senaste sju åren och säger att rutinen inte bara har sparat sina pengar, men har hjälpt henne att gå ner i vikt och låter henne spendera mer tid med sin familj.

‘Jag kan inte tro hur stressig middagen kan vara’, säger Suriano. Med min toddler, bärbar dator och lunchpåse och har hundar hoppar på mig och den första timmen hemma är brutalt. Jag ser bara mitt barn två och en halv timme en natt så det är viktigt för mig att ha tid att leka med honom och ha en hälsosam middag. Jag vill inte stirra i kylskåpet. Tack vare måltidsplaneringen kan jag njuta av den tiden. Det är en livsuppehållare. ‘

Suriano säger att hennes livsmedelsräkningar brukade vara $ 150 per vecka men är nu ner till $ 60. Hon har också tappat 10 pund.

‘Jag förlorade ca 10 pund utan att ens tänka på det’, säger Suriano. ‘När du inte behöver oroa dig för vissa saker som vad som är till middag och gå till mataffären, är det lätt att hitta det 30 eller 45 minuter på morgonen eller kvällen att träna.’ Vad ska du hålla i ditt skafferi

Det är mycket lättare att komma på hälsosamma måltider om du håller en bra häft av ingredienser till hands. Aileen Brabazon, en certifierad holistisk nutritionist i Toronto, ger dig varorna om vad du ska behålla i dina skåp.

Goda spannmål: Varje skafferi bör ha en stash av några hela korn, som quinoa och hirs, som är snabb matlagning och näringsämne tät. Brunt ris är också ett bra alternativ, men det tar ca 45 minuter att laga mat. ‘Hela korn är mycket mångsidiga’, säger Brabazon. ‘De kan fungera som en maträtt, basen av en stekpanna, du kan kasta dem i en sallad, lägga dem i en wrap eller släng dem i en gryta eller soppa.’

Bönor: De är höga i fiber, komplexa kolhydrater, protein, B-vitaminer och är mycket mångsidiga. ‘Jag föredrar att blötlägga och laga torkade bönor, som linser, kikärter och svarta bönor’, säger Brabazon. ‘För enkelhets skull, vissa människor kan välja konserverade sorter. I så fall är det viktigt att välja typer som är låga i natrium. ‘ Bönor är stora i sallader, slingor, grytor, soppor och kan enkelt göras till ett dopp för att servera tillsammans med färska grönsaker.

Friska oljor: Om du lagar mat på hög värme, har du värmebeständiga oljor i färdigstället, till exempel grapefruktolja. För salladsdressing och lågtemperaturlagning är olivolja ett hälsosamt och näringsrikt val för hjärtat. Sesamfröolja är också en utmärkt häftklammer, eftersom det ger mycket smak till rätter som rörfries.

Kryddor och kryddor: Med gott om kryddor och örter till hands garanterar du att du kan lägga till snabb smak på vilken maträtt som helst. Det är också bra att ha ättika, till exempel balsamico, till hands och god senap. ‘Båda är låga i kalorier och kan användas i marinader, dressingar etc.’, säger Brabazon. ‘Vitlök, gingers, lök och tarmari (låg natrium) är också snabba och friska smakförstärkare som du alltid ska ha till hands. ‘

Nötter och frön: Har osaltade, orostade sorter vid redo. Saker som mandel, valnötter och pumpafrön är höga i vitaminer och mineraler och är också bra källor till essentiella fettsyror. Du kan få några som mellanmål (även en liten mängd får dig att känna dig längre och hjälpa dig att inte överdriva eller kräva ohälsosamma livsmedel) eller lägga dem till disken gillar sallader och rör frites för en träff av näringsrika och knäcka.

Denley: Doug Ford drar Ontario-PC-erna längre in i avgrunden. Det var ingen överraskning att de mest dramatiska sex veckorna i Ontario-politikens historia.

Egan: Privata kattens helgedom i Vaniers goda intentioner har pälsflygning. April Kibzey säger att hon inte kan sitta idiotiskt medan katter fryser eller går hungrig ute.

Reevely: Det tog lite tid, men Ontario PCs meddelar äntligen Ford som ledare Fram till lördag var den största gong i världen mer än fem meter över. .

Crown vinner anspråk på ansvarsfrihet i farlig highrise gunplay Om du på en berusad lark sparkade tre kuggar från en pistol i en highrise.

Opioid uppsökare: ‘Det finns tragiska historier bakom dessa kvinnor’ Ottawa-barnmorska Amy McGee har varit känd för att möta gravida kvinnor som är beroende.
träningsprogram gå ner i vikt Att veta svaret kan minska stress och sänka dagligvarukostnaderna