tips gå ner i vikt Att satsa på viktminskning kan hjälpa människor att möta mål

gå ner i vikt hälsosamt Att satsa på viktminskning kan hjälpa människor att möta mål

För det mesta av hennes vuxna liv slog Alfena Rascoe övervikt.

Vid 238 pund, sade Laurel bosatt, den extra tyngden drog ner henne, vilket påverkar hennes uthållighet på jobbet som barnpsykiatrisk specialist. Det ledde också till högt blodtryck, vilket satte henne i riskzonen för hjärtsjukdomar och stroke.

‘Jag har gjort Atkins [diet] , proteinpulver, citronadiet’, säger 47-åringen. ‘Allt du kan tänka på, jag har provat det. De jobbar alla, men mitt problem är att kunna behålla det .’

Så i mars 2013, efter en ny blodtrycksmedicinering orsakade svullna anklar och andfådd, bestämde hon sig för att ge dieting ett försök.

Den här gången hittade hon en ny motivation: pengar.

Rascoe gick med i DietBet, en webbplats som försvinner i pengar eller pengar som förlorar spelet.

Webbplatsen är en del av en ny viktminskningstendens där företag erbjuder ekonomiska incitament för att släppa punden. Sedan webbplatsen lanserades 2012 har den betalat mer än 8 miljoner dollar till DietBet-deltagarna som satsar på sig för att gå ner i vikt.

‘Vi försöker lägga tonvikten på upplevelsen, viktminskningen och var det borde vara när det gäller att bli frisk och inte på pengarna’, sa han. ‘Pengarna är egentligen bara ett sätt att hålla dig själv ansvarig.’

Hur det fungerar

Olika webbplatser strukturerar sina tävlingar på olika sätt. Liksom DietBet erbjuder HealthyWage enkla ekonomiska incitament. Om du inte gör ditt mål, förlorar du inte bara pengar, men det går mot en välgörenhet du inte vill stödja. Exempelvis kan pistolälskare välja utbildningsfonden för att stoppa våldsvåldet som sin anti-välgörenhet, medan pistolstyrningsförespråkare kan sluta skicka en donation till NRA-stiftelsen om deras mål inte uppfylls. Deltagarna kan också välja att finansiera välgörenhetsorganisationer som de gillar med sina vinster.

DietBet erbjuder spelarna två spel: Kickstarter, där spelare försöker förlora 4 procent av sin vikt om fyra veckor, och Transformers, där spelare försöker förlora 10 procent av sin vikt på sex månader.

Någon från vänner till främlingar och till och med kändisar med kändisar kan skapa spel. Spelare lägger satsningar, allt från $ 10 till $ 100. Den som når sitt mål delar krukan, minus DietBets avgift.

‘Tänk på det som en rolig lopp,
tips gå ner i vikt Att satsa på viktminskning kan hjälpa människor att möta mål
‘ sa Rosen om Kickstarter-spelen. ‘Alla som når målstrecken i slutet är en vinnare. Det handlar inte om att vara den första som passerar målstregen.’

Om spelet har en hög andel av vinnarna, förlorar DietBet sitt snitt för att säkerställa att spelare åtminstone får pengarna tillbaka.

För Transformerspelet måste deltagarna ha förlorat minst 6 procent vid den femte månaden för att vara berättigade till den sista potten.

Två dagar innan DietBet-spelen börjar, skickar spelarna sina startviktar. Vägningsprocessen kräver två bilder: en fullängdsbild av spelaren på en skala som bär ‘flygplatssäkerhetsdräkt’, vilket betyder inga skor, påsar eller bälten, och en annan av skalans läsning och vägningen i ord som ändras med varje spelare.

För att förhindra fusk fungerar ett lag av domare dygnet runt, genom att granska bilder och slutvikter, sa Rosen. Webbplatsen har också algoritmer för att upptäcka ovanlig aktivitet eller viktminskning. I dessa fall kan vissa spelare vara skyldiga att skicka in videoinsatser för framtida spel eller vara förbjudna från webbplatsen.

I slutet har spelarna 48 timmar att väga ut. De är bara skyldiga att skicka in bilder om de vinner.

Rascoe satsar bara $ 25 och $ 30 för hennes första två Kickstarter-spel.

‘Jag tog inte så mycket på mig själv för att jag inte ville misslyckas’, sa hon.

För de första dagarna sa Rascoe att hon kämpade. Innan DietBet utövade hon aldrig, och hon åt snabbmat tre gånger om dagen. Men så snart hon kom ut till sina medspelare online, sa hon, hon insåg att hon inte var ensam.

‘Alla kämpade,’ sa hon. ‘Om jag hade en dålig dag, eller jag ville äta en godisbar eller en burgare, delade jag det.’

Stödet hon fick uppmuntrade henne att fortsätta försöka, genomföra hälsosamma beteenden när hon kunde. Rascoe började gå 60 minuter om dagen, sex dagar i veckan. Hon skär också på snabbmat. I slutet av de fyra veckans matcher förlorade hon 6 procent av hennes vikt, överträffade sitt mål och vann $ 43,71 respektive $ 43,56.

Life Time Athletic, ett gym i Columbia, sponsrar en 90-dagars utmaning där vinnare kan få upp till $ 10.000 för att nå sina viktminskningsmål. Liksom DietBet erbjuder Life Time deltagarna två utmaningar: Weight Loss Challenge, där deltagarna vinner baserat på totalt borttagna pund och Transformation Challenge,
tips gå ner i vikt Att satsa på viktminskning kan hjälpa människor att möta mål
där deltagarna vinner baserat på förändring i kroppsfettprocent.