snabb viktminskning tips Att räkna på krompikolinat

hur ska man äta för att gå ner i vikt Att räkna på krompikolinat

Q. En vän har använt krompikolinat för viktminskning. Jag är skeptisk. Hon säger att det fungerar genom att byta upp metabolism. Är det möjligt?

A. Du har rätt att vara skeptisk. Krompikolinat vann inte hjälp med viktminskning, hjälper dig inte att bygga muskler (som vissa promotörer hävdar) och kommer inte att minska dina begär eller öka din metabolism. Och det finns inget bevis på att det kommer att sänka kolesterolet, ett annat populärt krav.

Medan det inte hjälper oss att gå ner i vikt, behöver vi spårmängder av mineralkrom. Det spelar en nyckelroll vid bearbetning av kolhydrater och fetter och hjälper till med att reglera blodsockret genom att arbeta med insulin för att hjälpa till att transportera glukos till celler. Källor inkluderar hela korn, kli, spannmål, grönsaker, broccoli, pommes frites, nötter, jordnötssmör och potatis.

Jag rekommenderar tillskott av GTF (glukos toleransfaktor) krom, en form som används väl av kroppen, till personer med diabetes typ 2 och för dem med metaboliskt syndrom, vilket är märkt av insulinresistens. Denna rekommendation innehåller många människor, inklusive de som enkelt får bukfett.

Dosen är 1000 mcg per dag. Kompletterande GTF-krom kan bidra till att förhindra ytterligare viktökning och förbättra kroppssammansättningen hos personer med metaboliskt syndrom i kombination med ett hälsosamt program för kost och fysisk aktivitet.

För närvarande rekryterar fem separata kliniska prövningar patienter att testa kromens effekter på diabetes, insulinresistens och glukostolerans. Kromtillägg har också studerats för deras effekter på kolesterolnivåer, men resultaten har varit inkonsekventa. I några av studierna , forskare kontrollerade inte för de dietfaktorer som påverkar kolesterolnivåerna. Av 24 studier som tittade på effekterna av krompikolinattillskott på viktförändringar fann ingen någon signifikant effekt. Några av dessa studier var inte av hög kvalitet, men det finns fortfarande ingen anledning att tro att att ta krom kommer att främja viktminskning. Forskare fann att krompikolinat bidrog till att minska krävningar bland patienter med atypisk depression, en form av sjukdomen som kan innebära övermålning, viktökning, överdriven sömn och en känsla av tyngd i armarna och benen. Efter att ha tagit tillägget visade en undergrupp av patienterna som rapporterade ‘irrepressibla’ begär för sötsaker och stärkelser en förbättring av hanteringen av hunger, kolhydratbehov och humörförändringar.

Fler studier behövs för att se om dessa resultat gäller för andra deprimerade patienter som tenderar att överträffa. Studien publicerades i september 2005 av Journal of Psychiatric Practice.
snabb viktminskning tips Att räkna på krompikolinat