ner i vikt snabbt Att prata om positiv kroppsbild är bra

gå ner i vikt snabbt och effektivt Att prata om positiv kroppsbild är bra

När jag var nio år gammal och återhämtade sig från en hjärnskakning efter att ha kastats av en häst låg jag i sängen och drömde om Barbie. Ganska i rosa Barbie Jag hade sett reklamfilmerna i veckor under lördag morgonteckningar. Hon var vacker, solbränd, slank, grön men ändå stor breasted och smyckades helt i rosa.

Vid nio visste jag att jag var så gammal att leka med dockor, men jag kände mig hemsk, och på något sätt visade Barbie allt som var bra och glatt och rätt med världen.

Nu, i åldern trettiotre, ligger jag i sängen med mageinfluensan och letar efter ett silverfoder på sjukdomen. Och det som ringer genom mitt huvud är mina samtidiga ord.

‘I alla fall kommer du förmodligen att förlora några pund’, sa de tröstfullt, med ett halvt skuldigt leende. Det här är starka kvinnor, smarta kvinnor, bra kvinnor. De sa att det skulle uppmana mig och du vet vad?

Skinny är där den är. Även om det är omöjligt mager.

Som feminister som kritiserar Mattel, har Barbie skapare påpekat att Barbie s dimensioner är omöjliga för en riktig kvinna att efterlikna. Hon är uppskattad att ha en 39 tums byst, en 18 tums midja och 33 tums höfter. (Bara försök klämma en av hennes teeny mini kjolar över hennes höfter. Och jag kan garantera från antalet nakna Barbies strödda om min dotter s rum: hon är staplad.) För att återskapa hennes dimensioner skulle en 125 pund kvinna behöva vara 7 ‘2’ lång.

Som svar på kritiken meddelade Mattel för flera år sedan att det förtjockade Barbie midja lite och gav henne lite bröstreducering. (Varför var Ken brutit med henne?)

Ändå är Barbie inte fet. Händerna är långa och fulla. Hennes stora ögon, oftast blåa, är permanent gjorda. Hennes fötter förblir hängande och pointe, redo som alltid att vända sig runt i höga klackar, desto bättre är det att göra Annabispo, en psykiatrisk sjuksköterska på gemenskapshospitalet på Monterey Peninsula, driver ett program som heter ‘Way of Life’ som erbjuder diskussionsgrupper för kvinnor och män att prata om kroppsbild. Hon säger att kulten av tunna som för närvarande förekommer av media är bara en kram.

Bispo pekar på de olika kulturella idealerna genom historien från den rubeneska kvinnan vars vikt (och gasp! Cellulite!) Visade sig välmående, att kvinnor i början av 1900-talet hade revben avlägsnat, till flappers med pojkehåriga hårklippningar och inslagna bröst på 1920-talet välmående Marilyn Monroe ideal för 50-talet, till liten Twiggy i 60-talet, atletiska kvinnor på 80-talet och heroin-chic-emaciated waif-looken på 90-talet.

‘Den [idealiska] varierar,’ säger hon. ‘Vi måste titta på, är det realistiskt att behöva springa ut och ändra hur vi ser vart femte år?’

Det kan definitivt känna det sättet. Tidskrifter som varierar som US Weekly, Good Housekeeping, Hälsa, Själv, Människor nästan varje tidning som kvinnor kan läsa ständigt proklamera över sina omslag att de har hittat den magiska kulan.

‘Aldrig diet igen’ eller ‘Sexy New Diet Secrets! Hollywoods senaste sätt att bli smal’!

Och om tidningarna inte säger oss hur man går ner i vikt, profilerar de andra som förlorat det.

‘Jessica Simpson: 4 Storlekar Skinnier!’ blarrade nyhetsrubriker, med bilder av den tidigare fula popstjärnan i en bikini med hennes revben som poking ut ur hennes hud. Och, ‘Lindsay Lohan förlorade 20 pund!’ med före och efter skott av 18-åringen sångare / skådespelerska.

Nu när kändisar Simpson (som börjar se mer som Barbie) och Lohan har gått med i den tunna klubben, har popkulturen förlorat några av sina enda stjärnor som är kända för sina friska kurvor. Och dessa kycklingar är flaunting det. Lohan var nyligen fotograferad med en tank som sa, ‘Skinny Bitch.’

Vi bär hennes bild med oss. Barbie dukkkvinnan bor i vårt sinne ögonblick, förstör en bra träning eller en utflykt till stranden. Den hälsosamma glädjen dränerar snabbt av en resa till gymmet när vi i hemlighet tittar på oss i spegeln när vi klipper på elliptiska tränare. Där är hon, kvinnan i reflektionen, direkt jämfört med kvinnan i våra sinnen.

Och om vi på något sätt kan motstå att bära runt den ‘perfekta kvinnan’ i våra huvuden, gör andra gymnasiernas anmärkningar tricket.

‘Jag har inte arbetat hela veckan, jag har förmodligen fått tio kilo.’

‘Skämtar du? Se hur tjock min mage är.’

Att gå ut för att äta är också förstörd av fru Barbie. Ska vi inte fasta, äta inte kolhydrater, hoppa över socker och mjöl, kanske ha våra mage staplade?

Vänd på röret, och det är mer av samma. Kvinnor skapas perversigt i något helt artificiellt. På svanen blir ‘fula’ kvinnor vackra med hjälp av personliga tränare och massor av plastikkirurgi. hårförlängningar. Och makeovers. Och en ny garderob. Och

Bispo säger att det är nästan omöjligt att undvika att suga in i kroppsbesatthet, men vi måste fortfarande motstå.

‘Det är galet att göra om vi köper in det’, säger hon. ‘Men vi måste säga,’ Vänta lite, vad sägs om att vara den friskaste du, vad som än är. Vi har alla tendenser att vara en viss form. än att vara i infall av vad som är på mode, betonar vi att vi känner oss hälsosamma och glada. ‘

Kärnan i det förslaget ligger frågan, vem slösar vi hela tiden med att besöka våra kroppar för? Män? Det verkar för lätt. De flesta män som jag vet är graciöst omedvetna om viktproblemet inom gränserna. (Bispo noterar att hon behandlar några män med problem med kroppsproblem.)
ner i vikt snabbt Att prata om positiv kroppsbild är bra