ner i vikt Att äta ‘rätt’ slags kalorier gör att du känner dig full

ofrivillig viktminskning Att äta ‘rätt’ slags kalorier gör att du känner dig full

Att äta ‘rätt’ slags kalorier kommer att få dig att känna dig full och avvärja hunger, enligt en läkare som uppträdde på våra TV-skärmar på torsdagskvällen i BBC-dokumentären The Real Truth About Calories. Det lär sig att äta vissa livsmedel och inte bara räkna de kalorier som är viktiga.

Ta en saftig biff till exempel att äta en biff som är kokad ‘sällsynt’ är bättre än att äta en som är ‘bra gjort’. Men när vi mäter kalorierna på en biff, ser vi inte nödvändigtvis mycket skillnad mellan det sällsynta köttet och den välskötta biffen, men skillnaden är att äta sällsynt biff är svårare att smälta än välkokt kött. Det gör att vårt matsmältningssystem brinner kalorier som det syftar till att bryta ner den sällsynta kokta biffen. Kalorier brännas faktiskt som vi vilar efter vår måltid.

Programmet presenterades av dr Chris van Tulleken som också berättade för oss att soppan är en perfekt lunchmåltid som det faktiskt får oss att känna sig fulla. Vetenskapen bakom att äta soppa ligger bakom saltvattnet med soppa som tenderar att hålla sig vid tarmens foder, vilket ger oss känslan av fullhet även om vi inte har ätit något med substans som ett ris eller brödmjölk.

En av Storbritanniens favoriträtter vid måltiderna är korv, mos och ärter (även om många föredrar faktiskt bakade bönor). Den krämiga mosen är ofta hög i kalorier, särskilt när smör används för att göra mashmassan gräddig. Men det finns ett hemligt sätt av att minska kalorierna i denna nations favoriträtt samtidigt som den fortfarande behåller den stora smaken. Den uppenbara lösningen är inte bara att använda låg fetthalt, men krämig mos gjord av crme frache istället för smör och ersätta hälften av potatismos med en grönsak som mashed blomkål och krossad vitlök, vilket ger oss den perfekta läckra ersättningen.
ner i vikt Att äta 'rätt' slags kalorier gör att du känner dig full