mat för att gå ner i vikt snabbt Att ryggvärk kan bero på felaktig stötdämpning

träningsprogram viktnedgång Att ryggvärk kan bero på felaktig stötdämpning

Informationen på denna sida tillhandahålls av en oberoende leverantör av tredje parts innehåll. Uppriktigt sagt och denna webbplats ger inga garantier eller förklaringar i samband därmed. Diagnosen, säger han, kan väl vara en hernierad skiva någonstans längs ryggraden, speciellt om smärta pågår, till och med försvagande ibland med rörelse; strålar ut till ben, skinkor, armar eller axlar; och åtföljs av någon nummenhet eller svaghet. Som många som 80 procent av alla vuxna i USA och andra västerländska nationer kommer att uppleva ett eller flera episoder av nacke eller ryggsmärta någon gång i livet. Eftersom ryggraden involverar ett komplext nervsystem, muskler, brosk, ligament och ben som löper längd, är inte alla nack- och ryggsmärtor automatiskt på grund av en bristad skiva. ‘Skivbristning är emellertid ofta en bakomliggande orsak till smärtan, ‘Dr Liu förklarar. Ofta kallas ryggraden’ stötdämpare ‘, skivor är gelfyllda kapslar belägna mellan ryggraden i ryggraden. De hindrar ryggkotor från att gnugga tillsammans och hjälpa till att upprätthålla ryggraden flexibilitet. Ryggskador otillbörlig spinal stress från tung lyftning eller deltagande i sport; även den normala åldringsprocessen, under vilken skivorna torkar ut och blir mer spröda, kan tvinga ett skivmembran att spricka och dess inre kärnmaterial för att suga ut, ofta pressa mot omgivande nerver. Hindring sker även om vävnadsanslutningen mellan skivan och ryggraden benet är avulerat (sönderdelat). Ischias, som förorsakar smärta i nedre delen av ryggen och skinkorna och leder till domningar i benet, är en komplikation som utvecklas när en ländrygskiva hernierar och inflammer den sciatic nerven, säger Dr. Liu. De goda nyheterna: behandlingsalternativ för herniated skivor är många, och kirurgi är inte nödvändigtvis det första och bästa sättet att hantera problemet, säger dr Liu. Statistiken indikerar att färre än 2 procent av patienterna med hernierade skivor kräver operation. ‘Många experter i medicinska samfundet tror att materialet som utskjuter från en hernierad skiva kan över tiden, antingen för att en del av den reabsorberas av kroppen genom naturliga processer eller kanske som ett resultat av spinalförlängningsövningar, säger Dr. Liu. ‘Eftersom den brutna skivan blir mindre är det mindre sannolikt att irritera nervrotserna runt den.’ För patienter vars skivor inte lyckas svara på mer konservativa tillvägagångssätt, inklusive vila, lätt träning, mediciner, varm eller kall komprimering och fysisk terapi, kirurgi kan krävas. Förbättringar i kirurgiska tekniker kan emellertid medelkorrigering av skivabnormaliteter ofta utföras minimalt invasivt med snabbare, mindre smärtsam återhämtning och på poliklinisk basis, säger Dr. Liu. Samtidigt fortsätter läkare och forskare att söka efter förbättrade alternativ för att behandla hernierade skivor och andra problem med rygg och nacke. Vid november 2017 års årsmöte i Radiological Society of North America rapporterade forskare att mer än 80 procent av 80 deltagare i studien, vars skivor inte hade svarat på konservativ terapi, förblev smärtfria ett år efter att ha fått en 10 minuters behandling med bildstyrd pulserad radiofrekvensenergi. Naturligtvis är den bästa medicinen förebyggande, drar Liu. Vissa riskfaktorer kan inte undvikas, som könsmän är dubbelt så stora som kvinnor för att upprätthålla hernierade skivor, familjegenetik och ålder, men Dr. Liu erbjuder dessa tips för att upprätthålla god ryggradshälsa:
mat för att gå ner i vikt snabbt Att ryggvärk kan bero på felaktig stötdämpning