lchf viktnedgång Att ändra kost kan rädda liv och pengar

hur går man ner i vikt snabbt Att ändra kost kan rädda liv och pengar

I en tidigare kolumn visade de däggdjur som följer en växtbaserad diet, särskilt när det gäller protein, stora minskningar i cancerfrekvensen. För råttor som matades aflatoxin (en cancerframkallande) varje dag, utvecklades cancer snabbt med animalisk proteindiet; skiftande till en växtprotein diet med aflatoxin orsakade en regression av cancer i dessa samma råttor.

Campbells hade tillgång till närings- och sjukdomsdata från landsbygds- och semi-landsbygdskina och kunde jämföra sina data med studier av amerikanska näring och sjukdomar. Kinesiska som lever i sina städer antar västerländsk stil att äta (snabbmat, mycket mer kött) och är mindre fysiskt aktiva än sina landsbygda motsvarigheter.

Den genomsnittliga amerikanska får över 30 procent av sina kalorier i fett, dubbelt så mycket som den kinesiska landsbygden. Den amerikanska kosten är cirka 15 procent av proteinet med kalorier, med över 90 procent av detta protein från djur.

I landsbygdens Kina kommer cirka 9 procent av kalorierna från protein med endast cirka 1/10 av detta protein från djurkällor. Den genomsnittliga landsbygden kinesiska förbrukar 33 gram fiber per dag jämfört med 12 gram för en genomsnittlig amerikan.

Mest överraskande är att för en amerikansk och kinesisk med lika kroppsmassa (77 kg eller 169 pund) förbrukar den genomsnittliga amerikanska 2.400 kalorier till det kinesiska landet som bor på 3.000 kalorier.

Men samtidigt är det genomsnittliga BMI (Body Mass Index) för amerikanerna 25 medan genomsnittet för lantligt kinesiskt är 21. (För att hitta din BMI multiplicera din kroppsvikt i pund med 703 och dela sedan din höjd i tum squared. län i Kina hade en genomsnittlig nivå på 94 milligram per deciliter.

Vad som är viktigt om dessa siffror är att ju lägre kolesterol är, desto lägre är cancerfrekvensen, hjärtsjukdom och andra välgörande sjukdomar. Vid tiden för studien var den koronar dödsgraden för män i Amerika 17 gånger så hög som dödsgraden för män i landsbygdskina.

I två provinser i sydvästra Kina under åren 1973 1975 dog inte en enda person från koronar hjärtsjukdom under 64 år från en sammanlagd befolkning på 467 000!

En nödvändig fotnot är att medan hjärtsjukdom inte är en stor dödsorsak för landsbygdens kineser dör de ofta på grund av tuberkulos, parasiter, lunginflammation, tarmobstruktion och matsmältningssjukdomar. medicin, har det varit motvilja för ledande medicinska organ att göra vetenskapsbaserade rekommendationer för amerikansk matförbrukning.

Campbellarna debiterar det för att rädda liv och undvika kostsamma sjukdomar. Den 10 procent fettmatstilen, baserad på växter för protein, bör förespråkas för amerikaner. Andra forskare som håller med Campbells inkluderar Dr. Lester Morrison i Kalifornien (gjorde sin forskning på 1940-talet), Dr. Caldwell Esselstyn i Cleveland Clinic och Dr. Dean Ornish. Hjärtprocedurer utfördes varje år med angioplastik (införande av en speciell ballong för att komprimera plack som blockerar en artär) i genomsnitt $ 31.000 och omgå medeltals $ 46,000. (Det här är 2002 års priser.)

Läs mer om effektiviteten av dessa procedurer och andra frågor i Campbells ‘paperback-bok,’ The China Study, ‘2006, BenBella Books.

I natt är månen full och lyser i västra Capricornus. Venus är underbar i den västra skymningen och utstrålar alla nattstjärnor och andra planeter. Nästa lördag kommer planeten Mars och Saturnus bara att vara 2 grader från varandra med dimmer Mars som visas under Saturnus. Titta till vänster och över Venus för denna planetariska parning.

ArtiklarDump lastbilschaufför dödad i Garrett crashLooking Back 1953: CIA doser män med LSD på Deep Creek LakeArtisan American bistroöppning i Manhattan buildingWoman kritiskt brändes när elektrisk filt ignitesErly Saturday rollover stänger körfält av stad spanHistoric samling av stadens bilder tillgängliga onlineUPDATE: Gunfire rapporteras på Arch, Tredje gatorna i CumberlandPolice: Kvinna drar kniv, sprayar nio med pepparspray vid city businessChamps! Polis arresterare i South End skjutningsincident
lchf viktnedgång Att ändra kost kan rädda liv och pengar