isbergssallad kalorier Att vara Santa Fes polischef

gå ner i vikt matschema Att vara Santa Fes polischef

Att fråga de två männen som kör polisavdelningen Santa Fe i interimistiska fall om de ‘vänder sig till polischefens jobb är att få en inblick i en polarkultur som skyddar mot att sjunga ens egna lovord.

Män och kvinnor i blått gör inte arias om sig själva.

Fall i saken: När man ombads intervjuas för en berättelse om Santa Fes interimistiska polischefer och om de är intresserade av att bli heltidschef för avdelningen efter den 6 mars i majvalet, sände vice-chef Mario Salbidrez i början och sa att han ville inte delta i en ‘skvallerhistoria’.

Dagen senare gav Salbidrez slutligen till många förtal för en intervju. Han bekräftade att han vill ha polischefens ställning, vilken en ny borgmästaradministration kommer att välja efter valet.

Salbidrezs motsvarighet, biträdande chef Andrew Padilla? Inte heller en stor talare, åtminstone inte om jobbet. Padilla tillät att han också tycker om positionen ‘om de inte har någon i åtanke’.

Bundet av ett gemensamt jobb, och kanske ett gemensamt mål, har Padilla och Salbidrez kört Santa Fe-polisavdelningen sedan tidigare Patrick Gallagher lämnade i december för att bli Las Cruces ‘ny chef. Han tog examen från Santa Fe High School 1993 och han hittade snart utbildning för att vara en statlig polis. En tur tillsammans med en officer som tonåring inspirerade honom att driva karriären, sa han.

‘De var i mina ögon grödans grädde’, sade Salbidrez om New Mexico State Police. ‘De grundar vem jag är idag.’

Men en polis officers lön matchade inte prestige; Salbidrez sa att han ville stödja sin familj med högre lön, så han bestämde sig för att överföra till polisavdelningen i Santa Fe där han tillbringade mer än ett decennium klättring av kommandokedjan.

Padillas väg till Santa Fe-avdelningen var annorlunda. Han växte upp i Espaola, examen från Espaola Valley High i 1996. Han anlände sedan i Marinkorpset, som tjänstgjorde två år i Kalifornien och två år i Georgien. Vid ansvarsfrihet gick han att arbeta för institutionen år 2000.

Padilla har genom åren arbetat som patrullär, en öppen rymdofficer och i narkotika, brottsutredningar, rekrytering, utbildning, PR, flottahantering, sprängämnen, SWAT och mer.

För båda männen ligger egendomsbrottslighet bland stadens största brottsbekämpningsproblem, men Salbidrez sa att det är ett gott tecken på att Santa Fe inte har kämpar mot de typer av våldsbrott som har stigit i Albuquerque. Den egendomskriminalitet som haunts Santa Fe är något som en fullt bemannad avdelning kan ta hand om, tillade han.

Personalproblem har länge plågat Santa Fes polisledare. Bostadshuskostnaderna och utbildningsutmaningar som möter människor i hela staden är också ett problem inom avdelningen, säger båda männen. Salbidrez konstaterar att mer lön ensam inte kommer att göra Det är lättare att fylla lediga platser om inte annat problem löses.

‘Vi måste få dessa killar bättre betala och fortsätta den utmärkta träningen vi ger dem,’ sade Padilla om polisstyrkan.

Santa Fe polis detektiv Tony Trujillo, en 33 årig veteran i avdelningen, valdes just för att tjäna två villkor som president för Santa Fe Police Officers Association. Han sa att avdelningen som inte har sett stora förändringar sedan Gallagher lämnade har löpt smidigt.

Trujillo sa att han hoppas att den nya borgmästarförvaltningen kommer att konsultera facket vid valet av den nya polischefen, men han tillade att facket inte har någon uppfattning om hur den administrationen utför sökningen.

Förutom de vanliga fackliga problemen om löner och förmåner för tjänstemän, skulle fackföreningen vilja ta itu med andra frågor under en ny administration, sade Trujillo. Chef bland dem är avdelningen s hantering av interna frågor utredningar. Han sa att det finns cirka 25 öppna undersökningar till officerare från påståenden som i vissa fall går tillbaka till 2014.

Trujillo sa att fackföreningen skulle vilja att sådana undersökningar rör sig snabbt och tillade att facket anser att detaljerna i dessa sonder bör inte offentliggöras.

För Salbidrez finns det mer till jobbet än gatuarbetet. genom online-kurser, sa han att han fick en kandidatexamen i företagsledning. Han testades så småningom för sergeant och sa att hälften av ett lag han övervakade var kvinnor, varav många sa till honom att han behandlade dem som han behandlade män i avdelning.

‘Det är vad jag strävar efter; Jag har tre döttrar, ‘sa Salbidrez.

För hans del, vägrade Padilla att citera specifika exempel på karriärföreställningar. Men noterat att han har ‘inga dolda agendor eller allegiances till någon.’

‘Jag känner att jag har gett det mina i alla dessa olika positioner,’ sa han.

Varken man har varit involverad i en officer som är involverad i en skjutningsincident, men Salbidrez citerade nära samtal, bland annat en incident där mor till ett brottsoffer började lyfta ett gevär på honom. Med sitt finger på avtryckaren sa Salbidrez att han tror att en högre kraft hindrade honom från att skjuta på henne.

‘Jag kommer ihåg att dra på henne och skriker på henne, hon skriker när hon börjar lyfta geväret på mig,’ sade Padilla. ‘Något sa till mig,’ Håll i en sekund. ‘ ‘

Medan han skulle vilja vara chef sa Salbidrez att han osannolikt inte skulle ta jobbet under en borgmästare som inte delar sina åsikter om hur man kör avdelningen.

‘Jag skulle definitivt vara den professionella och säga,’ Jag är inte chefen för dig. ” Han uppmanade tjänstemän i en ny administration att ‘titta på mitt rsum, titta på vad jag har gjort, har inte gjort’.

Påtryckt om han ska ansöka om ställningen, istället för att erbjuda sig som någon som bara ringde samtalet när han frågade, tillåtes Padilla att han skickar in sin ansökan om möjligheten uppstår.
isbergssallad kalorier Att vara Santa Fes polischef