hur ska jag gå ner i vikt Autismspektrum störning ASD

hur går jag ner i vikt Autismspektrum störning ASD

Autismspektrumstörning (ASD) är namnet på en rad liknande förhållanden, inklusive Asperger syndrom, som påverkar en persons sociala interaktion, kommunikation, intressen och beteende.

Hos barn med ASD är symtomen närvarande före tre års ålder, även om en diagnos ibland kan göras efter tre års ålder.

Det finns inget ‘botemedel’ för ASD, men tal- och språkterapi, arbetsterapi, pedagogiskt stöd, samt ett antal andra insatser finns tillgängliga för att hjälpa barn och föräldrar.

Läs om hjälp och support tillgängligt för personer med ASD.

tecken och symtom

Människor med ASDtend har problem med social interaktion och kommunikation.

I början av spädbarn brukar vissa barn med ASD inte prata eller använda andra vokalljud. Äldre barn har problem med att använda icke-verbala beteenden att interagera med andra, till exempel, de har problem med ögonkontakt, ansiktsuttryck, kroppsspråk och gest. ge ingen eller kort ögonkontakt och ignorera kända eller okända personer.

Barn med ASD kan också sakna medvetenhet om och intresse för andra barn. De kommer ofta antingen att gravida till äldre eller yngre barn, snarare än att interagera med barn i samma ålder. De tenderar att leka ensamma.

De kan ha svårt att förstå andras känslor och känslor och har svårt att starta konversationer eller delta i dem ordentligt. Språkutvecklingen kan vara försenad och ett barn med ASD kommer inte att kompensera sin brist på språk eller fördröjda språkkunskaper genom att använda gester (kroppsspråk) eller ansiktsuttryck.

Barn med ASD har en tendens att upprepa ord eller fraser som talas av andra (antingen omedelbart eller senare) utan att formulera sitt eget språk eller parallellt med att utveckla sina språkkunskaper. Vissa barn visar inte fantasifulla eller låtsas spela, medan andra kontinuerligt kommer att upprepa samma låtsaspel.

Vissa barn med ASD vill hålla sig till samma rutin och små förändringar kan utlösa tantrums. Vissa barn kan klappa sin hand eller vrida eller knäppa fingrarna när de är upphetsade eller upprörd. Av dessa har 50% en icke-verbal IQ under 50. Överallt har upp till 50% av personer med ‘svår inlärningssvårigheter’ en ASD.

Läs mer om symtomen på ASD.

Få diagnos

Huvuddragen i ASD-problem med social kommunikation och interaktion kan ofta erkännas under tidig barndom.

Vissa egenskaper hos ASD kan inte bli märkbara förrän en förändring av situationen, till exempel när barnet börjar barnkammare eller skolan.

Läs mer om att diagnostisera ASD.

Ta hand om någon med ASD

Att vara vårdgivare är inte en lätt roll. När du är upptagen med att svara på andras behov kan det påverka din emotionella och fysiska energi och göra det lätt att glömma din egen hälsa och mental välbefinnande.

Om du ‘bryr dig om någon annan, är det viktigt att ta hand om dig själv och få så mycket hjälp som möjligt. Det är i dina bästa och den person du bryr dig om.

Läs mer om vård och support, inklusive information om: stöd och fördelarna som vårdgivare har rätt till
hur ska jag gå ner i vikt Autismspektrum störning ASD