hur jag gick ner i vikt Aunese s arv lever vidare med bufflar

viktminskning app Aunese s arv lever vidare med bufflar

Sedan, Buffaloes, som hade etablerat sig som ett elitlag i Division I fotboll, tog fältet med tunga hjärtan och dirigerade värd Washington 45 28, 30 september 1989.

Sal Aunese var inte där, men hans ande lyfte bufflarna den dagen och under resten av 1989 års säsongen. Ett kvart århundrade senare har ingen glömt vad han menade för CU-programmet.

Colorado startade quarterback 1988, Aunese gick bort den 23 september 1989. Tisdag kommer att markera 25-årsdagen av dagen han förlorade sin kamp med cancer.

‘Det är ett perspektivförskjutande ögonblick’, sade den tidigare Buffs linebackern Chad Brown, en freshman på 1989-truppen. ‘När du är ung tror du att du är Superman och inget dåligt kan hända dig. Du ser en av dina lagkamrater, som bara för sex månader sedan var frisk, bodde på sin dödsbädd; Det är en lektion som du vanligtvis inte lär dig förrän senare i livet, att livet är kort. ‘

Aunese anlände till CU 1986. Han uppfyllde inte de akademiska kraven, men utnyttjade Proposition 48, vilket gav utövare möjlighet att acceptera stipendium samtidigt som de gav upp ett år av behörighet. Aunese inskrivna på CU och satt ut 1986 års säsong.

Därefter hade CU återvänt till respektabilitet efter en olycklig sexårsperiod från 1979 84, men Aunese betraktades som en spelare som kunde ta CU till nästa nivå. ‘Han var en options quarterback, och han valde oss över Nebraska, vilket var en viktig sak för att de var ett topp 5-program vid den tiden ‘, sade den tidigare CU-huvudtränaren Bill McCartney, som coachade Buffs från 1982 94.

När Aunese äntligen fick sin chans att spela, visade han sig varför så många skolor ville ha honom.

Under det tredje spelet i säsongen 1987 kom Aunese från bänken och sprang för 185 meter fortfarande den näst mest någonsin av en CU quarterback i en 26 17 kommer bakom segern mot Washington State.

‘Du kan bara säga att vi kom till en annan nivå när vi rekryterade och blev bättre i spelaren här’, säger Dave Plati, CU: s associerade idrottare / idrottsinformationsdirektör. ‘Det var en fråga om tid innan någon med Sals färdighetssätt skulle ta över. ‘

Aunese var årets Big Eight Conference nykomling 1987, och i början av 1988 hade han sitt underskriftsmoment. Han ledde bufflarna till en fantastisk 24 21 seger vid nr 19 Iowa, som poängterade den vinnande touchdownen på en 1 yard run.

Två veckor senare skickas Aunese touchdown till Mike Pritchard med 38 sekunder för att spela upp Buffsna till en 27 23 seger i Colorado State.

‘Han hade bara makings, när du såg honom spela, att vara en sann ledare,’ sa Plati.

Aunese regisserade Buffs till en 8 4 rekord 1988, deras bästa säsong om 12 år. Bara några månader efter en förlust av frihetskål till BYU började hans hälsa dock misslyckas.

Ursprungligen trodde man att Aunese lider av lunginflammation. Därefter trodde läkare att det var sarkoidos.

Den 30 mars 1989 avslöjade man att Aunese hade inoperabel mage och lungcancer. Han tillbringade de närmaste månaderna in och ut ur sjukhuset när han gick igenom kemoterapi och annan behandling.

‘Han var ett kraftigt byggt, tufft konkurrenskraftig barn’, sa McCartney. ‘Vi såg honom rätt innan ögonen började gå ner i vikt, förlora styrka, förlora sitt hår.’

Hade han varit frisk, mötte Aunese en hård kamp för sitt startjobb, trots att han var senior. Buffarna hade en superhäftad sophomore quarterback heter Darian Hagan, som avslutade femte i Heisman Trophy röster 1989.

Vi vet aldrig vem som skulle ha vunnit den striden.

‘Det skulle ha varit en allvarligt intensiv konkurrens’, sa Plati.

Istället satte Aunese all sin energi i kampen mot cancer. Hans beslutsamhet inspirerade sina lagkamrater, som tillägnade säsongen 1989 till honom. De hade ‘Sal’ sys på sina tröjor och bad ofta för honom.

Var och en av CU: s första tre matcher var på Folsom Field och Aunese såg dem alla från en privat bås.

Den 16 september rankade den 8: e rankade Buffs nr. 10 Illinois och på Buffs ‘tredje spel i spelet, kastade Hagan ett 73-passspass till Jeff Campbell, som tog bollen till Illinois 6 yard-linjen. Campbell såg upp och pekade i flera sekunder i Aunese s riktning.

‘Jag vet att det tog varje ansträngning för honom att komma dit’, sade Campbell under en ESPN utanför linjen speciellt för fem år sedan. ‘Jag ville veta att han var där. Det är för dig, man.’

Buffarna rullade till en 38 7 seger den eftermiddagen. Det var sista gången Aunese skulle titta på sina lagkamrater spel.

‘(På ett lag), du har killar från olika delar av landet, olika bakgrunder, säger Brown. ‘Ibland tar det någonting som är så kärna för alla som är din hälsa eller ser att din lagkamrat förlorar sin hälsa och till slut förlorar sitt liv för att få alla dessa människor med olika intressen och olika bakgrunder för att galvanisera oss tillsammans .’

Från och med nästa vecka i Seattle spelade bufflarna resten av säsongen med Aunese i sina hjärtan. De gick 11 0 under den ordinarie säsongen och föll sedan till Notre Dame, 21 6, i Orange Bowl, som kom upp under skolans första nationella titel.
hur jag gick ner i vikt Aunese s arv lever vidare med bufflar