hjälp med att gå ner i vikt Att äta rätt kan innebära en hälsosam USF-överträdelse

kalorier isbergssallad Att äta rätt kan innebära en hälsosam USF-överträdelse

För många offensiva linemen inbegriper den rätta kosten ofta en full tallrik saftiga hamburgare på en snabbmatrestaurang.

Men det är inte vad University of South Florida fotboll tränare har i åtanke. De vill att killarna är slankare och snabbare från bollen.

Så gjorde de något om det. De skickade Bulls ‘offensive linemen till’ diet school ‘under offseasonen. Målet var att trimma av kroppsfett och övervikt så USF: s spridningsbrott skulle löpa mer effektivt.

Att ge upp dessa hamburgare, pommes frites och tantalizing mat var inte lätt men de lärde sig disciplin vid bordet och så småningom punden börjar falla.

USF styrka coach Ron McKeefery var ansvarig för programmet men USF offensiv linje coach Mike Simmonds är den som verkligen gynnats.

‘Vi vill att våra killar ska vara mobila, fientliga och smidiga’, sa Simmonds. ‘När du kör spridningsbrottet kör du mycket zonblockering och du måste kunna komma ut och vara mobil.

‘Vi förlorade mycket kroppsfett, förmodligen motsvarande ett litet barn mellan hela mängden av dem.’

Det fanns överraskande belöningar, särskilt för en enhet som tar äta så seriöst. Center Jake Griffin fick reda på att han kunde äta ungefär sex till sju gånger om dagen snarare än de två måltiderna som han konsumerade.

Den 6 fot 4 senior tippade vågorna på en robust 320 pund förra året. För två år sedan vägde han 315. Vid den tiden bestämde han sig för att försöka gå ner i vikt. Han släppte en imponerande 45 pund, men tog av det för fort 21/2 månader och kände sig svag och sjuk. Den erfarenheten avskräckte honom från dieting igen tills tränare visade honom rätt sätt att göra det.

Sedan förra sommaren har han förlorat 15 pund och ligger på en bekväm 295. Ännu viktigare, han fick muskelmassa, lade 10 pund till sin bänkpress (nu 420) och kör och känns bättre.

‘Han åt bara två måltider om dagen och när det händer,
hjälp med att gå ner i vikt Att äta rätt kan innebära en hälsosam USF-överträdelse
tenderar kroppen att lagra mycket kalorier som fet,’ sa McKeefery. ‘Genom att få dem att äta mer ständigt under dagen, men med mindre måltider kunde han hålla sin ämnesomsättning hög och trimma lite kroppsfett. Vårt konditioneringsprogram var också lite mer aerob vilket hjälpte.’

Var och en av de offensiva linjerna träffades med en nutritionist och då fanns gruppmöten där spelarna pratade om kostnaden för dieting. Varje spelares vikt kartlades varje vecka och de hölls ansvariga för deras vinster eller förluster.

McKeefery sa att hans killar är ljusare, men starkare och deras uthållighet är bättre.

Kroppsfettmätningen mäts genom att använda hudväggskaliprar. Bullarna tar tre mått (bröst, mage och quad) och använder Jackson Pollack ekvationen för att bestämma kroppsfettprocent.

De fem spelarna listade som offensivlinjen började förlora en kombinerad 47 pounds och 12,3 procent kroppsfett. Den enda som skulle lägga till vikt var 6 2 vakt Zach Hermann, som satt på drygt 2 pund och väger nu 315. Han förlorade emellertid fem tiondelar av ett procent av kroppsfett.

Marc Huners, en 6 3, vakt,
hjälp med att gå ner i vikt Att äta rätt kan innebära en hälsosam USF-överträdelse
förlorade 14 pund att sjunka till 291. Andra förluster var: Sex fot fyra tummar tacklar Ryan Schmidt (7 pund till 320) och Marc Dile (13 pund till 296). Griffin förlorade 15 pund och är nere till 295.