gå ner i vikt med 5 2 dieten Att äta vanliga måltider kommer inte att minska din midja snabbare

hur många kalorier är ett kg Att äta vanliga måltider kommer inte att minska din midja snabbare

Don tror på hype, dieters. Att äta fem måltider om dagen vinner gör dig skinnigare, visar en ny studie.

Forskare från University of Warwick i Förenade kungariket fann att trots den populära troen att att äta flera små måltider om dagen hjälper dig att gå ner i vikt, är räkningen av kalorier det mest effektiva sättet att släppa pounds. Storleken på måltiden påverkar inte kalorierna som vi bränner en dag, säger studien ledande forskaren Dr Milan Kumar, enligt Medical News Today. Det som betyder mest för att gå ner i vikt beräknar kalorier.

Studien, som analyserade 24 kvinnor med olika vikter, analyserade antalet kalorier som brändes av dem som åt två måltider om dagen jämfört med dem som åt fem måltider och fann ingen mätbar skillnad i ämnesomsättningen. Båda grupperna brände samma mängd kalorier per dag. Studien fann också att äta flera gånger om dagen kan öka hälsorisken för de överviktiga. De obese kvinnorna i studien som åt fem måltider om dagen faktiskt ökade sannolikheten för inflammation i samband med diabetes och hjärtsjukdom.

I årtionden har forskare producerat forskning som motbevisar teorin om att äta flera små måltider om dagen ökar ämnesomsättningen och hjälper dig att släppa ner vikten snabbare. Så långt tillbaka som 1993 har forskare funnit att ämnesomsättningen inte påverkas av måltiden. Trots den här informationen är frekvensen ofta stillad som det bästa sättet att krympa din midja.
gå ner i vikt med 5 2 dieten Att äta vanliga måltider kommer inte att minska din midja snabbare