gå ner i vikt kost Austin evacuee hoppas inspirera andra med njurdonation till far

ofrivillig viktminskning Austin evacuee hoppas inspirera andra med njurdonation till far

AUSTIN (KXAN) Kayla Firova packar redan presenter för att gå under hennes julgran, men hon förbereder sig också för att ge en ännu mer bestående gåva. Firova hoppas kunna donera sin njure till sin far Alfred, denna högsäsong.

Alfred har behandlat njurfel i två år, men behövde gå ner i vikt för att få tag på njurtransplantationslistan.

Firova vet redan att hon har samma blodtyp med sin pappa, och i avvaktan på några medicinska uppsökningar planerar hon att donera sin njure till honom. Även om hennes njure inte är en match, kan hon med sin donation byta ut en annan givarfamilj för att hjälpa henne att få sin pappa njuren han behöver.

Firova har varit på mottagande slutet av många gärningar om det senaste året. Hon och hela hennes familj drabbades av orkanen Harvey, och det komplex där Firova bodde i Refugio förstördes. Firova erinrade om hur hennes familj vädrade stormen tillsammans,
gå ner i vikt kost Austin evacuee hoppas inspirera andra med njurdonation till far
och hur hennes pappa dialys maskin var mirakulöst förbunden med en förlängningssladd till sin lastbil genom stormen.

Hon flyttade till Austin omedelbart efter stöd av FEMA, eftersom hon kände att arbetsmarknaden var bättre där. Här förblir föräldrarna i Refugio.

Firova sa att hon kände sig stödd av hennes nya gemenskap i Austin. Hon arbetar som kassör på en H E B och sa att hennes kunder regelbundet frågar hur pappa gör och håller sin familj i sina böner. Hon tror att allt detta stöd har gjort detta svåra kapitel lite enklare.

Efter att ha gått igenom sin faders hälsokamp, ​​satte hon på att donera hennes njure.

min pappa om han skulle bli godkänd eller inte, jag ville ge till någon annan, sa hon.

Firova ville dela sin historia för att uppmuntra andra som hade ansett att vara levande givare. Hon säger även möjligheten att denna donation har förändrat sitt liv och hennes pappa hoppas att jag öppnar människors ögon, sa hon.

Enligt den nationella njurregistret bor transplantationspatienter i allmänhet dubbelt så länge som de som är i dialys och njurar som doneras från levande donatorer är dubbelt så långa som njurar som inte är. För att kommentera här bekräftar du att du har läst och godkänt våra användarvillkor. Användare som bryter mot dessa villkor, inklusive användning av vulgärt språk eller rasslur,
gå ner i vikt kost Austin evacuee hoppas inspirera andra med njurdonation till far
kommer att förbjudas. Om du ser en olämplig kommentar markerar du den för våra moderatorer att granska.