gå ner ett kilo i veckan Att vara för tunn kommer att åldra ditt ansikte

snabb viktnedgång Att vara för tunn kommer att åldra ditt ansikte

Bahman Guyuron.

‘För de yngre än 40 är det tvärtom’, säger Guyuron, ordförande för operationen vid Case Western Reserve School of Medicine i Cleveland.

‘För kvinnor under 40, tynger sig den ansiktsdefinition som är inneboende hos en yngre kvinna.’

Studien, den första av sitt slag, kommer att publiceras i april-utgåvan av plast- och rekonstruktionsjournalen, fokuserad på en rad faktorer som kan få människor att se äldre ut.

Ett tunt ansikte är den ledande skyldige eftersom det är smal som orsakar volymminskning i ansiktet, säger Guyuron.

‘Denna volymförlust skapar jugglar och gör att rynkor utvecklas’, säger han. ‘Ju äldre vi blir, desto mer blir ansiktet utarmat. När du går ner i vikt förbättras det här utseendet och åldrandet accelereras.

Vid äldre kvinnor, med lite vikt ombord blir ansiktet lite yngre. ‘Ansiktsformen förändras faktiskt med åldern, säger plastikkirurg Dr. Jacob Steiger från Boca Raton, Florida.

I slutet av 20-talet och början av 30-talet är en kvinnas ansiktsform ett hjärta eller en inverterad triangel, men med ålder blir den en kvadratisk eller en upprätt rektangel. För att behålla den yngre formen väljer många kvinnor ett förfarande för att fylla i ansikte med injektioner av Restylane, Juvederm eller en liknande produkt.

‘Men för att berätta för en patient att gå ner i vikt för att se yngre är dumt,’ säger Steiger. ‘Studien visar bara att ett helt ansikte ser yngre ut än ett käftigt ansikte, och det illustrerar vikten av volym när kvinnor tänker på ansiktsföryngring.’

Att vara tunn är inte den enda faktorn om ditt ansikte ser gammalt ut eller inte, enligt studien, som såg på nästan 200 par identiska tvillingar under två år.

Eftersom tvillingarna ‘genetisk smink’ var densamma kunde forskarna ange skillnaderna i hur gammal de såg inte till sin genpool, men till externa faktorer. Och forskarna fann att förutom tunnhet rökning, tung dricks, sol exponering, skilsmässa och att vara på antidepressiva medel är också skyldiga.

‘Vi har också upptäckt att inomhusjobb, eftersom din sol exponering är begränsad, hjälper dig att se yngre ut’, säger Guyuron. ‘Att ha ett utomhusjobb gör att du ser äldre ut.’ För kvinnor som vill se yngre men inte vill ha pengar på plastikkirurgi, finns det andra saker att prova.

‘Från de förebyggande åtgärderna, inte att röka och stanna ute av solen är de två största sakerna du kan göra för dig själv, säger Steiger.

‘Att få vikt är inte tillrådligt. När du går ner i vikt, får du det överallt. Det är något som hår: när du blir äldre växer du den där du inte vill ha den och förlorar den där du inte vill förlora Det.’

Huvudbudskapet Guyuron vill att folk ska ta sig bort från studien?

‘Även om det är väldigt tunt är det kanske på modet, vi förespråkar inte att du förlorar för mycket, för även om din kropp kan se tunn ut, blir ditt ansikte äldre, säger han.
gå ner ett kilo i veckan Att vara för tunn kommer att åldra ditt ansikte