gå ner 5 kg på en månad Att sluta röka eller gå ner i vikt gör det tillsammans

hur mycket kalorier ska man äta Att sluta röka eller gå ner i vikt gör det tillsammans

att sluta röka eller gå ner i vikt, är mer benägna att lyckas om de gör förändringen med sin make. Faktum är att par som arbetar tillsammans är mycket mer benägna att uppnå framgång än någon som går ensam.

Här s data som verkligen visar hur framgången kommer i par: Om du är en man och försök att sluta röka ensam medan din make fortsätter att röka, bara, bara 8 procent av männen som går ensam så lyckas, så dina chanser kommer vara smal. Men 50 procent av männen som slutade röka i takt med sin make lyckas.

Antalet är identiska för kvinnor,
gå ner 5 kg på en månad Att sluta röka eller gå ner i vikt gör det tillsammans
8 procent kan sluta medan deras partner fortsätter röka, medan 50 procent klarar av det när deras partner slutar med dem.

Med viktminskning lyckas bara 15 procent av kvinnan hålla sig till en viktminskning och gå ner i vikt när de gör det på egen hand. Men 36 procent av kvinnorna som försöker gå ner i vikt lyckades göra det om de har en partner som också arbetar med viktminskning. För män var antalet 10 procent i sig själv, medan 26 procent lyckades gå ner i vikt när de gjorde det med sin partner.

Stöd hjälper till att göra positiv förändring

Och vad händer om din partner inte röker och du gör? Eller redan övningar och kontrollerar deras vikt och du inte? Då är dina chanser att lyckas fortfarande högre än någon helt ensam men inte lika hög som någon vars partner försökte åstadkomma samma livsstilsförändring tillsammans med dem.

För att komma fram till sina slutsatser såg forskarna på data från 3 722 gifta par och par som sambo, över 50 år. De såg på rökning, fysisk aktivitet och fetma och fann att positiva förändringar med en partner var mer sannolika att leda till framgång än att försöka själv.
gå ner 5 kg på en månad Att sluta röka eller gå ner i vikt gör det tillsammans