gå ner 10 kilo Att äta hälsosamare mat kan motverka effekterna av stora portioner

hur många kalorier är ett kilo Att äta hälsosamare mat kan motverka effekterna av stora portioner

När det gäller att gå ner i vikt, är den viktigaste tumregeln att konsumera färre kalorier än vad du tar på varje dag. Men skärning av kalorier behöver inte innebära att du äter mindre mat. Faktum är att helt enkelt fokusera på hälsosammare mat val kan vara en mer hållbar viktminskning strategi än att försöka minska del storlekar, föreslår Penn State University studie.

Resultaten kommer från en liten ny klinisk studie som publicerades i tidskriften Appetite, vilken jämförde livsmedelskonsumtionen bland 39 kvinnor som deltog i en tidigare årig viktminskning och 63 kvinnor som inte var med i den tidigare studien. kvinnorna kom till studielaboratoriet en gång i veckan i fyra veckor för att äta en måltid, med varierande delar av sju olika livsmedel som serveras varje vecka.

Kvinnorna i den första gruppen, som en del av den tidigare studien, hade rådgivits om olika strategier för viktminskning, inklusive mätning av delstorlekar, beräkning av kaloritätheten hos olika livsmedel och att göra övergripande hälsosammare val. Eftersom träningen var inriktad på partikontroll, förväntade forskarna de kvinnor som deltog i dessa träningspass för att äta mindre mat totalt.

Det hände dock inte. Kvinnor i båda grupperna blev offer för ‘delstorlekseffekten’, vilka forskare kallar tendensen att äta mer när större mängder mat presenteras. (Till exempel när måltidsstorlek ökade med 75% Det genomsnittliga konsumtionsvärdet ökade med 27%.) Totalt sett var det ingen signifikant skillnad i den totala mängden mat som konsumeras, i vikt mellan dem som fick utbildning och de som inte hade det. Med andra ord, även om de åt samma totala mängden mat, konsumerade de färre kalorier.

RELATERADE: 17 Snacks packade med protein

Studien mätte inte kvinnornas vikter,
gå ner 10 kilo Att äta hälsosamare mat kan motverka effekterna av stora portioner
och eftersom det bara innebar fyra måltider över fyra veckor, hade skillnaden i kalorier sannolikt inte haft någon verklig viktminskningseffekt. Men Zuraikat tror att det kan vara effektivt att göra hälsosammare val över tid sätt att minska kalorier och kasta pounds.

Det är inte fruktansvärt förvånande, säger Zuraikat, men det är en bra påminnelse om att den idealiska kosten inte är en av deprivation. Och trots att kvinnorna var utbildade i portion kontroll, tillägger han att det verkar vara det allmänna hälsosamma tipset som äter fast med dem och det är vad de äntligen sätter i bruk. ‘Det kan bara vara lättare att bedöma vilka livsmedel som är högre eller lägre i kaloritäthet, jämfört med att försöka bedöma en lämplig delstorlek, säger han.

Zuraikat säger att det kan vara till hjälp att uppmuntra människor att fokusera på matens näringsmässiga kvalitet. ‘När du väljer lägre kaloriintäta livsmedel kan du äta mer av dem’, säger han. Utbetalningen, tillägger han, är att du är mer benägna att känna sig full och nöjd.

Trots att kvinnorna i studien genomgick speciell träning, säger Zuraikat att det finns några grundläggande regler som alla kan följa om de vill göra låga kalorival. Till att börja med tenderar livsmedel med högt vatteninnehåll som frukt och grönsaker att ha en lägre kalori densitet än livsmedel med mindre vatten.

‘Vi vill inte att folk ska tro att de måste äta sallad hela tiden, säger Zuraikat.’ Men det finns sätt att integrera vattenrika ingredienser i varje måltid, så att du kan hålla samma smaknivå och njuta av samma mängd av mat medan du fortfarande fokuserar på dina viktminskning eller viktminskningsmål. ‘

Alla våra produkter och tjänster är utvalda av våra redaktörer. Erbjudanden kan komma att ändras utan föregående meddelande. 2017 Health Media Ventures, Inc. Food Collection och MyRecipes Network. Materialet på denna webbplats är avsett att vara av allmän information och är inte avsedd att utgöra medicinsk rådgivning,
gå ner 10 kilo Att äta hälsosamare mat kan motverka effekterna av stora portioner
sannolik diagnos eller rekommenderade behandlingar. Läs användarvillkoren och sekretesspolicyen (dina California-rättigheter) för mer information. Annonsalternativ