bra mat för viktnedgång Att äta droger ger upphov till rädsla för missbruk

hur snabbt kan man gå ner i vikt Att äta droger ger upphov till rädsla för missbruk

Vissa kritiker anklagar drogtillverkaren av ‘sjukdomsmongring’ och rädsla Vyanse kommer att ordineras till överviktiga personer som inte har binge ätstörningar.

Vissa kritiker anklagar drogtillverkaren av ‘sjukdomsmongring’ och rädsla Vyanse kommer att ordineras till överviktiga personer som inte har binge ätstörningar.

Några oroa Shire marknadsföring med en tidigare världstennismästare Monica Seles kommer att leda till att miljoner överviktiga människor missbrukas som lidande från BED och behandlas med droger.

Xenical är ett läkemedel som förhindrar att dietfett absorberas av tarmarna men vars biverkningar innehåller oljiga eller feta avföring.

University of Calgary professor i medicinska institutionen och chef för Julai McFarlene Diabetes Research Center. Dr.

Amfetaminerna undertryckte hans aptit fantastiskt, men annars ‘helt skruvas upp’, påminner om den nu pensionerade veterinären, som bad att hans fulla namn inte skulle användas. ‘Det var en otroligt hög och det var underbart medan du var på dem’ sade, ‘men när du slutade kom du ner med en tud och började naturligtvis äta igen.’

Toronto mannen, som är fem fot åtta, kämpade med sin vikt för en bra del av sitt liv; vid sin tyngsta vägde han 260 pund. Han brukade vakna på natten och sluka varmkorv, popcornpåsar, glasskar, lämnade kinesisk mat, ‘allt jag kunde ta hand om.’ Sedan för två år sedan deltog han i en medicinsk skoldiskussion i Massachusetts om binge eating disorder (BED) och någonting plötsligt klickade. ‘Åh min Gud, det passar mig till en T,’ sa han.

Nu har amerikanska läkemedelsregulatorer godkänt det första någonsin pillet för att behandla sjukdomen: ett stimulansmedel som på något sätt är en throwback till de dietdrogen som Howards mamma tog på 1950-talet.

Det skulle vara väldigt dåligt om varje enskild person som hade svårt problem bara gick in i sin familjläkare och sa, ‘Jag vill vara på detta läkemedel för att vara tunn’

Vyvanse var utformad för att behandla uppmärksamhetsunderskott och är redan ordinerad till tusentals barn för hyperaktiva sinnen. Dess utvecklare, drogtillverkare Shire, säger att det också kan minska impulsiv hyperövermålning hos vuxna med måttlig till svår BED, och förväntas söka Health Canada-godkännande för den användningen också.

Shire säger att Vyvanse är för binge äta, och inte dieting. av tennisstjärnan Monica Seles anklagar vissa kritiker Shire för ‘sjukdomsmongring’ och fruktar att det kommer att ordineras till överviktiga människor som inte har säng, redan ett kontroversiellt tillstånd.

Oavsett varför är Vyvanse bara en av de nyaste deltagarna i den långa och invecklade tävlingen att hitta vad som har dämpat narkotikabekämpare i ett halvt sekel: En medicinsk lösning för att ‘normalisera’ att äta.

Tidigare försök har varit steniga, med många droger beställda från marknaden för allvarliga biverkningar, från leverskada, till plötslig död. Nu, nästan två decennier efter att ‘mirakel’ -förlustskombinationen känd som fenfen drogs efter att användarna började uppleva läckande hjärtklaffar och andra hjärtproblem, finns ett oöverträffat antal nya anti-fetma läkemedel i horisonten.

Vissa säger att nästa generation kan slutligen ge det mycket hoppas på genombrott. Andra oroar sig för att de kommer att ge mer falskt hopp till ett fält där många människors hälsa och mycket pengar står på spel.

I Kanada finns det fler överviktiga vuxna än det finns ‘normalvikt’, med 62 procent av befolkningen som nu är antingen överviktig eller fetma. Mer bekymrad, den tyngsta tyngdklassen de med svår eller ‘sjuklig’ fetma, vilket innebär ett kroppsindex på 40 eller mer, växer den snabbaste och ju högre tyngd desto större är risken för diabetes, högt blodtryck, kranskärlssjukdom, fettleverörer och andra överviktssjukdomar. Läkare ser rutinmässigt människor med BMI på 50-talet och 60-talet, något som var oerhört för en generation sedan.

Trots all fokus på förebyggande och hälsovårdsmeddelanden att ‘äta mindre och flytta mer,’ för överviktiga livsstilsändringar ‘har mycket liten effekt när det gäller att minska vikten’, säger doktor Sean Wharton, en internläkare och medicinsk chef för Wharton Medical Clinic i Mississauga. Det bidrar till att göra människor medicinskt bättre, men inte nödvändigtvis slankare.

I stället sker ett skift när man tänker på fetma, sa han.

Fram till nyligen hade överviktiga kanadensare ett receptbelagd läkemedelsalternativ orlistat eller Xenical, ett läkemedel som förhindrar att dietfett absorberas av tarmarna men vars biverkningar innehåller oljiga eller feta avföring.

I februari godkände Health Canada Saxenda, ett läkemedel som en gång dagligen injicerades det första ‘vikthanterings’ läkemedlet som godkändes i Kanada på nästan 20 år.

Saxenda innehåller samma aktiva substans (liraglutid) som diabetesdrogen Victoza, men med en mycket högre dos. Enligt University of Calgarys Dr David Lau, liknar liraglutid ett guthormon och arbetar centralt i hjärnan genom att hämma aptit och främja mättnad. Människorna äter mindre och känner sig fylligare, längre. Mat och drogadministration och förväntas bli godkänd i Kanada, inkluderar Qsymia, en aptitdämpare kombinerad med en anti-epileptik och Contrave, en kombination av naltrexon (ett läkemedel som används för att behandla alkohol och opioidberoende) och bupropion, ett anti-depressiva medel.

Anti-fetma läkemedel, som kan kosta hundra dollar per månad, är inte oskyldiga: Qsymia kan orsaka ökad hjärtfrekvens och självmordstankar eller handlingar. Contrave bär även en boxad varning om ökad risk för självmordstankar och beteende. Drogen kan också orsaka anfall.

Sammantaget, anti-fetma droger lägre kroppsvikt med cirka fem till 15 procent, när de används i kombination med en minskad kalori diet och fysisk aktivitet, sade Lau, som kommer att diskutera nya läkemedelsbehandlingar vid ett nationellt toppmöte om fetma nästa vecka i Toronto.

‘Vi’ talar om blygsamma viktförändringar, säger Lau. ‘Men varje procent av kroppsvikten leder till en minskning med 16 procent av risken för diabetes.’

Den mest effektiva behandlingen mot fetma är bariatrisk kirurgi, vilket sänker kroppsvikten i genomsnitt med 20 till 40 procent över tiden. Med gastrisk bypassoperation tas magen ner till storleken på en pingpongkula. Men även då kan folk komma runt det. Lau hade en patient som förlorade 150 pund efter bariatrisk kirurgi, och återfick sedan 250 pund, dricka milkshakes.

Vyvanse, ADHD-läkemedlet, är ett stimulansmedel i centrala nervsystemet. Enligt FDA kan läkemedlet orsaka psykotiska eller maniska symtom, såsom hallucinationer. Andra allvarliga risker är hjärtekomplikationer eller plötslig död hos personer med hjärtsjukdom. Det har också en stor potential för missbruk.

Ändå godkände FDA Vyvanse efter en snabbare granskning och efter att kriterierna löstes för dem som möter en diagnos för binge eating disorder.
bra mat för viktnedgång Att äta droger ger upphov till rädsla för missbruk