vill gå ner i vikt Fler kurvor framåt

hur ska man träna för att gå ner i vikt Fler kurvor framåt

Fett är det nya normala så säkert som påven är katolsk. Det ledsen, men det är sant. Vi chubbier om vi gillar det eller inte.

Enligt StatsCan fördubblades graden av obese kanadensare nästan mellan 1978 och 2005. Nyligen beräknade Centers for Disease Control and Prevention genomsnittlig vikt som 194,7 för män och 164,7 lbs för kvinnor. och 11 miljoner mer i Storbritannien.

Även om vi förlorade kriget mot fetma, är jag trött på de ständiga historierna, studierna och rapporterna som bombar oss med ‘fetma är dåligt’ -meddelande. Don får mig fel: Att bära för många extra pund är en bestämd riskfaktor för en mängd sjukdomar som inkluderar diabetes, hjärtsjukdom, stroke och vissa cancerformer.

Jag hoppas att i 2012 kan tänkandet förändras när det gäller vad som är acceptabel vikt och kroppslig. Med en av vart och ett av de två projicerade som överviktiga i den inte alltför avlägsna framtiden kommer striden över buken att vara med oss ​​i åratal. Och medan vi aldrig har blivit mer översvämmade än vi nu har meddelanden om farorna med fetma, visar studier också att de flesta av oss anpassar våra uppfattningar om hur mycket vi gillar att väga i motsats till vad vi borde.

Ekonomiska forskare från Florida State University och Federal Reserve Bank of Boston fann till exempel att den genomsnittliga kvinnans vikt ökade med 9,2 kg mellan 1976 och 2000, men att deras så kallade vikt också kantades upp. År 1994 vägrade den genomsnittliga kvinnan 147 pund men sa att hennes mål var att väga 132;
vill gå ner i vikt Fler kurvor framåt
mindre än ett decennium senare vägde hon 153 men sa att hennes önskade vikt var 135.

Att bo i ett överviktigt samhälle förändrar hur vi ser oss själva: Människor som är mildt överviktiga anser att de är smala när de jämför sig med dem som är överviktiga. Normaliserar att vara överviktig vann kamp fetma, men kanske det kommer att ta stressen från yo yo dieting och uppmuntra människor som har övervikt att åtminstone bli lämpliga.

Kom ihåg att övervikt brukade vara ett tecken på att vi levde bra och god hälsa, medan de skinniga bland oss ​​led av obotliga sjukdomar, fattigdom och hunger. Idag betraktas det nästan en omvänd diskriminering med feta människor som saknar disciplin och självkänsla.

Om vi ​​ska bli hårdare, låt oss hitta ett tillvägagångssätt som sparar oss från att bli farligt överviktiga medan vi uppmuntrar oss att äta hälsosamma och bli lämpliga trots de extra punden. En studie, publicerad förra året i Lancet Medical Journal, var uppmuntrande för alla som tidigare har tappat motion eftersom de kan passa in en timme om dagen: Det visade att även 15 minuters träning per dag minskar total dödlighet, hjärt-kärlsjukdomar och cancer.

Meddelandet: Don ge upp om du misslyckas med att göra 30 eller mer. Istället för att slå på personer som är överviktiga välkomnar jag ett meddelandeförändring som säger att vi kan vara klara men ändå friska. För att hjälpa oss att få det, kanske vårdgivare kan anta en strategi som används av svenskar: Där har fysisk aktivitet på recept som även kallats recept i Norge visat framgång för att främja motion hos patienter som behöver göra mer.

Ingen bestrider det faktum att viktminskning och bibehållande av hälsosam vikt är ett jobb för sig själv. Men fett är inte så illa: En studie från York University, som publicerades i fjol, fann att överviktiga människor som annars är hälsosamma lever lika länge som sina smala motsvarigheter och är faktiskt mindre benägna att dö av hjärt-kärlsjukdomar. det är möjligt att försöka och misslyckas att gå ner i vikt kan vara mer skadlig än att bara hålla sig i en förhöjd kroppsvikt och engagera sig i en hälsosam livsstil som inkluderar träning och balanserad kost. slutsats? Att äta för mycket handlar inte bara om mat: Kämpar utbulningen kräver emotionellt och psykiskt stöd,
vill gå ner i vikt Fler kurvor framåt
inte bara kost.