matschema för viktnedgång Florentinska

träna gå ner i vikt Florentinska

Förmodligen den mest utmanande erfarenheten av min språkundervisningskarriär, den kursen hade alla möjligheter till en toppminnig mentorfilm. Det var herdens son från Sardegna som inte visste hur man läste och den lysande, men arg pojken som var avsedd att förlora en stor kamp eller vinna ett enormt pris en dag. Och då var det fattiga men rena barnet som verkligen skulle göra något av sig själv. Det var Raffaele, min favorit. Och ja, det faktum att jag hade ett husdjur bevisar att jag inte klippte ut för att stjäla i en superlärareflicka. Det var synd. Med en mer lämplig handledare skulle dessa pojkar ha varit en blockbuster cast. allt de fick var en sju timmar om dagen, en månadslång engelsk kurs med en kvinna som ville att de skulle marschera till rytmen av oregelbundna verb.

En konstig kombination av ‘ta hand om’ och ‘var försiktig’, det som låter mycket som ‘rekommendera’ är faktiskt närmare ‘uppman’ eller ‘beg’. Mi raccomando är vad mödrar säger för att se till att du faktiskt kommer att hålla dina löften. Det underlättar tvivel om att du inte lyssnade och förankrade verkligen händerna: ‘Du kommer att göra det, vann du?’ Användningen av ‘mi’ är vad som klarar av avtalet, det innebär att förfrågan bör betraktas som en personlig tjänst. ‘Ta hand om det här, snälla, som en tjänst till mig’. Det lilla reflexiva pronomen bär varningens vikt. ‘Mi’ är skuldsåget du kommer att skada någonas känslor om du inte följer det. Fortfarande finns det tröst i den insistering som italienarna använder frasen. Jag älskade att höra pojkarnas uppmaningar mi raccomando gjorde på något sätt oss ansvariga för varandra.
matschema för viktnedgång Florentinska