kost för viktminskning Fler alternativ för viktminskning kirurgi nu tillgänglig hos Martha Jefferson

gå ner i vikt fort Fler alternativ för viktminskning kirurgi nu tillgänglig hos Martha Jefferson

Att gå ner i vikt är aldrig lätt.

Även rakning av några pund kan vara svårt. Men när en person försöker förlora betydande vikt, ibland är den största utmaningen påbörjad.

Kost och motion är naturligtvis alltid det första receptet för alla som hoppas kunna gå ner i vikt. Men för vissa människor kanske det inte räcker. För dessa människor kan viktminskning kirurgi vara ett alternativ.

Det finns ett antal viktminskningsoperationer tillgängliga. Martha Jefferson Bariatric Care Center har erbjudit gastric bypass och banding i sju år och erbjuder nu ett tredje alternativ med magsäck.

Vad är gastric sleeve?

Sleeve gastrectomy, även känd som magsäckkirurgi, är den senaste av viktminskningsåtgärderna.

‘Gastric sleeve har varit ett alternativ för viktminskning kirurgi i ungefär fem år,’ säger Jayme Stokes, kirurg på Martha Jefferson Bariatric Care Center. ‘Det är ett minimalt invasivt förfarande där cirka 70 procent av magen avlägsnas. Den återstående magen har formen av ett rör eller’ ärm ‘och är ungefär banans storlek.’

Medan magen är drastiskt minskad i storlek bevaras dess funktion. Denna procedur begränsar bara mängden mat som en person kan äta och hjälper dem att känna sig full tidigare. Det möjliggör normal matsmältning och absorption, eftersom konsumerad mat passerar genom matsmältningsorganet i vanligt skick, så att den absorberas fullständigt i kroppen.

Välja en procedur

När en patient överväger de olika viktminskningsoperationerna kan det finnas några som är klart bättre för dem och deras livsstil än andra.

Med bandningsförfarandet måste patienten exempelvis ha ett starkt engagemang för att följa en strikt diet- och träningsplan. För dem som tycker att det är mer av en utmaning kan bypass eller ärm vara ett bättre val.

‘Patienter med svår diabetes eller andra ko-morbiditeter kan göra bättre med en bypass’, noterade Stokes. ‘Men ärm är ett bra alternativ för många människor. Patienter gillar det eftersom det inte förändrar hur magen fungerar, men det hjälper dem naturligt att äta mindre.’

Liksom varje bariatrisk kirurgi, försäkrar Stokes att proceduren är ett verktyg för att hjälpa till med viktminskning, inte en lösning för sig själv.

‘Även om det är ett bra sätt att hjälpa människor att’ komma över klippan ‘, om du vill, kommer operationen att förändra deras anatomi och därför måste de anta vissa beteendeförändringar kring mat för att hjälpa dem att förlora och bibehålla sin viktminskning. ‘

Tillägnade fördelar under vägen

Även om huvudmålet med viktminskning kirurgi är att hjälpa individer uppnå sina viktminskning mål, det finns ytterligare fördelar som kan följa ett förfarande som magsäcken. Om tillräcklig vikt går förlorad efter operationen, kan många ytterligare medicinska tillstånd som en patient kan hantera, såsom astma, typ 2-diabetes, högt blodtryck i obstruktiv sömnapné, också kunna förbättras.

‘Jag känner verkligen att vi har lyckats när vi kan hjälpa patienter att uppfylla sina viktminskningsmål, men samtidigt bota dem från många medicinska problem som helt enkelt berodde på deras vikt’, delade Stokes. ‘Medan många kanske helt enkelt kan tänka på bariatrisk kirurgi som ett sätt att släppa pund, kan det ge patienterna så mycket mer än det, och att bli friskare är så mycket viktigare än vikten av viktminskning.’

Många av dessa problem orsakas av ökad viktökning, så när punden kan komma ut, känner inte bara patienterna sig bättre, de kan också verkligen hjälpa sig själva på väg till ett hälsosammare liv.

‘Jag har sett några anmärkningsvärda omvandlingar, och människor känner verkligen som om de börjar bli friska tack vare att de känner sig så mycket bättre, säger Stokes.

Ta det första steget!

För de som är intresserade av viktminskning kirurgi hos Martha Jefferson, är det första steget att delta i en gratis bariatric

seminarium för att lära sig mer om de olika proceduralternativen och om viktminskning kan vara bra för dig. Martha Jefferson erbjuder två olika alternativ för seminariet, en personlig utbildning samt ett online-seminarium. För mer information om något seminaralternativ, eller registrera, ring Hälsaanslutning på (434) 654 7009

Artiklar ‘Newsman’ s newsman ‘Ken Jefferson diesOrange lärare dör från skenbar olyckshändelseJury avslöjar Charlottesville polis officer anklagad för sexuella övergreppWAHS lärare laddad i händelse med studentCBJ: Är tid upp för Time Disposal? Anklagat offer för ex city polis berättar händelserSurvey söker nya namn för downtown Charlottesville parker går liveKessler sues stad över tillstånd denialUPDATE: Saknar äldre man ligger tisdag morningWalker låter larm på utomstående byrå finansiering
kost för viktminskning Fler alternativ för viktminskning kirurgi nu tillgänglig hos Martha Jefferson