hur ska jag träna för att gå ner i vikt Flickor på körningen expanderar i Lackawanna County

gå ner 5 kilo Flickor på körningen expanderar i Lackawanna County

En Scranton Times Tribune All Access-prenumeration ger dig fullständig tillgång till både våra tryckta och digitala publikationer, levererade till ditt hem, skrivbord och mobila enheter 7 dagar i veckan

Prenumerera på hemleverans eller digital

Hantera ditt konto 24 timmar om dygnet.

Vänner och släktingar till sena Lindsay Doherty säger att hennes arv kommer att leva genom ett empowermentprogram som använder löpning för att hjälpa unga tjejer att hitta sin röst ett program som expanderar i Lackawanna County.

Den 36-årige Doherty, en löpande entusiast, kollapsade strax efter att ha avslutat 2017 Scranton Half Marathon och dog senare av ett sällsynt medicinskt tillstånd. Mimi Doherty påminner om sin sena svägers själs självförtroende, medkänsla och samhällsanda. Hon planerar att använda sin position som frivillig coach med Girls on the Run för att hjälpa tjejer att utveckla samma egenskaper.

Girls on the Run är ett ideellt program som är utformat för att ge pre-teen girls med viktiga livskvalifikationer genom en 10-veckors regim av fysiska och förtroendebyggande aktiviteter som kulminerar i ett 5K-kör och samhällstjänstprojekt. Flickor på Run Pocono Council, ett lokalt kapitel som inkluderar Northampton, Pike, Monroe och Lackawanna län, kommer att se tillägget av två nya platser i Lackawanna County en på St. Clare / St. Paul School i Scranton och en annan på Dunmore Elementary Center när programmets vårsäsong sparkar ut denna vecka.

‘Om det var ett sätt att hjälpa till att fortsätta sprida hennes livs arbete och fortsätta att hjälpa flickor att bli mer glada och självsäkra och hitta det bästa i sig själva, så tyckte vi att detta skulle hjälpa till att fortsätta Lindsays arv’, sa Mimi Doherty, som ska tjäna som tränare på St Clare / St. Paul skolans webbplats.

St Clare / St. börjar denna vecka.

Medan det löpande elementet i programmet inte är konkurrenskraftigt, sa Amy Costanzo, en tränare på den nya Dunmore-webbplatsen och en vän till Lindsay Doherty, att det är ett bra sätt för tjejer att inse deras potential.

‘Som vi’ lär dem dem de här lektionerna ‘tränar vi dem också för en 5K, något som många trodde trodde de aldrig skulle kunna göra under denna tid’, sade Costanzo och noterade att 5K hölls den 18 maj vid PNC-fältet i Moosic. ‘Vi’ kommer att visa dem. du kan göra det här.

Förutom de två nya platserna, har GOTR Pocono Lackawanna County platser vid Waverly Community House, Our Lady of Peace School i Clarks Green och South Abington Elementary School, sade Lackawanna County Coordinator Gretchen Henderson.

‘Körningen har en dubbel betydelse’, säger Henderson, som tränar på South Abington-platsen. ‘De kan springa, men det ger dem också verktygen att springa med i livet. Att vara ledare. Stå upp för vad de tror på. ‘

Costanzo sa att dessa är de egenskaper som Lindsay Doherty förkroppsligade.

‘Hon var stark och självsäker. Hon var en bra ledare, hon var medkännande’, sa Costanzo. ‘Det är vad vi försöker komma över till dessa tjejer också. . Det här programmet har Lindsay skrivit över det. ‘
hur ska jag träna för att gå ner i vikt Flickor på körningen expanderar i Lackawanna County