gå snabbt ner i vikt fixa kost för att förlora pounds

viktminskning tips fixa kost för att förlora pounds

Helgerna är här och många människor tänker på mycket mat och mycket god mat. Och när semestern är över, kommer många att överväga det stora utbudet av dietingalternativ som finns tillgängliga. Från Paleo till protein är valen oändliga, med varje diet som hävdar att det är den optimala metoden för viktminskning och hälsa.

Oavsett om du väljer en kramdiet och äter oändliga mängder grapefrukt och kål soppa, eller välj en välbalanserad, låg kalori-tillvägagångssätt, den enkla sanningen är att du sannolikt kommer att gå ner i vikt om kalorierna är lägre än kalorierna.

Problemet med de flesta fladdieter är att de misslyckas på lång sikt. Det är helt enkelt inte möjligt för de flesta att upprätthålla en oändlig behandling av obehaglig, intetsägande mat eller en ätplan som medför alltför stora eller orimliga kostbegränsningar. Faktum är att dieter som är för restriktiva faktiskt kan vara skadliga genom att förlora både magert muskel och fettvävnad, vilket resulterar i en högre andel av det totala kroppsfettet.

Vi står inför en stor mängd information, från webbplatser till nyheter / pratprogram till populära tidskrifter, som varje påstår att ha kompetens. Näring är inte annorlunda.

Vad folk kan göra för att känna sig mer självsäker i sina näringsmässiga val är att överväga källan till näringsinformationen och potentialen för bias. Till exempel kan webbplatser som säljer näringstillskott inte vara de bästa platserna att hitta information om huruvida kosttillskott är användbara eller nödvändiga.

Men för de flesta friska människor är en varierad kost som innehåller frukter och grönsaker tillräcklig för att undvika behovet av kosttillskott. Istället borde folk försöka använda webbplatser som ger neutral, tillförlitlig information. Department of Agriculture har en omfattande och användarvänlig webbplats för att hitta bevisbaserad näringsinformation och för att främja hälsosam livsstil, inklusive gratis inbyggda verktyg för att spåra matintag och fysisk aktivitet för att hjälpa till med viktminskningsmål.

Det är också viktigt att de som söker näringsrelaterad och dietinginformation letar efter näringsrelaterade referenser,
gå snabbt ner i vikt fixa kost för att förlora pounds
såsom registrerad dietistnäring eller certifierad näringsspecialist. Personer med dessa uppgifter har en högskoleexamen i näring eller ett relaterat vetenskapligt grundfält, har genomgått hundratals timmar av en praktisk träning och har gått igenom en noggrann granskningsprocess. En registrerad dietistisk nutritionist kan ge sund, bevisbaserad näringsledning eftersom han eller hon är utbildad att tolka och kommunicera den senaste forskningen noggrant och kritiskt.

Även om ‘Dr.’ är en legitimation som innebär medicinsk utbildning, vilket antal personer som helst, till och med psykologer som ‘Dr. Phil’ kan ha denna titel utan någon medicinsk eller näringsträning. Tyvärr hindrar de inte dem från att skriva dietböcker och ger råd om viktminskning. Likaså kan folkliga offentliga figurer, även läkare, som främjar näringsbaserade produkter utan vetenskapligt bevis på deras effektivitet, vara helt oansvariga för att upprätthålla missinformation.

Det är sant att många av oss kommer att behöva en post-semesterstrategi för att förlora några pund, men helt enkelt sätt, leta efter en snabb fix där det bara är inte en. Många viktminskningsplaner ger förnuftiga tillvägagångssätt för att kasta de oönskade planerna, men tricket är att hitta ett som du kan införliva i det dagliga livet med minimala eller åtminstone naturliga förändringar i beteende för att maximera resultat. Att anpassa planer genom genetisk analys är ett område med ivrig forskning, men don ‘luras inte av onlineannonser som hävdar att man skriver på’ perfekt diet ‘baserat på gener. Det finns för närvarande inga genbaserade dietprogram med starkt forskningsbevis för att stödja dem.

Kanske är det viktigaste att komma ihåg är att människor bara behöver vara snäll mot sig själva. Snarare än att betrakta viktminskningsprocessen som en smärtsam ‘snabb fix’,
gå snabbt ner i vikt fixa kost för att förlora pounds
kan fler människor utnyttja möjligheten att införliva hälsosamma vanor i sina liv för varaktig hälsa.

Molly Bray är ordförande för Institutionen för näringsvetenskap vid University of Texas i Austin. Sara Sweitzer är en registrerad dietist och regissören för Didactic Programmet i Dietetics och Online Learning-programmet i näringsvetenskap vid University of Texas i Austin.