går inte ner i vikt trots träning Fokus på poppens sjukhus för barn sätter vinster över patienter

dietmat recept Fokus på poppens sjukhus för barn sätter vinster över patienter

ROME (AP) Läkare och sjuksköterskor i Vatikanstatens utställningsbarnsjukhus var arg: Hörnen skars. Säkerhetsprotokoll ignorerades. Och sjuka barn lider.

Vatikanstatens svar var snabbt. En hemlig tre månaders undersökning i början av 2014 samlade vittnesmål och dokumentation från dussintals nuvarande och tidigare anställda och bekräftade att uppgiften ‘påvens sjukhus’ hade gått vilse och var ‘idag mer riktade till vinst än om vård av barn. ‘

Vad som hände nästa förvånade många involverade: Rapporten blev aldrig offentliggjort. Medan några av rekommendationerna genomfördes var andra inte. Och Vatikanet beställde en andra utredning år 2015 att efter ett tre dagars sjukhusbesök slöt sig, var ingenting otroligt trots allt.

En Associated Press-undersökning har funnit att Bambino Gesu (Baby Jesus) Pediatric Hospital, en hörnsten i Italiens hälso- och sjukvårdssystem, verkligen skiftade sitt fokus på sätt som var stora och små under sin tidigare administration. Under ledning som styrdes 2008-2015, sjukhuset utvidgade tjänster och försökte få pengar att förlora Vatikanets företag vinner en vinst och barn betalar ibland priset.

Bland AP: s resultat:

Överbeläggning och dålig hygien bidrog till dödlig infektion, inklusive ett 21 månaders superutbrott i canceravdelningen som dödade åtta barn.

För att spara pengar användes enstaka utrustningar och andra material ibland felaktigt, med en engångsordning av billiga nålar som bryts när de injiceras i små vener.

Läkare var så pressade att maximera omställning av operationsrummet att patienterna ibland kom ut ur anestesi för snabbt. AP bekräftade dessa resultat genom intervjuer med mer än ett dussin nuvarande och tidigare Bambino Gesu-anställda, såväl som patienter, deras familjer och hälso-tjänstemän. AP granskade journaler, civilrättsliga domar, sjukhus och Vatikan e-post, och fem års fackliga klagomål.

Bambino Gesu ifrågasatte AP: s fynd och hotade rättsliga åtgärder. Han sa att AP-undersökningen grundades på information som var ‘på något sätt falsk, på andra sätt allvarligt ogrundad och föråldrad om två år, men framför allt kliniskt oskuldlig och ärekränkande på en moralisk och etisk nivå. ‘

Sjukhuset citerade sitt rykte som ett centrum för excellens. First Lady Melania Trump i maj.

Bambino Gesu pekade också på Vatikanens andra utredning, ledd av den amerikanska katolska hälsovårdseksperten, syster Carol Keehan, som bevis för att påståenden var falska.

‘Även om det finns många saker vi kunde ha missat eller blivit vilseledda om, kom vi ifrån denna utvärdering med en verklig känsla att vi på de stora anklagelserna och de stora problemen som påstås har kunnat motbevisa dem, säger Keehans rapport .

Fakta är svåra att komma fram i Bambino Gesus hemliga hallar, som inte gör offentliga finansiella detaljer eller dess dödlighet och infektionshastigheter. Perched på en romerska sluttning precis uppe från Vatikanstaten ligger privathospitalet på Holy See-territoriet och har samma extraterritoriska status som en utländsk ambassad, vilket gör den italienska skattebetalaren finansierade institutionen immun mot de överraskningar som andra italienska sjukhus genomgår. Det finansieras av Italiens folkhälsosystem, men dess huvudkampus är inte ens tekniskt i Italien.

Det finns ingen indikation på att Vatikanen någonsin delat resultatet av antingen i husundersökningen med det italienska hälsovårdsministeriet, som år 2015 rapporterade att sjukhuset erbjöd kvalitetsvård ‘på ett sådant sätt att det förutsätter egenskaper av excellens’. Tillhandahålls av AP: s fynd i december lovade hälsovårdsministeriet att undersöka.

‘Om detta är sant, har en myt fallit,’ sade ministerens talesman Fabio Mazzeo. ‘Vi måste verifiera.’ Mazzeos efterträdare, som nådde i juni, sa att han inte hade någon ytterligare information och sade att sjukhuset tillhör Vatikanen.

Alla sjukhusarbetare som pratade med AP talade på villkor av anonymitet och fruktade att de skulle förlora sina jobb om deras namn användes. Utan bekymmer för barnen sa de, de bröt vad sjukhusets fackförening har kallat ‘omerta’, den italienska tystnadskoden

Anställda berättade för AP att några av de villkor som de först rapporterade i början av 2014 har förbättrats sedan Bambino Gesu: s president överraskade år 2015. Den nya administrationen, säger de, fokuserar mindre på volymen och visar mer respekt för protokoll.

Men några av arbetsgruppens viktigaste rekommendationer har inte implementerats, bland annat ersättande av Bambino Gesus medicinska direktör. Och i juli 2016-nyhetsbrevet sa sjukhusets huvudförening problem kvar.

‘För tio år sedan var de fasta och de är fortfarande. För tio år sedan väntade patienterna på stretchers och de gör fortfarande. För tio år sedan gick du in med en sjukdom och lämnade med två sjukhusinfektioner, och fortfarande gör det,’ skrev den. ‘Vad har förändrats om 10 år? Maskinerna är bättre, läkemedlen är bättre, men vårdnivån är inte.’

Påven Francis själv använde tillfälle till en 2016-julen publik med tusentals sjukhuspersonal och patienter att uppmana Bambino Gesu att inte falla i byte mot korruption, som han kallade ‘störst cancer’ som kan slå ett sjukhus.

‘Bambino Gesu har haft en historia som inte alltid har varit bra’, sade paven och satte på sig sina förberedda kommentarer för att avkalla frestelsen att ‘omvandla en bra sak som ett barns sjukhus till ett företag och göra ett företag där läkare bli affärsmän och sjuksköterskor blir affärsmän, alla ‘en affärsman!’

‘Titta på barnen’, sade Francis på italienska och pekade på de unga patienterna som samlades vid hans fötter i Vatikanets auditorium. ‘Och låt var och en av oss tänka:’ Kan jag göra korrupta affärer av dessa barn? Nej!”

‘DU HAR TILL PRODUKT, PRODUKT, PRODUKT’

Sekvensen av händelser som resulterade i de två undersökningarna inleddes i början av 2014, då Vatikanen började ta emot rapporter om att vårdkvaliteten led under sjukhusets dåvarande president Giuseppe Profiti. Sedan han utnämndes 2008 var Profitis administration hade fokuserat på att öka volymen och öppna satellitgrenar runt södra Italien samtidigt som kostnaderna sänktes.

Vincenzo Di Ciommo Laurora, en pensionär Bambino Gesu epidemiolog, beskrev sjukhusets kultur vid den här tiden: ‘Ju mer du gör för en patient desto mer pengar får du in. Du måste producera, producera, producera.’

Som en del av en orelaterad studie granskade han diagrammen av 11 cancerpatienter som hade dött och sa att han drabbades av ‘extremt antal medicinska ingrepp’, inklusive njurdialys utförd på barn som var nästan döda.

‘När dessa barn inte har några organ att fungera, när ingenting fungerar, när de är fulla av infektion, ska vi fortsätta att göra dialys och hjältebehandlingar?’ han frågade.

Hans oro återspeglade en långvarig etisk debatt om när palliativ vård är mer lämplig för terminaltjuka barn en debatt som kan vara ännu mer akut på ett katolskt sjukhus.
går inte ner i vikt trots träning Fokus på poppens sjukhus för barn sätter vinster över patienter