gå ner i vikt program Folk Art Market välkomnar nya artister

snabb viktminskning lchf Folk Art Market välkomnar nya artister

Ett oväntat objekt kommer att gå till International Folk Art Market / Santa Fe i år.

‘Vem trodde vi skulle sälja T-shirts på Folk Art Market?’ skämt Keith Recker, medlem av marknadsstyrelsens styrelse, under en förhandsvisning torsdag av de 162 artisterna inbjudna till årets evenemang.

Folkekonstmarknaden, som hålls för 15: e gången i sommar på Museum Hill, är bättre känd för sin höga, samlingsbara textilier, keramik, korgar, smycken, kläder och andra former av folkkonst som gjorts av mästare från hela världen Världen är inte för den allestädes närvarande souveniren.

Men i sommar kommer Meeta Mastani att sälja blocktryckta T-shirts med moderna motiv som flip-flops och fredsymboler från en monter på Milner Plaza. ‘Irreverence är bara fantastiskt,’ sade Recker.

Även nytt år kommer det att bli eri silke heminredning och kläder gjorda av stamkvinnor i Assam, en avlägsen region i nordöstra Indien, och såldes genom Ereena, en linje av tillbehör och tyger som grundades 2013 och grundades i Hyderabad, Indien. Recker sa att han såg gruppens arbete på en annan show och bjudde in den att ansöka. Kvinnorna väntar på att skörda kokongerna tills silkesmaskarna kläcker, vilket gör att mothsna kan flyktas säkert. Tyget, säger Recker, är mer som bomull och ‘ ingen annan silke är så, bekväm och hög. ‘

Dessa artister är bland de 39 första timersna som kommer att vara på marknaden i juli. De överlevde en konkurrensprocess som startade förra året. Den sex medlemskommitté som består av gallerister och museumskonsulatorer, av vilka många känner till konstnärerna, granskade 642 ansökningar, tittar på konstnärernas ‘rötter i tradition och kultur, samt deras teknik och sammansättning, och skär poolen i hälften.

Placeringskommittén, som Recker tjänar, halverade sedan listan igen med sikte på att erbjuda rätt sortiment av varor som kommer att vara tilltalande och relevanta för shoppare.

Bortsett från hantverk påverkas jurymedlemmarna av artisterna ‘berättelser om hur de bidrar till hälsan och hållbarheten i sina samhällen.

I år kommer marknaden till och med att omfatta en Innovation Inspiration-sektion, 28 bås som visar hur traditionell folkmusik utvecklas som ett svar på nutida livs- och miljöhänsyn.

Folk konst, sade Recker, har ‘en levande kvalitet. Den är inte fryst i tid.’

Konstnärer anmäldes den 31 december om huruvida de hade accepterats. Och på torsdagen lanserades listan för Folk Art Market vänner och supportrar.

Värdering för handgjorda växer under det 21: a århundradet, sade Recker. Efter årtionden av varumärkesdriven konsumtion tror han att konsumenter letar efter ‘inte vad de kan ha men vad de kan uppnå med inköpet.’

När det gäller folk konstmarknaden kan de hjälpa traditionella konstnärer betala för rena vattensystem, skolor och hälsokliniker hemma samtidigt som de behåller sina traditionella hantverk. Människor, inklusive många av de 20 000 plus som deltar på den populära marknaden, är, säger han, ‘att bli savvier om att investera sin disponibla inkomst i saker de tror på.’

Handgjorda varor, tillade han, är ‘en implicit, taktil påminnelse om att jag’ är här med andra människor ‘och en’ motgift ‘mot våra’ allt mer virtuella och smidigare interaktioner ‘med vår högteknologiska värld.

International Folk Art Alliance, som presenterar den årliga marknaden, ligger fortfarande i sin nya och större gräv i en renoverad möbelaffär på Cerrillos Road. Recker talade i ett samlingsrum som kommer att användas för samhällsevenemang, till exempel en kommande föreläsningsserie som är planerad att sparka 14 februari med vd Jeff Snell talar om social innovation och folk konst.

ArticlesWebber valdes Santa Fe borgmästare i fyra runda rankade val valSanta Fe visar sig i stadens första rankade val valResultat försenade timmar i stadens första rankade val valIn suit, anklagar den tidigare anställningen filmförbundets tjänsteman för sexuella trakasserierTrujillo s hemstad meddelande faller kort med väljareMayors första jobb borde skickas till staden clerkFour kvinnor kommer att tjäna på stadsrådet; Lindell re valdes för att vara förenad med nykomlingar Romero Wirth, Vigil CopplerEspaola, Pecos utvalda nya borgmästare Nyckeln till Webbers vinst: Noble väljareCouples 4 miljoner dollar donation till Railyard museumsprojektet landar dem namnge rättigheter
gå ner i vikt program Folk Art Market välkomnar nya artister