gå ner 5 kilo flygbolag stöter färre passagerare efter att ha dragit backlash

gått ner i vikt blogg flygbolag stöter färre passagerare efter att ha dragit backlash

FIL I denna onsdag 23 november 2016, filfoto, passagerar jets stapla upp över Reagan National Airport, i Washington. flygbolag bumpar kunder till lägsta pris på minst två decennier. Transportavdelningen sa tisdagen den 8 augusti 2017 att bara en av var 19.000 passagerare startades av ett överbokat flyg under de första sex månaderna i år. (AP Photo / J. David Ake, File) J. flygbolag bumpar kunder till lägsta pris på minst två decennier.

Transportavdelningen sa tisdag att bara en av var 19.000 passagerare startades av ett överbokat flyg under de första sex månaderna i år.

Det är den lägsta kursen sedan regeringen började hålla reda på 1995.

Den största nedgången ägde rum mellan april och juni, delvis för att flygbolagen började betala många fler passagerare för att ge upp sina platser.

Flygbolag har rutinmässigt överbokat flyg i flera år i förväntan på att vissa passagerare inte kommer att dyka upp. När ett flyg är överbokat erbjuder flygbolagen vanligtvis reseskuponger för att uppmuntra några passagerare att ta ett senare flyg.

Den övningen startade igen i april när United-anställda, vars erbjudanden på kuponger ignorerades, bad Chicago flygplatsofficer att hjälpa till att ta bort fyra personer från ett United Express-flyg för att göra det möjligt för flygbolagsanställda att pendla till nästa flygning.

En 69-årig man drogs kraftigt ner i flygplanets gång och andra passagerare fångade skådespelet på kameratelefoner, vilket gjorde händelsen till en public relations-katastrof för United. flygbolag har infört nya åtgärder för att minska överbokning och höjde det maximala belopp som passagerare kan erbjudas att ge upp plats.

Passagerare stannar dock fortfarande. Förutom fall där flygbolagen säljer för många platser kan passagerare startas om en mekanisk nedbrytning gör att ett flygbolag använder ett mindre flygplan eller när planetens vikt måste minskas för säker start.

United Airlines talesman Megan McCarthy sa att transportören har minskat skarpt kraftigt sedan aprilhändelsen. United startade 1.964 passagerare under första halvåret 2017, med mer under andra kvartalet än den första.

Men McCarthy sa att bumpings sjönk från 957 i april till 61 i maj och 46 i juni. Transportavdelningen gav inte en månadsfördelning.

Resenärer var minst sannolikt att stöta på JetBlue Airways, Hawaiian Airlines och Delta Air Lines. Spirit Airlines hade den högsta hastigheten att starta passagerare, även om Southwest Airlines, en mycket större bärare, stötte flest folk, 2.642 på sex månader. United s satser som matchas exakt i branschgenomsnittet.

United, JetBlue, Delta och Southwest övertygade allt fler passagerare att ge upp sina platser än de hade under samma period för ett år sedan.

Transportavdelningen har utfärdat det senaste antalet bumpade passagerare eftersom det släppte sitt månatliga rapportkort på flygbolagens prestanda. Avdelningen sa 76,2 procent av flygningarna i juni ankom i tid, ned från 78,0 procent i juni 2016. Regeringen räknar ett flyg i tid om det kommer inom 14 minuter av schemat.

United hade fler klagomål än genomsnittet men inte den värsta. Det tillhörde rabattbäraren Spirit Airlines med en bred marginal. Alaska Airlines hade den lägsta antalet klagomål.
gå ner 5 kilo flygbolag stöter färre passagerare efter att ha dragit backlash