gå ner 5 kg snabbt Fokusera inte på Heart Month

gått ner i vikt blogg Fokusera inte på Heart Month

Februari är Heart Month och ett fullt samhällsrum på People’s Place Library torsdagskväll, hört hur de kan hjälpa sin hälsa med en liten livsstiljustering.

Orden kom från den st. Kinetikprofessor Roy Rasmussen och hans presentation med titeln Don t tucka på soffan: Var aktiv, var hälsosam.

‘Under årens lopp har jag gjort dussintals sådana presentationer för Heart and Stroke Foundation,’ sa han. ‘Fokusen var på hjärtasjukdom, medan den här hade en annorlunda inverkan på den. Detta pratade mer generellt. Lite på fysisk aktivitet, komma igång där och sedan försöka minska intaget på kosten sidan för att hantera vår viktkontroll. ‘

Rasmussen pekade på några alarmerande data som illustrerar problemet med att ingen eller liten fysisk aktivitet kombineras med för mycket intag.

‘Jag försökte bara peka på människor som vi har detta stora viktproblem i vårt samhälle och vi har detta stora fysiskt otrevliga typaktivitetsproblem i vårt samhälle’, sa han.

‘Två tredjedelar av vår befolkning är överviktiga eller överviktiga och två tredjedelar av vår befolkning är inaktiv. Av de två tredjedelar som är överviktiga hälften är verkligen överviktiga och av de 60 procent som är inaktiva, får hälften ingen aktivitet alls. Inga hälsofördelar. ‘

Svaret som han sa, för många människor, behöver inte vara en drastisk livsinställning men en av att lägga till lite mer aktivitet i kombination med att minska några kalorier.

‘Jag ville bara ge dem lite information om hur man går ner i vikt gradvis,’ sa han. ‘Att inte titta på det som en diet utan bara en liten livsstilsförändring när det gäller hur mycket kalorier de konsumerar och sedan en liten ökning av den aktivitet som de får så att de’ kommer att spendera lite mer kalorier. Under en vecka ska de förlora ett pund och om de är lite aggressiva borde de förlora två men inte mer så att du inte pratar om att gå på lite löjlig kost.
gå ner 5 kg snabbt Fokusera inte på Heart Month