gå ner 5 kg på en månad Flytta mot hälsa

tips gå ner i vikt Flytta mot hälsa

Medan andra människor satt på pund under semestern, gjorde Deanna Wharwood något ovanligt, hon gick ner i vikt.

Navy veteran sa att hon är skyldig allt för att flytta! program som erbjuds hos Veterans Affairs Illiana Health Care System i Danville och på andra platser. Det nationella programmet är utformat för att hjälpa kvalificerade veteraner gå ner i vikt, hålla av och förbättra deras hälsa.

Det alternativet är lämpligt för någon som Noel Bowers, som bor nära Turkey Run State Park i Indiana. Bowers, 62, var en underrättelsetjänsteman med specialstyrkorna under Vietnamkriget och är en pensionerad börsmäklare.

Bowers har förlorat 30 pund över sex månader, och bäst av allt behöver han inte längre någon av hans blodtrycksmedicin.

‘Jag hoppas att jag ska sluta alla mediciner,’ sa han och tillade: ‘Jag har en lång väg att gå ännu.’

Tele MOVE! alternativet använder en i hemmeddelande enhet och skala. En veteran väger sig en gång i veckan, och resultaten registreras hos VA Danville-kontoret.

På en viss tid varje dag får veteranen tillgång till bildskärmen för att se frågor, uttalanden och utbildningstips för att hjälpa veteranen att uppnå sitt mål. Den dagliga informationen och vikten övervakas av en hälsovårdspersonal över en säker webbplats.

För att använda Tele MOVE! Måste en veteran: ha ett kroppsmassindex som indikerar övervikt eller fetma, en primärvårdspersonal i VA, fast telefon och stabil elektrisk källa och måste kunna använda teknik och kompletta dagliga sessioner.

Bears Bowers och Wharwood sa att vikten har kommit utan att de gör något dramatiskt, bara gör små förändringar i deras livsstil.

‘Det är en förändring av livet. Du måste vänja dig, ‘sa Bowers.

Medan både Bowers och Wharwood rave om programmet är både de traditionella och hemma alternativen Beth Peralta nöjda med sin framgång. Peralta, dietist, är koordinator för MOVE! program som har funnits sedan 2006. Men det växer och erbjuder nya alternativ under åren.

Hon hoppas särskilt att se Tele MOVE! program växa. Omkring 30 35 veteraner är inskrivna nu,
gå ner 5 kg på en månad Flytta mot hälsa
men programmet kan hantera 70 80, sa hon.

Att hemma-programmet är bra för veteraner som bor långt bort, arbetar heltid eller har transportfrågor. Ibland föredrar människor att göra programmet på egen hand.

En veteran är inskriven minst sex månader, även om han eller hon kan välja bort tidigare. Personen returnerar bildskärmen när han avslutar programmet.

Det finns 84 pedagogiska lektioner fördelade över tre månader, vilket gör programmet intressant.

Wharwood, som är en liten affärsutvecklingskonsulent i Danville, föredrar det traditionella viktminskningsprogrammet. Hon deltar i gruppsessioner en gång i månaden och möter Paul Haussy, en kinesioterapeut, för träning tre gånger i veckan.

Förutom Haussy och Peralta, den andra personen på MOVE! Teamet är Amber Cadick, samordnare för hälsobeteende. De tre turerna leder gruppsessioner. Grupperna, som möts två gånger i månaden, lockar fem till tio veteraner varje gång. makar och betydande andra är välkomna att delta.

Cadick sa att hennes roll, som psykolog, är att prata med veteraner om tankemönstren som får dem att övervinna. Hon ger dem verktyg om hur man bryter äventyrscykeln när den är upprörd och uppmuntrar dem att hitta ersättare, till exempel en hobby.

Cadick sade att hon vill att veteraner ska vara hälsosamma och lägga till, ‘De kämpade för vårt land, så jag vill att de ska leva livet till fullo.’

Veteraner måste rekommenderas för MOVE! program av deras läkare, och måste registreras i VA-systemet.

Wharwood sa att det är enkelt och smärtfritt att skriva in systemet, och all veteran måste göra är att ringa det allmänna numret för att komma igång.
gå ner 5 kg på en månad Flytta mot hälsa